Dieren, dé sterren van de film en van de Proximus VOD catalogus

Kids | Soms gaan de beste rollen niet naar menselijke acteurs, maar wel naar dieren. Proximus Pickx heeft ontzag voor het dierenrijk en nam daarom de beste dierenfilms op in de Proximus VOD catalogus. Ontdek deze beestige films vanaf 28 oktober.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Open Season

In deze animatiefilm verdwaalt de enorme, maar tamme grizzlybeer Boog in het bos op slechts enkele dagen van de start van het jachtseizoen. Nadat hij het hyperkinetische hert Elliot bevrijdt uit de klauwen van de jager die hem heeft aangereden, wil het hert de beer uit zijn gevangenschap bevrijden, zonder te weten dat Boog perfect gelukkig is. Door een misverstand wordt de beer in het bos gedropt en belandt hij samen met heel wat andere dieren in het gebied waar de jagers zo meteen vrij spel krijgen.
 
Voor ‘Open Season’ werd in 2006 een geheel nieuwe animatietool uitgevonden om ervoor te zorgen dat de dieren meer expressieve poses konden aannemen. Een van de drie regisseurs was bovendien mederegisseur voor Disneys ‘De Leeuwenkoning’ en wist dus maar al te goed hoe hij het verhaal met gevoel voor humor moest brengen. De film werd een financieel succes en werd onder andere genomineerd voor een Kids’ Choice Award en vijf Annie-Awards. Ook de sequel ‘Open Season 2’ is terug te vinden in de VOD-catalogus.

‘Open Season’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD catalogus. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de catalogus online!

Rampage

Deze monsterfilm met Dwayne ‘The Rock’ Johnson in het hoofdrol heeft nog weinig gemeen met de videogame uit de jaren 80 waar die op gebaseerd is. In het klassieke spelletje kan je als gorilla, reptiel of weerwolf steden vernielen terwijl je de politie en het leger van je afslaat als vliegen. Een verhaallijn is ver te zoeken. In de film is The Rock bevriend met een albino gorilla die een experimenteel serum ingespoten krijgt en steeds groter en agressiever wordt. Later blijken ook een krokodil en een wolf te muteren, waardoor The Rock en zijn gorilla hen moeten tegenhouden voor ze een complete ravage aanrichten.
 
Regisseur Brad Peyton haalde Dwayne Johnson al driemaal voor zijn lens, de eerste keer voor’ Journey 2: The Mysterious Island’ in 2012 en de tweede keer voor rampenfilm ‘San Andreas Fault’ in 2015. Het duo omschreef de film als “veel echter, emotioneler en beangstigender dan je zou verwachten”.

‘Rampage’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD catalogus. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de catalogus online!


Stuart Little

Stuart is een pratende muis die geadopteerd wordt door de familie Little. De jongste telg van het gezin, George, is niet opgezet met zijn nieuwe broertje en ook de kat Snowbell geeft hem niet bepaald een warm welkom. De kat bedenkt een plan om Stuart uit hun levens te krijgen, maar de rest van de familie sloot de muis intussen in de armen. Stuart omzeilt de kattenbende om weer thuis te geraken.
 
De visuele effecten van deze Oscargenomineerde film uit 1999 zijn nog steeds niet gedateerd. Met namen als Micael J. Fox (als de stem van Stuart), Geena Davis en Hugh Laurie in de hoofdrollen stond er heel wat talent op de set. De film is een adaptatie van een boek uit 1945, maar wist je dat het scenario mede geschreven is door regisseur M. Night Shyamalan? En dat in hetzelfde jaar dat zijn doorbraak ‘The Sixth Sense’ in de zalen kwam. Voor de sequel drie jaar later keerde de intussen gelauwerde regisseur niet terug. Ook het vervolg is beschikbaar in de VOD-catalogus.

‘Stuart Little’ en 'Stuart Little 2' zijn nu beschikbaar in de Proximus VOD catalogus. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de catalogus online!


The Zookeeper’s Wife

Johan Heldenberg schittert in dit oorlogsdrama naast wereldster Jessica Chastain als de eigenaar van een dierentuin in Polen aan het einde van de jaren 30. Wanneer de nazi’s het land binnenvallen, verliezen ze alle dieren. Als ze zien welk leed de joden in de ghetto’s moeten ondergaan, beginnen ze samen te werken met het verzet om slachtoffers een schuilplaats en onderdak te bieden. Terwijl de nazi’s alle joodse woningen platbranden, kunnen de dierentuinhouder en zijn vrouw vele levens redden.
 
Deze film is gebaseerd op de memoires van Antonina Zabrinska, die door Jessica Chastain geportretteerd wordt. Ook de Duitse acteur Daniel Brühl en de ster van Netflix-serie ‘Unorthodox’ Shira Haas maken hun opwachting. De film werd vooral geprezen omdat de makers de oorlog tonen vanuit een vrouwelijk perspectief, wat nog steeds vrij zeldzaam is.

‘The Zookeeper's Wife’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD catalogus. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de catalogus online!


Kong: Skull Island

In navolging van andere mediagiganten werkt Legendary Entertainment aan hun cinematic universe, dat ze het MonsterVerse doopten. De eerste film in de reeks was de reboot van ‘Godzilla’ in 2014, de tweede was ‘Kong: Skull Island’, een reboot van de King Kong franchise. De twee reboots waren succesvol en in 2021 verwachten we een film waarin de twee reusachtige monsters de degens zullen kruisen.
 
Om helemaal mee te zijn, kan je in de VOD-catalogus kijken naar de nieuwe King Kong-film, waarin een groep wetenschappers en soldaten aan het einde van de Vietnamoorlog afreizen naar een mysterieus eiland in de Stille Oceaan. Ze weten niet dat ze daar terecht zullen komen in de habitat van de gigantische gorilla.

‘Kong: Skull Island’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD catalogus. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de catalogus online!


Surf’s Up

Pinguïns hebben het surfen uitgevonden. Geloof je dat niet? Kijk dan maar naar ‘Surf’s Up’, een animatiefilm die haarfijn uitlegt dat pinguïns de echte koningen van de golven zijn. Cody Maverick wil, net zoals het verdwenen idool Big Z, de beste surfer worden. Wanneer hij geblesseerd raakt, zou dat wel eens kunnen leiden tot de beste ontmoeting van zijn leven.
 
De animatiefilm imiteert de bewegingen van een cameraman om het gevoel van een documentaire op te wekken. De film is een geanimeerde mockumentary en is daarmee een unicum. Een Oscanominatie voor beste geanimeerde film volgde, maar ‘Surf’s Up’ verloor uiteindelijk van ‘Ratatouille’.

‘Surf's Up’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD catalogus. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de catalogus online!
Samen met bovenstaande films zijn ook deze dierenfilms te vinden in de Proximus VOD catalogus:

Against the Wild 3: The Great Elephant Adventure
All The Wild Horses
A Streetcat Named Bob
Gus
Rémi sans famille
Royal Corgi
De beroemde bereninvasie van Sicilië
Dog Man
47 Meters Down
Alpha and Omega
Bait
Dog Days
Fly Away Home
Peter Rabbit
The Angry Birds Movie
The Water Horse
Deep Blue Sea 3
Scoob

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top