Back to school met de beste 'high school'-series

Kids | Volgende week openen de scholen opnieuw de deuren. Voor sommigen breekt er een heel nieuw hoofdstuk aan met de overstap van de lagere school naar het middelbaar. Bij Proximus Pickx vonden we het dan ook de ideale aanleiding om enkele legendarische 'high school'-series nog eens naar boven te halen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

That 70's Show (1998-2006)

De hechte vriendenkliek met Kelso, Jackie, Eric, Fez, Donna en Hyde brengen hun jaren op het middelbaar samen door. De serie was een enorm succes met alle perikelen die de jeugdjaren kenmerken: liefde, vriendschap, tegenslagen, moeilijke momenten in school… Uiteindelijk gaan ze allen hun eigen weg.

Niet te versmaden: de geniale ‘uitbarsten’ van Red - de vader ven Eric - en de ‘speciale’ avonden in de kelder van Eric. Een aanrader om weldra met je oude en nieuwe vrienden het nieuwe schooljaar tegemoet te gaan. De serie was de start van de geweldige carrières van Mila Kunis (Jackie) en Ashton Kutcher (Kelso).

Beverly Hills 90210 (1990-2000)

Deze bijzonder succesvolle tienerserie draaide rond de levens van Brandon en zus Brenda, Steve, Andrea, David, Kelly, Donna, Dylan, Jim en Cindy. De serie was niet zeker niet enkel lachen, gieren en brullen, maar behandelde ook zware thema’s als seks, verkrachting, drugsgebruik, racisme, alcoholisme, eetstoornissen en tal van andere onderwerpen.

Beverly Hills zorgde ervoor dat acteurs Jason Priestley (Brandon) en Luke Perry (Dylan) echte tieneridolen werden. Vorig jaar kwam er nog het tragische nieuws dat acteur Luke Perry op amper 52-jarige leeftijd was overleden na een beroerte. Dat jaar kwam er ook een reboot van de serie met zes afleveringen.

The Wonder Years (1988-1993)

Alles draait rond de 12-jarige puber Kevin Arnold, gespeeld door Fred Savage, die te maken krijgt met alle typische problemen die een jongen in die periode van zijn leven meemaakt. Er is zijn moeilijke band met zijn oudere broer Wayne, zijn ontluikende liefde voor buurmeisje Winnie en zoveel meer.

Het verhaal van de serie wordt verteld door een volwassen Kevin die terugkijkt op zijn jeugdjaren (de Wonder Years) in de jaren '60 en '70. Een populaire verhaaltechniek die nadien ook nog gekopieerd werd in onder meer 'How I Met Your Mother'.

Happy Days (1974-1984)

Eén van de meest iconische series uit de tv-geschiedenis. De serie vertelt het verhaal van de familie Cunningham uit Milwaukee met zoon Richie (gespeeld door Ron Howard, nu een gevierd filmregisseur) als grootste uitgangspunt.

Samen met zijn goede vriend Potsie slijten ze hun dagen op de schoolbanken van de middelbare school Jefferson High. De rol van vrouwenmagneet Fonzie werd legendarisch en zijn 'Eyyy' was typerend voor 'The Fonz', net zoals de 'How you doin' van Joey in Friends. 'Happy Days' is een serie die vandaag de dag nog tot de verbeelding spreekt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top