Hij komt, hij komt, de lieve goede Sint...

Kids | Op 6 december is het nog even wachten, maar ondertussen is de Sint al meer dan een week in het land. Jonge Ketnet-kijkers - en stiekem ook bijna alle millennials - zijn al sinds zaterdag 16 november, de dag van intrede van de goedheilig man in Antwerpen, zoet met de gloednieuwe reeks 'Dag Sinterklaas'. Maar de grote kindervriend zit ook niet stil in onze Movies & Series Pass, in de Op aanvraag catalogus van Proximus Pickx en op Netflix.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De avonturen van de de pieten van De Club Van Sinterklaas, nl. Testpiet, Coole Piet, Danspiet, Juniorpiet, Muziekpiet, Profpiet, Hoge Hoogte Piet en sinds dit jaar ook Superpiet, Rommelpiet en Bakpiet zijn al twintig jaar een begrip voor kinderen en volwassenen bij onze noorderburen. Met de bekendste pieten van Nederland valt er altijd genoeg te beleven. Wanneer iemand dreigt het sinterklaasfeest te saboteren zullen zij er alles aan doen om dat tegen te houden. Of het nu om blafspray gaat, een speelgoeddief of tekeningen waar confetti van gemaakt wordt: de Pieten laten het grootste kinderfeest van het jaar niet zo makkelijk verpesten.

Sinds 23 oktober loopt bij ons de nieuwste bioscoopfilm van De Club Van Sinterklaas 'Waar is het grote boek van Sinterklaas?'  in de zalen, maar ook vier vroegere films hebben wij in de aanbieding in onze Movies & Series Pass en de Op aanvraag catalogus van Proximus Pickx. 'Sinterklaas en de wakkere nachten' is dan weer een grappige film voor jong en oud van eigen bodem, met Jan Decleir als de enige echte sint. En voor liefhebbers van het steverige werk is er de horrorfilm 'Sint' van de Nederlandse regisseur Dick Maas op Netflix. Wel alleen te bekijken als de kindjes al in bed liggen!

Naar de Op aanvraag catalogus van Proximus Pickx? Druk op het 'On Demand'-knop van je afstandsbediening en hop... instant keuze uit een brede catalogus van films, programma's en concerten.

Dag Sinterklaas

In de gloednieuwe Ketnet-reeks 'Dag Sinterklaas' geven de Sint en Piet een nieuwe inkijk in hun leven in Spanje. Het was al 26 jaar geleden dat er nog eens camera's werden toegelaten in het kasteel van de Sint. Deze serie lijkt ook in niets nog op de reeks waar kinderen uit de jaren negentig mee opgegroeid zijn. Jan Decleir en Bart Peeters zijn er niet meer bij, maar ook Frans Van der Aa is verdwenen.  De nieuwe 'Dag Sinterklaas' is opnieuw geschreven door Hugo Matthysen, maar veel gelijkenissen zijn er verder niet. "Het (oude) programma behoort intussen tot het collectieve erfgoed, maar we willen niet blijven teren op dat succes. Daarom maken we geen remake, maar een nieuwe reeks", aldus Maarten Janssen, netmanager bij Ketnet. "Dit is een reeks voor de kinderen van nu."

Jan Decleir (Sinterklaas) wordt vervangen wordt door Wim Opbrouck en Frans Van der Aa (Zwarte Piet) door Jonas Van Thielen. Die was onder meer eerder al te zien in de docureeksen Ten oorlog met Arnout Hauben. Wel duiken er nog enkele 'oude' bekenden op die meededen in de laatste Sinterklaasfilms. Ramon (Pieter Embrechts) en Conchita (Els Dottermans) blijven uiteraard, want wie zou anders de paarden gaan verzorgen of eten maken voor de Sint? Nieuwkomers zijn bijvoorbeeld Palomita, het nichtje van Conchita en de strenge Stafhouder. Opvallend gezicht in de nieuwe cast is acteur Bart Hollanders, die dus verhuist van Callboys naar de intieme kring van de Sint. Hij staat op de set naast o.a. Warre Borgmans, Evelien Bosmans, Tine Embrechts, Adriaan Van den Hoof en Nico Sturm.

