De beste goedkope smartphones voor minder dan 200 euro

Nieuws | Krap bij kas? Maar wel nood aan nieuwe smartphone? Er zijn verschillende budgetvriendelijke telefoons op de markt die heel wat interessante functies aan boord hebben. We scheiden het kaf van het koren en schotelen je de zeven beste goedkope smartphones voor van dit moment. Hiervoor spendeer je telkens maximaal 200 euro.

Door MediaForta

Deel dit nieuws

LG K4 (2017)

Krap bij kas? Maar wel nood aan nieuwe smartphone? Er zijn verschillende budgetvriendelijke telefoons op de markt die heel wat interessante functies aan boord hebben. We scheiden het kaf van het koren en schotelen je de zeven beste goedkope smartphones voor van dit moment. Hiervoor spendeer je telkens maximaal 200 euro.

In ruil voor een briefje van 100 euro, krijg je de LG K4 (2017). Deze 5-incher heeft een sportief en slank design en is een topper in zijn klasse. Het toestel heeft een uitneembare 2.500 mAh-batterij en laat je dus de hele dag door genieten van je favoriete apps, websites, muziek, games en filmpjes. De budgettopper is voorzien van een Quad Core Snapdragon-processor met een kloksnelheid van 1,1 Ghz en heeft ook nog 1 GB RAM onder de motorkap. De interne opslagruimte van 8 GB is uit te breiden met behulp van een microSD-kaartje tot maximaal 32 GB. Aan de voor- én achterzijde vind je een 5 megapixel camera met autofocus. Dankzij Auto Shot maak je automatisch scherpe selfies. Je hoeft de smartphone slechts één seconde vast te houden, Auto Shot doet de rest. Om je beelden met vrienden te delen, gebruik je de Quick Share-functie. Enig minpuntje van de camera is dat er geen flitser aan de voorkant aanwezig is. Dit is een ideaal toestel voor iedereen die ondanks een beperkt budget het onderste uit de kan wil halen. Goedkoop maar goed.

Meer info over de LG K4 (2017)

LG K8 (2017)

Op zoek naar een betaalbaar en goedkoop toestel met behoorlijk wat toeters en bellen? Dan ben je met de LG K8 (2017) voor enkele jaren zoet. Deze stijlvolle 5-inch telefoon heeft een groot gebogen scherm en ligt daardoor erg comfortabel in de hand. Het toestel is bovendien erg geschikt voor veeleisende fotografen. De 13 megapixel camera schiet scherpe en ontzettend heldere foto's. Zelfs in slechte lichtomstandigheden scoort dit toestel dankzij de grote sensor en kwalitatieve lens (f2.2) meer dan behoorlijk. Helemaal handig is dat je zelfs zonder een knop in te drukken de sluiterknop kunt activeren: zodra je een vuist voor de camera maakt, start er een teller van drie seconden. Een flitser aan de voorzijde is er niet, maar dat doet in de meeste gevallen geen afbreuk aan de selfies die je met de 5 megapixel camera maakt. De schermrand licht immers wit op en doet dienst als flitser.

Aan de binnenzijde van dit lichtgewicht (amper 140 gram!) tref je bovendien heel wat goede hardware: een 1,34 GHz Quad Core-processor, 1,5 GB RAM, 16 GB opslagruimte (uit te breiden met maximaal 32 GB via microSD) en een accu met een capaciteit van 2.500 mAh. Het 4G-apparaat is voorts ook nog uitgerust met een gps-sensor, NFC en bluetooth 4.2. De adviesprijs bedraagt 169,99 euro.

Meer info over de LG K8 (2017)

Acer Liquid Z6 duo

Op zoek naar een budgetvriendelijke smartphone uit het instapsegment? Deze Acer Liquid Z6 duo is een streling voor het oog. Het toestel ligt ondanks het 5 inch scherm comfortabel in de hand en draait erg soepel dankzij Android 6.0 Marshmallow. Andere troeven zijn de snelle MediaTek-processor met een kloksnelheid van 1,3 GHz en de 8 megapixel camera met autofocus en geïntegreerde flitser. Het toestel heeft een batterijvermogen van 2.000 mAh en laat je razendsnel surfen dankzij 4G. Voorts heeft de Acer Liquid Z6 duo nog 1 GB RAM en 8 GB opslagruimte (uit te breiden via microSD tot maximaal 32 GB). Met amper 126 gram - droog aan de haak - kunnen we bovendien van een echt goedkoop lichtgewicht spreken. Voor 100 euro krijg je het toestel mee naar huis. Straffer nog, je krijgt er zelfs een festival pack bij.

Meer info over de Acer Liquid Z6 duo

LG K10 (2017)

Wil je echt het maximale voor een beperkt budget? Dan moet je zeker deze LG K10 (2017) overwegen. Het 5,3 inch HD-scherm zorgt voor heldere beelden en oogt ontzettend mooi omdat er geen duidelijke randlijnen zichtbaar zijn. De kunststof behuizing creëert dankzij de metalen looks bovendien een premium uitstraling. De camera's van deze kwalitatieve smartphone scoren ook erg goed. De primaire camera is verbazingwekkend snel en goed voor 13 megapixels. Het lichtsterke objectief zorgt zowel 's nachts als overdag voor prima resultaten. Aan de voorzijde zit nog een 120° groothoek selfiecamera met 5 megapixels. Deze is ideaal om selfies met vrienden te maken. Dankzij Auto Shot hoef je zelfs niet op de knop te drukken. Gewoon de smartphone stilhouden, volstaat om alle gezichten scherp op beeld te krijgen.

