Studio 100 creëert vierde seizoen en bioscoopfilm van succesvolle reeks ‘Mia and me’!

Kids |

Vanaf februari brengt Studio 100 nieuwe afleveringen van de populaire kinderreeks ‘Mia and Me' uit. De internationale liveaction- en animatiereeks staat bij ons nog in haar kinderschoenen, maar in de rest van de wereld is de reeks razend populair. 

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

De serie werd voor het eerst gemaakt in 2012 door een Duits-Italiaans-Canadees bedrijf. Nu neemt Studio 100 deels in België en deels in Sydney de productie van ‘Mia and me’ over. Op dit moment wordt de reeks afgespeeld in China, naast reeksen als 'Maya de Bij', 'Nils Holgersson', 'Wissper' en 'Tip de Muis'. Op de Chinese zender CCTV-14 hebben dergelijke reeksen een immense impact, want de aflveringen worden door meer dan een miljard Chinese gezinnen bekeken. 

'Mia and Me’ is wereldwijd te zien in meer dan 170 landen, om er een paar op te noemen: in Australië op Channel 11, in België en Nederland op Nickelodeon, in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland op ZDF, KiKA en Junior. En sinds kort ook op de Braziliaanse TV Cultura, een zender die maar liefst dan 150 miljoen kijkers bereikt.

Ook op Youtube een hit

Er wordt nu gewerkt aan een vierde seizoen. Zelfs daarna stopt het succesvolle verhaal achter ‘Mia and Me’ niet, want de makers plannen nu de productie van een bioscoopfilm. Op YouTube lokt de reeks ook miljoenen cijfers, met pieken in Duitsland (270 miljoen views), het Verenigd Koninkrijk (220 miljoen views) en Rusland (226 miljoen views). Reden te meer dus om afleveringen en sequels te blijven maken.

In het verhaal wordt de 12-jarige Mia naar Centopia geslingerd, een wondere wereld vol elfen, eenhoorns, saters en draken. Maar het ooit zo idyllische koninkrijk is in gevaar. Kwade koningin Panthea wil de eenhoorns vangen en hun kracht wegnemen om zelf jong te blijven. De elfen vechten om haar te stoppen en krijgen daarbij de hulp van Mia.

Het volledige eerste seizoen van 'Mia and Me' is nu beschikbaar via de Studio 100 GO Pass! Zap elke woensdag om 16u15 naar de Studio 100 zender op '9' of bekijk de afleveringen meteen via de Studio 100 GO Pass van Proximus Pickx en geniet van één maand gratis!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top