'The Jungle Book': de beste Disney live action remake

Kids | Disney maakt ondertussen de ene live action remake na de andere, maar ‘The Jungle Book’ steekt er volgens fans en recensenten nog steeds met kop en schouders bovenuit. Vanavond kan je de film bekijken op VTM en om je voor te bereiden leggen wij bij Proximus Pickx al even uit waarom het zo’n topper is.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Disney is een krachtpatser in het huidige filmlandschap en domineert langzaam elke grote blockbusterrelease. Naast het uitpompen van 'Star Wars'-films, 'Marvel'-films en 'Pixar'-films, maakt het Mouse House ook veel live-action remakes van zijn oude animatiefilms. 

De remakes van 'Alice in Wonderland', 'Aladdin', 'Beauty and the Beast' en 'The Lion King' hebben allemaal meer dan 1 miljard dollar opgebracht, dus Disney zal niet snel stoppen met de reeks. Jon Favreaus 'The Jungle Book' was een van de eerste en blijft tot nu toe ook de beste.

 
 

Regisseur Jon Favreau

Jon Favreau startte zijn carrière als acteur, maar voegde daar al snel regie aan toe. Je kan hem kennen van zijn films uit het Marvel Cinematic Universe. Zo regisseerde hij ‘Iron Man’ en ‘Iron Man 2’. In 2016 was hij de eerste regisseur in de nieuwe reeks van live action remakes waar Disney aan begon. ‘The Jungle Book’ heeft zijn lovende recensies en waanzinnige score van 96% op Rotten Tomatoes, zeker te danken aan de regiestijl van Favreau.
 
Hij maakte een lijst van memorabele scènes en momenten die fans niet zouden willen missen in de finale versie van de film. Op basis daarvan keek hij naar de beelden die hij al had en wat nog aangepast, of extra gefilmd moest worden. In ‘The Jungle Book’ was dat de scène waarin Mowgli in de rivier ‘vaart’ op de rug van de beer Baloe, terwijl hij een gesprek heeft met de slang Kaa.

Geen exacte replica

De grootste fout die Disney al gemaakt heeft in de live action remakes, is de originele film stuk voor stuk naspelen. Ook Favreau maakte die fout in ‘The Lion King’. De regisseur had alle iconische momenten uit het origineel van 1994 exact nagebootst, waardoor de live action versie als overbodig aanvoelde.
 
Bij ‘The Jungle Book’ is dat helemaal niet het geval. De film heeft zijn eigen stijl en grotendeels ook zijn eigen verhaal. Hier en daar reageerden mensen teleurgesteld, omdat ze hoopten dat ze de tekenfilmversie tot leven zouden zien komen en plots een duistere versie van het verhaal ontdekten. Maar als je je daarvan kan loskoppelen, merk je dat de film het origineel naar een hoger niveau tilt.

A-lijst stemacteurs

Sinds het succes van ‘The Jungle Book’ zijn alle remakes van Disney gevuld met A-lijst sterren, van Will Smith in ‘Aladdin’ tot Beyoncé in ‘The Lion King’. Favreau heeft hier dus duidelijk de trend bepaald met zijn cast. Ben Kingsley leende zijn stem aan Bagheere, Idris Elba kroop in de huid van slechterik Shere Khan, Scarlett Johansson ontpopt zich tot Kaa en Bill Murray gebruikt zijn stuntelige komische charmes voor de rol van Baloe.
 
Het enige dode gewicht in de Jungle Book cast is Christopher Walken, die niet zo goed kan zingen, maar toch een solonummer op zijn takenlijst heeft staan. Koning Louie was dus geen muzikale hoogvlieger, maar voor de rest is er amper iets aan te merken op deze duistere Disney-parel.

Bekijk ‘The Jungle Book’ vanavond om 20u40 bij VTM.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top