Groot nieuws voor dove en slechthorende fans van de Sint en Piet

Kids | Dankzij Proximus Enjoy! en Studio 100 kunnen kinderen ook dit jaar genieten van de Grote Sinterklaasshow op 6 december. En er is meer goed nieuws voor kleine en zeer bijzondere Sintfans! Omdat Studio 100 ook dove en slechthorende kinderen wil laten meegenieten van het spektakel, wordt er om 16u30 een extra show ingepland met een gebarentolk. Ook die show zal naast de uitzending op de zender Pickx Live gratis te volgen zijn via Pickx.be.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ondervond je technische problemen bij het kijken van de Grote Sinterklaasshow@home?
 
Er zaten zo veel brave kinderen met hun ouders voor de buis om naar de Grote Sinterklaasshow@Home te kijken, dat Pickx.be enkele technische storingen heeft gehad. Proximus Pickx excuseert zich hiervoor oprecht. Kijkers via Pickx Live of de Pickx app ondervonden geen problemen, maar omdat we ook niet-klanten wilden laten meegenieten, werd de show ook op pickx.be gestreamd en daar is het jammer genoeg fout gelopen. Sommigen onder jullie hebben dus niet vanaf de start kunnen kijken, maar dat is zeker niet omdat er stoute kinderen waren! 
 
Voor diegenen die de show niet volledig hebben kunnen kijken, biedt Proximus de volgende oplossing:
  • Proximus klanten kunnen de show in replay via Pickx live bekijken, direct toegankelijk via de TV gids.
  • Niet-Proximus klanten kunnen de rerun bekijken deze namiddag op Pickx.be – waar ook een gebarentolk voor dove en slechthorende kindjes de show zal gebaren. 
Ons technisch team is momenteel druk bezig om de storingen op te lossen zodat om 16.30 iedereen van de show kan genieten.

De Grote Sinterklaasshow @ Home

Helaas speculaas, de Grote Sinterklaasshow gaat dit jaar niet door in het Antwerpse Sportpaleis. Dankzij Proximus Enjoy! en Studio 100 zal er echter wel een volledig coronaproof feest komen op de feestdag van de heilige man. De Grote Sinterklaasshow @ Home zal voor het eerst gratis gestreamd worden via de website van Proximus Pickx zodat alle kindjes – ook zonder een Proximus-abonnement – kunnen genieten van deze jaarlijkse traditie. 
 
In Vlaanderen zijn er ongeveer een half miljoen mensen die niet alles kunnen horen. 1 op de 12 mensen zijn dus doof of slechthorend. Ongeveer 6.000 van hen zijn volledig afhankelijk van gebarentaal. Hiervan zijn ongeveer 1 op 5 jonger dan 18. Net voor deze bijzondere kindjes heeft Sinterklaas goed nieuws! Er komt namelijk een extra show op 6 december om 16u30 mét gebarentolk zodat ook zij dit jaar opnieuw kunnen genieten van de jaarlijkse traditie van Studio 100. Met handen en mimiek zal die gebarentolk de show gebaren en alle avonturen van de Sint, Piet en speciale Studio 100 gasten zo ook vertolken. Studio 100 zet daarmee verder wat ze de andere jaren ook doen: namelijk een speciale inclusieve show organiseren met een tolk Vlaamse Gebarentaal zodat ook dove en slechthorende kindjes kunnen genieten van hun jaarlijks spektakel.  

Proximusklanten kunnen de show natuurlijk ook volgen op tv en in de Pickx-app. De Sint en zijn Pieten nemen je mee voor een dol avontuur in het gloednieuwe Plopsa Hotel en krijgen bezoek van tal van Studio 100 helden, zoals Mega MindyPlopBumba en K3. De ideale gelegenheid om met het hele gezin een feestje te bouwen thuis! Niet Proximus-klanten gaan op 6 december om 11 of om 16u30 naar Pickx.be waar de show gratis gestreamd wordt.

De Grote Sinterklaasshow @ Home, op 6 december om 11u op Pickx Live (kanaal 11 van je tv of in de Proximus Pickx-app) en op Pickx.be voor iedereen! Om 16u30 volgt een extra uitzending van de show met gebarentolk.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top