Lachen geblazen met deze komedies voor het hele gezin

Kids | Slaat de verveling toe in deze coronatijden? Met deze komedies voor alle leeftijden uit de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx maak je het gezellig binnen! Het ideale vertier om de lockdown licht verteerbaar te maken.

Je vindt onze selectie onder het menu 'Komedies voor het hele gezin'.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Good Boys

Ondanks alle waarschuwingen het speelgoed niet aan te raken maken Max en zijn twee beste vrienden na een feestje per ongeluk een drone stuk. Hierop besluiten ze een vervanging te regelen. Ze laten hun schoollessen voor wat het is en gaan naar de San Fernando Valley waar ze, alweer, foute beslissingen maken. Al snel worden gestolen drugs en politie deel van hun reis.

Tienerkomedie (2019) van Lee Eisenberg en Gene Stupnitsky met Jacob Tremblay, Keith L. Williams en Brady Noon.

Monster House

D.J. Harvard en zijn twee beste vrienden Chowder en Jenny ontdekken dat het huis van zijn buren in feite een levend monster is, dat bovendien erg boosaardig is. Uiteraard geloven de volwassenen helemaal niets van dit verhaal, dus is het aan de drie vrienden om het huis te stoppen voordat er onschuldige slachtoffers vallen...

Fantasy animatiefilm (2006) van Gil Kenan met de stemmen van Mitchel Musso, Sam Lerner en Spencer Locke.

LOL

In de wereld van Youtube, Facebook en iTunes haalt de tiener Lola, samen met haar vriendinnen, zoveel mogelijk rebelse dingen uit. Dit zonder dat haar moeder er vanaf weet. Waneer die echter ''per ongeluk'' het dagboek van Lola leest, komt ze erachter wat haar dochter allemaal wel niet voor haar verzwijgt...

Komisch drama (2012) van Lisa Azuelos met Miley Cyrus, Demi Moore en Thomas Jane. Remake van de Franse gelijknamige film uit 2008.

Safety First: The Movie

Bewakingsagenten Dirk Porrez, Simon 'Smos' Vos, Luc Turlinckx en Ingrid Porrez slepen de job van hun leven in de wacht. Ze mogen de V.I.P. van een van de grootste muziekfestivals ter wereld bewaken: het beroemde Tomorrowland. Daar doet Luc een schokkende ontdekking die de gehele vriendschap in gevaar brengt. Als dat maar goed komt.

Komedie (2015) van Tim Van Aelst met Matteo Simoni, Ben Segers, Ruth Beeckmans en Bruno Vanden Broucke.

Miss Congeniality

FBI-agente Gracie Hart voelt zich verbonden met haar mannelijke collega's. Ze loopt, drinkt, eet en praat als een man. Wanneer er gedreigd wordt met een aanslag op de verkiezing van Miss United States, wordt ze gedwongen undercover te gaan als miss. Hiervoor ondergaat ze met de hulp van Victor, een consulent op het gebied van missverkiezingen, een ware metamorfose.

Komedie (2000) van Donald Petrie met Sandra Bullock, Michael Caine en Benjamin Bratt. Genomineerd voor twee Golden Globes.

Miss Congeniality: Armed and Fabulous

Sinds FBI agente Gracie Hart (Sandra Bullock) undercover ging bij een missverkiezing, is ze een ware beroemdheid geworden. In plaats van achter de boeven aanrennen, rent ze nu heen en weer van haarsalon naar talkshow om haar boek te promoten. De FBI ziet haar als het nieuwe en aantrekkelijke boegbeeld van de organisatie. Maar wanneer haar goede vrienden Cheryl en Stan worden ontvoerd, kunnen ze Gracie niet weerhouden om opnieuw in de verkleedkist te duiken. En hoewel ze niet erg goed op kan schieten met haar vrouwelijke collega Sam, gaan ze samen undercover in de bruisende showstad Las Vegas.

Komedie (2005) van John Pasquin met Sandra Bullock, Enrique Murciano en Regina King. Winnaar van een Teen Choice Award.

The Art of Racing in the Rain

Vanuit het perspectief van hond Enzo wordt het verhaal verteld van Denny Swift, een man die de droom heeft autocoureur te worden. Door de innige band onderling heeft Enzo veel inzicht gekregen in de menselijke staat en de technieken die benodigd zijn om alles in het leven te bereiken wat je maar wilt. Deze levenslessen zijn van belang in alle tegenslagen die ze op hun pad zullen tegenkomen.

Komisch drama (2019) van Simon Curtis met Milo Ventimiglia, Amanda Seyfried en de stem van Kevin Costner.

