Avontuur verzekerd in jouw vrijdagavondfilm "Vaiana"

Kids | TGIF. Een nieuwe lockdownweek loopt ten einde en dat betekent dat we ons vanavond ongegeneerd in onze zetel kunnen ploffen en met een hapje en een drankje genieten van het beste wat de televisiezenders in de aanbieding hebben. Vanavond viel onze keuze op Disneyfilm "Vaiana".

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 2016 liet Disney niet één maar twee nieuwe films op de wereld los. Naast "Zootropolis" werden we ook getrakteerd op "Vaiana". Al bestaat de kans dat die film onder een andere naam een belletje bij jou doet rinkelen, want de orginele versie gaat door het leven als "Moana". In onze Europese contreien bleek dat echter geen optie, omwille van talloze patenten en een te sterke link met een Italiaanse pornoster...

"Vaiana", uit de koker van Ron Clements en John Musker, die ons eerder onder meer Disneyklassiekers "De Kleine Zeemeermin" en "Aladdin" schonken, vertelt het verhaal van de Polynesische prinses Vaiana die eropuit trekt om de mysterieuze plaag die haar eiland treft op te lossen. Daarvoor dient de eigenwijze prinses de handen in elkaar te slaan met de niet altijd even betrouwbare halfgod Maui (Dwayne Johnson), die aan de basis ligt van al het onheil. Hij stal namelijk het hart van Te Fiti, waardoor het eiland nu vervloekt is. Een doldwaas avontuur zal uitwijzen of ze erin slagen om de vloek voor eens en voor altijd te verbannen.

Polynesische mythologie centraal

In de animatiefilm staat de Polynesische mythologie centraal. Regisseurs Clements en Musker trokken speciaal tot twee maal toe naar Fiji, Samoa en Tahiti om er de couleur locale op te snuiven. Bovendien wilden ze met hun film ook een antwoord bieden op het eeuwenoude mysterie waarom Polynesiërs, als eilandvolk bij uitstek, er plots voor opteerden om gedurende duizend jaar geen wereldzeeën meer te bevaren.

Dat de realistische Vaiana - voor een keer een Disneyprinces zonder wespentaille - internationaal aansloeg, mag blijken uit de box office recette. Met een totaalopbrengst van zo'n 690 miljoen dollar (zo'n 640 miljoen euro), verdiende de animatiestudio goed aan zijn Polynesische worp. "Vaiana" kreeg ook lof van recensenten wereldwijd en werd bekroond met een Oscarnominatie voor beste animatiefilm en beste soundtrack.

Zet je schrap voor een dosis avontuur en humor! "Vaiana" is vanavond om 20u35 te bekijken op Q2 of kijk online via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top