Televisietip: Vaiana

Kids | Het weekend zit er alweer bijna op, maar ook van de laatste uren op zondag kan je volop genieten. Kruip in de zetel, leun achterover en droom weg met de televisietip van dit weekend: ‘Vaiana’.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Vaiana’ is een muzikale avonturenfilm van Walt Disney. Hij kwam uit in 2016 en werd enthousiast onthaald door het publiek én de recensenten. De 56ste Disney Animated Feature Film, geregisseerd door Ron Clements and John Musker, kon zelfs rekenen op twee Oscarnominaties: beste animatiefilm en beste nummer voor ‘How Far I'll Go’. Jammer genoeg haalde ‘Vaiana’ geen van beide beeldjes binnen, maar de film blijft tot nu toe een groot succes.

Uitverkoren door de oceaan
 
De film vertelt het verhaal van Vaiana, de wilskrachtige dochter van een stamhoofd van een Polynesisch dorp. Ze is door de oceaan zelf uitverkoren om een mysterieus relikwie te herenigen met de godin Te Fiti. Wanneer een plaag haar eiland treft, gaat Vaiana op zoek naar Maui, een legendarische halfgod, in de hoop het relikwie terug te brengen naar Te Fiti en haar volk te redden. Samen varen ze over de open oceaan in een reis vol actie, waarbij ze enorme monsters en obstakels tegenkomen. Zal Vaiana tijdens deze reis ontdekken wie ze echt is?
 
In de oorspronkelijke Engelstalige versie (getiteld ‘Moana’) zijn het Auli'i Cravalho en Dwayne Johnson die de hoofdrollen op zich nemen. De Vlaamse (stem)acteurs die zich op de film gestort hebben zijn Laura Tesoro en Sean Dhondt. Door de vele liedjes moesten de acteurs de nodige zangervaring hebben, maar dat zit met deze casting zeker goed.

Bekijk ‘Vaiana’ op 24 januari om 17u op VTM of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top