South Park: Bigger, Longer & Uncut

Als vier achtjarige jongens uit het kleine dorpje South Park naar binnen weten te glippen bij een film van hun helden Terrance en Phillip, breekt de hel los. Ze nemen alle scheldwoorden over die ze in de film horen, en de moeders geven de Canadese komieken hier de schuld van. Het loopt uit op een oorlog tussen Amerika en Canada, waar Satan en z'n levenspartner Saddam zich ook mee gaan bemoeien.

Komische animatiefilm (1999) van Trey Parker met de stemmen van Trey Parker, Matt Stone en Mary Kay Bergman. Genomineerd voor een Oscar voor beste originele song.

The Young and Prodigious T.S. Spivet

T.S. Spivet woont op een ranch in Montana met zijn moeder die geobsedeerd is door de morfologie van kevers, zijn vader (een cowboy die honderd jaar te laat is geboren) en zijn 14-jarige zus die ervan droomt Miss America te worden. T.S. is een wonderkind met een passie voor cartografie en wetenschappelijke uitvindingen. Op een dag krijgt hij een onverwacht telefoontje van het Smithsonian Museum. Hij krijgt te horen dat hij de winnaar van een zeer prestigieuze prijs is voor zijn ontdekking van een machine die uit zichzelf blijft bewegen. Hij wordt uitgenodigd op een receptie waar hij een speech moet geven. Zonder iemand op de hoogte te brengen, trekt hij met een goederentrein door de Verenigde Staten met als eindbestemming Washington DC.

Avonturenfilm (2013) van Jean-Pierre Jeunet met Kyle Catlett, Helena Bonham Carter en Robert Maillet. Winnaar van een César Award.

La famille Bélier

Iedereen in de familie Bélier is doof. Iedereen behalve Paula, de oudste dochter, een jonge studente die plots ontdekt dat ze geweldig kan zingen. Ondanks de puberteitsproblemen waarmee ze worstelt en ongeacht de handicap van haar familie, blijft Paula haar droom koesteren en zal zij dit voorheen ongekende zangtalent benutten.

Komedie (2014) van Eric Lartigau met Louane Emera, Karin Viard en François Damiens. Winnaar van een César en een Magritte Award.

Robinson Crusoe

Papegaai Dinsdag woont met zijn dierenvrienden op een paradijselijk eiland waar het ze aan niks ontbreekt. Toch droomt hij er van om de rest van de wereld te ontdekken. Na een hevige storm spoelt een merkwaardig wezen aan op het eiland: Robinson Crusoe. Dinsdag is dolblij met de nieuwkomer, wie weet is dit zijn kans om van het eiland af te komen en nieuwe plekken te ontdekken. Robinson heeft de dieren hard nodig om te overleven op het eiland en dat is in het begin nog niet makkelijk, want ze spreken geen 'mens'. Langzaam maar zeker leren Robinson en de dieren met elkaar te leven tot op een dag twee gemene katten het eiland willen overnemen. Er ontstaat een spannende strijd waarin Robinson en zijn vrienden zullen ontdekken hoe groot de kracht van vriendschap is.

Animatiefilm (2016) van Ben Stassen en Vincent Kesteloot met de stemmen van Tim Douwsma, Lies Visschedijk en Pip Pellens.

Matilda

Matilda is een meisje dat al op zeer jonge leeftijd ontzettend intelligent is. Maar haar gemene ouders en haar broertje geven geen barst om haar en vinden het maar niets dat ze altijd met haar neus in de boeken zit. Uiteindelijk sturen zij haar toch naar een school die geleid wordt door een afschuwelijk kreng. Gelukkig heeft Matilda een lieve juf die zeer onder de indruk is van Matilda's intelligentie. Dan ontdekt Matilda dat ze telekinetische krachten bezit, en als ze die onder controle heeft, gebruikt ze die om het schoolhoofd en haar ouders een lesje te leren.

Familiefilm (1996) van Danny DeVito met Mara Wilson, Danny DeVito en Embeth Davidtz.

The Addams Family

Het leven van de familie Addams wordt helemaal op zijn kop gezet wanneer ze ontdekt dat de nabije buurtbewoners zich plotseling zenuwachtig gedragen. Ze worden aangespoord door een televisiepresentatrice die maar al te graag van een gekke familie als de Addams vanaf wil geraken. Alsof dat niet genoeg is, moet Wednesday voor de allereerste keer naar een openbare school en bereidt Pugsley zich voor op een belangrijk optreden.

Animatiefilm (2019) van Greg Tiernan en Conrad Vernon met de stemmen van Oscar Isaac, Chloë Grace Moretz en Charlize Theron.

