K3 gaat volgende maand weer optreden: kom in de sfeer met deze K3-hits!

Kids | Goed nieuws voor K3-fans: Hanne, Marthe en Klaasje gaan opnieuw optreden. “Op een veilige manier kunnen 200 mensen per optreden meegenieten van alle K3-hits", klinkt het in Het Laatste Nieuws. Om alvast in de sfeer te komen, schotelt Proximus Pickx je deze 5 K3-hits voor. Smeer je keel en meezingen maar!

Door Pickx

Deel dit nieuws

10.000 luchtballonnen

De single is de titeltrack van het veertiende album van K3. Het is het eerste nummer dat uitkwam in de nieuwste samenstelling (sinds 2015), bestaande uit Marthe, Klaasje en Hanne.

Het nummer was voor het eerst, weliswaar deels, te horen in de eerste bootcampaflevering van 'K3 zoekt K3'. De 26 kandidaten die door de audities waren gekomen, kregen de opdracht om binnen een uur het nummer te leren en als duo naar voor te brengen, waarna er 15 kandidaten werden gekozen die doorgingen. De eerste keer dat het nummer in z'n geheel was te horen was bij de finale van de talentenjacht.

Mamasé!

Een andere grote hit, en tevens de debuutsingle van de tweede formatie met Josje Huisman, is 'Mamasé!'. De single werd twee keer uitgebracht, in 2009 door Karen, Kristel en Josje en in 2016 door Hanne, Klaasje en Marthe. 'Mamasé!' introduceerde tevens het welbekende regenboogjurkje.

Het nummer stond 15 weken in de Belgische Ultratop 50, waarvan 7 weken op positie nummer 1. Hiermee hadden de meisjes hun vierde nummer 1-hit te pakken.
 

Oya Lélé

'Oya Lélé' is één van de bekendste nummers dat uitkwam onder de oorspronkelijke bezetting, bestaande uit Karen Damen, Kristel Verbeke en Kathleen Aerts. Het lied is de tweede single van het gelijknamige album en verscheen op 14 juni 2003.
 

Tele-Romeo

De allerbekendste hit onder de eerste bezetting is misschien wel deze, uit 2001. In zowel de Vlaamse Ultratop 50 als de Vlaamse Radio 2 Top 30 behaalde het nummer de eerste plaats. Het was de eerste nummer 1-hit van K3 tot dan toe. 'Tele-Romeo' stond 20 weken in de Ultratop 50 en 19 weken in de Radio 2 Top 30, waarvan 6 weken op de eerste plaats.
 

Oma's aan de top

Tot slot één van de allereerste hitsingles van K3, die een instant klassieker werd. 'Oma's aan de top' is de derde single van het album 'Alle Kleuren' en kwam uit in 2000, twee jaar na de oprichting van de meidengroep. Het lied bereikte de vierde plaats in de Vlaamse Ultratop 50 en de Vlaamse Radio 2 Top 30.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top