In deze nieuwe 20-delige fictiereeks krijgen kinderen een inkijk in het universum van de Sint en al zijn vrienden. Elke aflevering begint met een brief van een kind dat zich een vraag stelt: "Hoe zet ik mijn schoen klaar?", "Waarom komt de Sint met de stoomboot" of "Wat is het lievelingseten van de Sint?". Doorheen de aflevering wordt het antwoord duidelijk, aan de hand van alledaagse en tegelijk grappige situaties uit het leven van Sinterklaas, Zwarte Piet en hun entourage.

Dag Sinterklaas is sinds zaterdag 16 november tot vrijdag 6 december om 17.30 u te zien op Ketnet, Ketnet Junior, Ketnet.be, in de Ketnet-app en in de Ketnet Junior-app.

De Club van Sinterklaas & Geblaf op de Pakjesboot

Dit jaar komt het Sinterklaasfeest opnieuw in gevaar! Slechterik Dokter Vleugelaer en zijn handlanger Igor vermommen zich om op de stoomboot zogenaamde 'blafspray' over alle cadeautjes te spuiten. Zo krijgen alle kinderen straks de 'blafhoest', waar Dr. Vleugelaar alleen voor veel geld het medicijn voor heeft! Maar als de pieten ook in aanraking komen met het goedje, loopt de situatie helemaal uit de hand. Zeker omdat er ook een échte hond aan boord is, die de Pieten in Spanje gevonden hebben. Het is de verdwaalde hond van Sophie, die hoopt dat de Club van Sinterklaas het diertje weer bij haar kan brengen. Lukt het Sinterklaas en de bekende Clubpieten om de cadeautjes op tijd te ontsmetten én het hondje veilig thuis te brengen?

Familiefilm van Ruud Schuurman, met Tim de Zwart, Vlinder Kamerling, Wilbert Gieske, Beryl van Praag, Sven De Ridder en Pieter Verelst

De Club van Sinterklaas & Geblaf op de Pakjesboot is nu beschikbaar met de Movies & Series Pass van Proximus TV.

Nog geen abonnement? Abonneer je via kanaal 13 van Proximus TV. De eerste maand is gratis!
Tip: voor Tuttimus-klanten is de Movies & Series Pass inbegrepen.

Sinterklaas en het Pratende Paard

De Pieten van De Club van Sinterklaas kijken vreemd op als Amerigo, het paard van Sinterklaas, plotseling kan praten. Nog voor ze kunnen ontdekken hoe dit kan steelt iemand het paard in de hoop er een talentenjacht mee te winnen. Zonder Amerigo kan het Sinterklaasfeest niet doorgaan! Zal het de Pieten met behulp van Stijn lukken om het paard op tijd terug te vinden om zo het Sinterklaasfeest te redden?

Familiefilm van Ruud Schuurman, met Wilbert Gieske, Sven De Ridder, Tijn Kroon, Beryl van Praag, Tim de Zwart en Piet van der Pas

Sinterklaas en het Pratende Paard is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 2.99 euro.

Sinterklaas & De Pietenschool

Zwarte Piet wordt je niet zomaar! Sinterklaas besluit om één kind de kans te geven om Zwarte Piet te worden en de zware Pietenschool te doorlopen op het kasteel van Sinterklaas in Spanje. Ergens in Nederland is daarom een Gouden Pepernoot verborgen. Wie hem vindt kan naar de Pietenschool. Maar als er twee Gouden Pepernoten gevonden worden, moeten de Pieten zowel Coole Piet-fan Lucas als de geheimzinnige Simon de Graaier meenemen naar het kasteel. Wie haalt het Pietenexamen en mag dit jaar met Sinterklaas mee op de boot naar Nederland? En lukt het de gemene Simon om het Sinterklaasfeest te saboteren?

Familiefilm van Melcher Hillmann, met Wilbert Gieske, Sem van Dijk, Nicolette van Dam, Louis Talpe, Beryl van Praag en Peter van de Velde

Sinterklaas & De Pietenschool is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 2.99 euro.