You Don’t Mess With the Zohan

Zohan, een agent van de Israëlische geheime dienst Mossad, besluit zijn eigen dood in scéne te zetten en vervolgens een carrièreswitch in New York te maken als haarstilist. Niet lang daarna raakt hij steeds dieper in de problemen wanneer zijn ware identiteit dreigt bekend gemaakt te worden.

Komedie (2008) van Dennis Dugan met Adam Sandler, John Turturro en Rob Schneider.

Paddington

Een jonge Peruaanse beer, die een passie heeft voor alles wat Brits is, vertrekt naar Londen waar hij op zoek gaat naar een woning. Wanneer hij eenzaam en verloren op Paddington Station belandt, begint hij te beseffen dat het leven in de stad niet is wat hij zich ervan had voorgesteld. Maar dan ontmoet hij de vriendelijke familie Brown, die het label om zijn nek leest ("Pas alsjeblieft op deze beer, dankjewel") en hem een tijdelijk onderkomen aanbiedt.

Familiefilm (2014) van Paul King met de stem van Ben Whishaw, Sally Hawkins en Hugh Bonneville. Genomineerd voor drie BAFTA Awards.

Hotel Transylvania

Welkom in Hotel Transylvania, Dracula's luxueuze 'vijf-stakenresort', waar monsters en hun families zich kunnen uitleven, bevrijd van de bemoeienissen van de menselijke wereld. Maar hier is een weinig bekend feit over Dracula: hij is niet alleen prins van de duisternis, hij is ook vader. Overbeschermend voor zijn tienerdochter Mavis, fabriceert Dracula uitgebreide gevaren om haar avontuurlijke instelling te ontmoedigen.

Animatiefilm (2012) van Genndy Tartakovsky met de stemmen van Adam Sandler, Steve Buscemi en Kevin James. Genomineerd voor de Golden Globe voor beste animatiefilm.

Cloudy with a Chance of Meatballs

Flint Lockwood is een mislukte uitvinder, die met creaties als een apengedachtenvertaler helaas weinig succes oogst. Tot hij op een dag een machine uitvindt die ervoor zorgt dat het donuts, ijsjes en gehaktballen regent. De enige vriend en collega van Flint is Steve, een aapje dat alleen maar aan eten denkt. Sam is een enthousiaste stagiaire die voor een weerstation werkt. Ze droomt er van om een professionele weervrouw te worden en die droom zou wel eens werkelijkheid kunnen worden wanneer ze als enige bericht over een bui van cheeseburgers.

Animatiefilm (2009) van Phil Lord en Christopher Miller met de stemmen van Bill Hader, Anna Faris en James Caan. Genomineerd voor de Golden Globe voor beste animatiefilm.

Daddy’s Home

Een zachtaardige radiopresentator streeft ernaar de beste stiefvader te worden voor de twee kinderen van zijn vrouw. Wanneer op een dag de echte vader verschijnt, komt hij in een lastige situatie terecht. Hij zal nu de competitie aan moeten gaan om de genegenheid van de kinderen te winnen.

Komedie (2015) van Sean Anders en John Morris met Will Ferrell, Mark Wahlberg en Linda Cardellini. Bekroond met een Kids’ Choice Awards.

Daddy’s Home 2

Dusty en Brad hebben hun geschillen opzij gezet en helpen elkaar met hun co-ouderschap. Alles gaat er vredig aan toe, totdat hun vaders op bezoek komen tijdens de feestdagen en de spanningen hoog oplopen.

Komedie (2017) van Sean Anders met Mark Wahlberg, Will Ferrell, Mel Gibson en John Lithgow.

The Smurfs 2

In dit vervolg creëert de boze tovenaar Gargamel een paar ondeugende Smurf-achtige wezens, waarmee hij de magische krachten van de Smurfen hoopt te kunnen benutten. Maar als hij er achter komt dat alleen een echte Smurf hem kan geven wat hij wil en alleen een geheime spreuk die Smurfin weet de wezens kan veranderen in echte smurfen, kidnapt Gargamel Smurfin. Hij brengt haar naar Parijs waar hij door miljoenen wordt aanbeden als 's werelds grootste tovenaar. Het is nu aan Grote Smurf, Klungelsmurf, Moppersmurf en Smurffatje om terug te keren naar de echte wereld, zich te herenigen met Patrick en Grace Winslow, en Smurfin te redden.

Animatiefilm (2013) van Raja Gosnell met Neil Patrick Harris, en de stemmen van Christina Ricci en Katy Perry. Genomineerd voor vier Kids’ Choice Awards.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top