Duik het weekend in met deze kijktips

Kids | Het is vrijdag, dat betekent dat er andermaal een weekend voor de deur staat. Nu het stilaan donkerder en kouder wordt buiten, houdt niets ons nog tegen om gezellig onder een knus dekentje plaats te nemen voor de buis. Speciaal voor die gelegenheid zet Proximus Pickx deze weekendtips op een rijtje.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag: Alien Xmas (Netflix)

Het parcours van regisseurs Stephen, Charles en Edward Chiodo mag je op zijn minst opmerkelijk noemen. Waar de gebroeders Chiodo in de jaren 80 nog faam verwierven met hun horrorfilm 'Killer Clowns from Outer Space', hebben ze zich een tijd geleden geworpen op de productie van een animatiefilm voor kinderen. Het resultaat van hun noeste arbeid is een verrassend kerstverhaal, met uiteraard een buitenaards thema. Ideaal om reeds in de kerstsfeer te komen! Leuk weetje: 'Alien Xmas' is een bewerking van het gelijknamige kinderboek dat de broers in 2015 hebben geschreven.

'Alien Xmas' is vanaf 20 november te bekijken op Netflix.

Zaterdag: Good Will Hunting (Eén)

'Good Will Hunting', het schrijversdebuut van Hollywoodsterren Matt Damon en Ben Affleck, geldt als een ultieme filmklassieker. Het script verhaalt over de jonge Will Hunting, die aan de slag gaat als conciërge in het prestigieuze Massachusetts Institute of Technology, maar over een grotere wiskundeknobbel blijkt te beschikken dan alle studenten samen. Alleen gooien persoonlijke problemen en uitstapjes in de criminaliteit roet in het eten. Gelukkig is er psycholoog Dr. Sean Maguire (Robin Williams) om de jonge wiskundige op het rechte pad te krijgen. De prent van regisseur Gus van Sant sleepte maar liefst negen Oscarnominaties in de wacht, waarvan het er twee kon verzilveren: eentje voor beste originele script voor Damon en Affleck en een voor beste mannelijke bijrol voor de betreurde Robin Williams.

'Good Will Hunting' is op zaterdag 21 november vanaf 21u25 te bekijken op Eén.

Zondag: Ava (VOD catalogus)

'Ava' vertelt het verhaal van de gelijknamige huurmoordenares, die gespecialiseerd is in het uitschakelen van belangrijke doelwitten. Haar laatste missie loopt echter bijna fout af, omdat ze over de verkeerde informatie beschikt. Ava wordt tijdelijk op non-actief gezet en besluit om de banden met haar familie opnieuw aan te halen. Maar dan blijkt dat ze nu zelf het doelwit geworden is van huurmoordenaars. Geconfronteerd met het bedrog van haar voormalige werkgever, moet ze alles op alles zetten om te ontsnappen aan haar belagers. Voor deze actiethriller die stijf staat van de spanning en suspense kon regisseur Tate Taylor ('The Girl on the Train') een beroep doen op een sterrencast. Zo schittert Jessica Chastain in de hoofdrol, terwijl ook John Malkovich en Colin Farrell het beste van zichzelf geven.

'Ava' is sinds 19 november beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top