Nu Is Ooit: Loslaten kan je leren

Kids | “Afscheid nemen bestaat niet”, zong Marco Borsato jaren geleden. Maar jammer genoeg hoort afscheid nemen voor iedereen wél bij het leven. In ‘Nu Is Ooit’ gaat MNM dj Dorianne Aussems na hoe jongeren omgaan met loslaten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Afscheid nemen komt in allemaal verschillende vormen. Soms moet je noodgedwongen afscheid nemen van een overleden familielid, dan is het een vriendschap waar een punt achter gezet wordt of een relatie die je niet langer kan laten aanslepen. In al die situaties is het belangrijk om los te laten, zodat je verder kan met je leven en emoties kan verwerken. Maar daar bestaat natuurlijk geen vaste methode voor.
 
In ‘Nu Is Ooit’, de gloednieuwe videoreeks van radiozender MNM, praat dj Dorianne Aussems met vier jongeren die allemaal iets of iemand moeten loslaten. Elk van hen deelt openhartig zijn of haar verhaal en samen proberen ze manieren te vinden om de pijn die ze voelen iets lichter te maken. Want hoe langer je iets intens blijft vasthouden, hoe meer impact het heeft op je toekomst. Het werd een ontroerende serie met eerlijke en oprechte gesprekken, die je hier kan bekijken.

Generatie K

Als je fan bent van dit soort formats en alle afleveringen al achter de kiezen hebt, kan je er ‘Generatie K’ ook nog aanbreien. Dit programma kwam voor het eerst uit in 2016 en kreeg het jaar erna meteen een tweede seizoen. Het is iets meer gericht op kinderen, maar toont op een mooie en eerlijke manier hoe verschillend mensen kunnen zijn.
 
In het programma gaat Kristel Verbeke op bezoek bij kinderen die ‘anders’ zijn. Zo is er een aflevering over twee zusjes die hun broer verloren, over een broer en zus met twee mama’s, een meisje met downsyndroom en een slechtziende jongedame. De serie werd gemaakt in samenwerking met het Kinderrechtencommissariaat en kan je hier bekijken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top