Sinterklaas en de vlucht door de lucht

In heel het land is er maar één kind dat nooit haar schoentje zet: Floor. Als zij iets wil, vraagt ze het gewoon aan haar steenrijke vader, de baron. Tot Floor op een dag een zwembad vol chocolademunten wenst. Er is geen bakker die aan deze vraag kan voldoen, en dus is er maar één iemand die nog kan helpen: Sinterklaas. Maar 1 miljoen chocolademunten is ook voor de Sint teveel. Floors vader is woedend dat iemand 'nee' zegt tegen zijn dochter en ontvoert de Goedheiligman met zijn luchtballon. Als de Pieten 1 miljoen chocolademunten voor hem maken, zal hij Sinterklaas vrijlaten. Lukt het de Pieten om op tijd alle munten te maken en de Sint te bevrijden zodat pakjesavond toch door kan gaan?

Familiefilm van Armando de Boer, met Yenthe Bos, Wilbert Gieske, Marijn De Valck en Tim de Zwart

Sinterklaas en de vlucht door de lucht
is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

Sinterklaas en de wakkere nachten

Een vreemd lawaai weerklinkt boven de daken van huizen waar Sinterklaas en Zwarte Piet 's nachts over wandelen. De inwoners zijn boos op Sint, want ze denken dat hij het lawaai veroorzaakt.

Het nachtelijk lawaai bestaat uit allerlei geluiden: van belgerinkel tot knallende ballonnen en zelfs een drumstel. Nacht na nacht liggen de arme bewoners van de huizen in de buurt wakker. Ze zijn boos, want ze denken dat de Sint het kabaal veroorzaakt. Toevalligerwijs baat de gewiekste zakenvrouw Frutselia een winkeltje uit met speciale slaapmiddeltjes, dat sinds het nachtlawaai verrassend goed draait. Sinterklaas is triest door de hele situatie, en er zit voor hem maar één ding op: zijn onschuld bewijzen.

Familiefilm van Stijn Coninx, met Jan Decleir, Frans Van der Aa, Els Dottermans, Pieter Embrechts, Lucas Van den Eynde, Adriaan Van den Hoof, Warre Borgmans, Evelien Bosmans, Karlijn Sileghem, Jonas Van Geel en Stefaan Degand. Het scenario is van de hand van Hugo Matthysen.

Sinterklaas en de wakkere nachten
is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

Sint

In deze Nederlandse horrorfilm van Dick Maas (De Lift, Amsterdamned, Flodder)  herrijst de vermoorde St. Niklas, een brute plunderaar uit de middeleeuwen, op 5 december uit de dood om wraak te nemen. Over de nogal griezelige affiche ontstond toen de film uitkwam in 2010 heel wat commotie, zo erg zelfs dat collega-regisseur Johan Nijenhuis de poster wilde laten verbieden. Tevergeefs.

St. Niklas is een in ongenade gevallen bisschop uit de middeleeuwen. Hij trekt samen met zijn roversbende plunderend en brandschattend over het platteland. Als dorpelingen het recht in eigen handen nemen en de bloeddorstige Sint en zijn trawanten vermoorden, zweert Niklas wraak. Eens om de 32 jaar, bij volle maan op 5 december, herrijzen Niklas en zijn bende uit de dood om brute wraak te nemen en dood en verderf te zaaien in Amsterdam. Geen pakjesavond, maar pak- avond dan, met een Sinterklaas met een verbrand, half vergaan skelettenhoofd, die met zijn bende moordende pieten de straten onveilig maakt. Frank en zijn vrienden worden het zoveelste slachtoffer van de ondode sint en zijn helpers. Frank overleeft de aanval en wordt gedwongen de strijd met St. Niklas aan te gaan. Een achtervolging over de besneeuwde daken van Amsterdam vormt een van de hoogtepunten van de film.

Horrorfilm van Dick Maas, met Huub Stapel, Egbert Jan Weeber, Caro Lenssen, Kees Boot, Madelief Blanken, Bert Luppes, Cynthia Abma en Barbara Sarafian

Sint
is nu te zien op Netflix

Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx! Heb je al een Tuttimus, Familus of Minimus pack? Kies voor Netflix als tv-bonus en geniet van € 2 korting!


Bekijk ook:
Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (22 november)
Tv-tips van de week (25/11 t.e.m. 01/12)
Black Friday-actie: deze films uit de Op aanvraag-catalogus bekijk je voor 1,49 euro
Deze films en series serveert Netflix in november
Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top