De meest populaire kinderreeksen van het moment

Kids |

Nu de krokusvakantie (en de afkoelingsweek) eraan zitten te komen, moeten we ook weer op zoek naar leuke activiteiten met kinderen en gezinnen. Proximus Pickx ging voor je op zoek naar de meest populaire kinderreeksen van het moment, om even uit te blazen na een dag vol leuke activiteiten. 

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

PAW Patrol (Nickelodeon)

Deze Canadese kinderserie werd voor het eerst uitgezonden op 12 augustus 2013 op Nickelodeon. Het is een avontuurlijke actieserie over een reddingsteam bestaande uit acht heldhaftige puppy's Chase, Everest, Marshall, Rocky, Rubble, Tracker, Skye en Zuma. Zij worden aangestuurd door Ryder, een jongen van tien jaar. Het puppygeweld moet samen met de jongen op gewaagde reddingsacties waarbij ze moeten samenwerken en daarvoor beroep doen op allerhande speciale voertuigen

Een mix van puppy’s, een slimme 10-jarige, coole voertuigen en problemen die moeten opgelost worden: het lijkt wel de ideale kinderserie met de beste ingrediënten voor uren vertier. De reeks is danig populair dat er net als bij andere kinderreeksen al veel speelgoed van gemaakt is. Bovendien is ook hun Youtubekanaal razend populair. In totaal abonneerden maar liefst meer dan vier miljoen kijkers zich op hun kanaal. Daarop worden korte previews, mini-sketches en filmpjes over speelgoed gepubliceerd. In totaal werden de filmpjes op Youtube al meer dan 2,5 miljard keer bekeken.  

De reeks is online en op Nickelodeon te bekijken.

Ask the StoryBots (Netflix)

Zoals de naam het al verklapt, gaat het verhaal van deze reeks over robots en is het gebaseerd op de educatieve website ‘StoryBots’. De reeks kwam in 2016 voor het eerst op Netflix. ‘Ask the StoryBots’ groeide razendsnel in populariteit en het won al meerdere prijzen. In 2018 wonnen ze een ‘Annie Award’ in de categorie ‘beste geanimeerde televisiereeks voor peuters’. Daarnaast sleepten ze ook twee Daytime Emmy Awards in de wacht voor het script en de regie van de serie. 

Het verhaal van ‘Ask the StoryBots’ gaat over vier nieuwsgierige wezens die de belangrijkste vragen van jonge kinderen proberen te beantwoorden. Zo gaan ze bijvoorbeeld op zoek naar antwoorden op de vragen: ‘waarom wordt het nacht?’, en ‘waarom moeten we onze tanden poetsen?’. Op die manier probeert de reeks kinderen niet alleen te animeren, maar vervullen de programmamakers ook een educatieve rol. Kinderen voelen zich namelijk vaak geïnspireerd door wat ze op televisie zien. Jij hebt toch vast ook nog wel scènes uit kinderreeksen nagespeeld?

'Ask the StoryBots' is te bekijken op Netflix. Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx!
 

Star Wars: The Clone Wars (Disney+)

Iedereen kent de originele saga die zich afspeelt in het ’Star Wars’-universum. De kinderserie is logischerwijs gebaseerd op de films en liep van 2008 tot 2013 op Cartoon Network. De animatieserie werkt met karakters uit de originele filmreeks en ook het scenario werkt rond dezelfde thema’s: de strijd tussen het goede en het kwade

In het eerste en tweede seizoen van de reeks focust het verhaal op een reeks losse verhaallijnen van ‘Clone Wars’. De relatie tussen Anakin Skywalker en Obi-Wan Kenobi staat centraal, met de Battle of Muunilinst als ultieme clash. Daarnaast komen er ook premiejagers in het verhaal en worden nieuwe personages geïntroduceerd. Wie liefhebber is van tekenfilms in het genre science-fiction, kan hiervoor zeker terecht bij de ‘Clone Wars’. De tekenfilmtechnologie staat verder dan ooit, want de scenes en personages zijn levensecht.

De reeks is te bekijken Disney+, beschikbaar in de All Stars-optie van Proximus Pickx.

Pokémon (VTM Kids)

Ouders van jonge kinderen zullen zich vast nog wel het spelletje én de serie ‘Pokémon’ herinneren. Een decennium geleden werd er op veel speelplaatsen van scholen menig discussie gevoerd over pokémonkaarten en welk figuur de beste was. Het leidde vaak tot mini-handeltjes waarin kaarten werden geruild, verkocht en doorgegeven. Bovendien werden afleveringen van de serie de dag nadien uitvoerig besproken tussen de lessen door. De voorbije jaren kwam ook de ‘Pokémon’-app sterk opzetten, waarbij er met artificiële intelligentie werd gezocht naar ‘Pokémons’ in ons straatbeeld.

Ook nu kan je met je kinderen kijken naar ‘Pokémon’. De reeks werd voor het eerst gelanceerd in het jaar 2000 en sindsdien veranderde er weinig. Ash Ketchum en zijn partner, Pikachu, verkennen nog steeds de wereld van ‘Pokémon’ met het ultieme doel om een ‘Pokémon’-meester te worden. 

De reeks is te bekijken op VTM Go.

Sprookjessprokkelaar (De Efteling)

Ook voor wie het liever wat minder ‘internationaal’ heeft, zocht Proximus Pickx iets uit. Nu de coronacrisis ons niet toelaat om pretparken als De Efteling te bezoeken, moeten er alternatieven gevonden worden. De Efteling plaatst heel wat leuke filmpjes en verhalen op hun website en Youtubekanaal. Zo ook een musical met als titel: ‘Sprookjessprokkelaar’.

Het verhaal volgt de 12-jarige Sterre, die met haar opa aan de rand van het bos woont. Als haar enige boek letterlijk stuk is gelezen, wijst opa haar op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. Daar, achter de juiste deur, wachten eindeloos veel verhalen die gelezen en verteld moeten worden. Vindt Sterre de juiste deur naar de sprookjesbibliotheek? Wat zit er achter al die andere deuren? En wie is toch die Sprookjessprokkelaar?

Bekijk de musical hieronder via Youtube.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top