Net zoals de eerder besproken LG K4 (2017) is ook deze smartphone voorzien van de Quick Share-functie om foto's en videofragmenten razendsnel met vrienden te delen. Ook op vlak van specs scoort de LG K10 (2017) beter dan gemiddeld. Het hart van de smartphone is een MediaTek Octa Core-processor met een kloksnelheid van 1,5 Ghz. Het werkgeheugen bedraagt 2 GB RAM waardoor multitasken soepel verloopt. De ingebakken opslagruimte van 16 GB kan uitgebreid worden via een microSD-kaartje tot maar liefst 2 TB. De 2.800 mAh is niet enkel fors maar ook vervangbaar. Bovendien draait deze smartphone als één van de weinige smartphones onder de 200 euro al op Android 7.0 Nougat. Enkel de resolutie van het beeldscherm (854x480 pixels) kan iets beter. Dit toestel valt op één cent na onder de grens van 200 euro, goedkoop dus maar je krijgt er wel héél wat voor in ruil.

Meer info over de LG K10 (2017)

Sony Xperia XA

Als je veel belang hecht aan fotografie, kun je misschien maar beter voor de Sony Xperia XA kiezen. Dit toestel heeft de unieke Sony-cameratechniek in huis. Zowel de 13 megapixel camera aan de achterzijde als 8 megapixel frontcamera zijn razendsnel. Met behulp van de handige snelstartknop ben je nooit meer te laat om dat ene speciale moment vast te leggen. Ook de Automatische scèneherkenning is een fijne functie. Hierdoor schitteren je beelden altijd. Het edge-to-edge scherm van deze Xperia XA beslaat de hele breedte van het toestel zodat je amper randjes zien. Dat betekent dat je een 5-incher in huis haalt die perfect in je broekzak past. Ook de kleuren zijn realistisch en levendig dankzij de Mobile Bravia Engine 2.

Verder biedt deze easy-to-use smartphone een unieke ervaring in haar segment dankzij de geavanceerde 64-bits Octa Core processor, 4G en een batterijduur tot twee dagen in STAMINA-modus. De opslagruimte van 16 GB breid je eenvoudig uit via microSD tot 200 GB. Helemaal handig is de Quick Charger. Hiermee laad je de batterij van de Xpera XA in amper 10 minuten op voor een gebruiksduur tot 5,5 uur. Het prijskaartje van deze Sony Xperia XA is 229,99 euro. Niet echt goedkoop, maar tot en met 31 mei 2017 krijg je 30 euro cashback! Op die manier valt ie toch nog net onder de symbolische grens van 200 euro.

Meer info over de Sony Xperia XA

Acer Liquid Zest Plus


Ook de Acer Liquid Zest Plus is een betaalbaar exemplaar. Het strafste aan dit toestel? De batterij. Met een accu van maar liefst 5.000 mAh (!) laat die zelfs heel wat toptoestellen ver achter zich. Volgens de makers kun je hiermee tot drie dagen zonder oplader. Heb je toch nood aan extra energie? Eén uur volstaat om de smartphone een hele dag lang te gebruiken. Naast de lange batterijduur heeft de Liquid Zest Plus ook nog een prima surround sound met DTS-HD Premium Sound-technologie. En dan hebben we het nog niet over de twee puike camera's gehad. De 13 megapixel camera aan de achterkant laat toe om snel en nauwkeurig te focussen. Ook in slechte lichtomstandigheden. Aan de voorzijde vind je een 5 megapixel camera met een 85°-groothoeklens voor de leukste selfies. Qua design moet het toestel trouwens ook niet onderdoen. Het apparaat heeft een 5,5 inch scherm met een fraaie behuizing. Daaronder tref je een MediaTek Quad Core-processor met een kloksnelheid van 1,3 GHz, 16 GB opslagruimte en 2 GB werkgeheugen. Dat is ruim voldoende voor dit budget.

Enig minpuntje is dat je de opslag maar met maximaal 32 GB kunt uitbreiden. Houd er ook rekening mee dat dit toestel door de forse batterij ietwat dikker en zwaarder is dan de meeste andere toestellen. De Acer Liquid Zest Plus kost 179,99 euro. Momenteel krijg je er nog een gratis rugzak met koptelefoon, draagbare luidspreker, On-The-Go-kabel en flipcover ter waarde van 79 euro bij. Goedkoop én waar voor je geld!

Meer info over de Acer Liquid Zest Plus

Huawei Y6 II Compact

Elegant, maar krachtig. Dat is de Huawei Y6 II Compact in een notendop. De behuizing van deze 5-incher springt onmiddellijk in het oog. Dankzij metallieke, diagonale strepen creëert de cover aan de achterkant meer dan 5.000 facetten die het licht opvangen en reflecteren. Dit is zonder twijfel een telefoon waarmee je gezien wil worden. In die fraaie behuizing tref je aan de achterzijde een krachtige 13 megapixel camera met een 28 mm groothoeklens. Het lichtsterke objectief heeft een diafragma van 2.0 en is vervaardigd van krasvrij glas. Aan de voorkant vind je een 5 megapixel camera met een bereik van maar liefst 77 graden. Ideaal dus voor panoramaselfies met méér achtergrond en méér vrienden. Niet helemaal tevreden van je portret? Dankzij de instelbare mooimaakfuncties voeg je in een vingerknip lipgloss, blush of oogschaduw toe.

Ondanks deze toeters en bellen scoort de Huawei Y6 II Compact ook goed op vlak van prestaties. Compromissen sluiten op vlak van snelheid is dankzij de Kirin 620 processor niet nodig. De 64-bit Octa Core-chip kan diverse apps tegelijkertijd aan. Het werkgeheugen van dit toestel bedraagt 2 GB. Daarnaast krijg je nog 16 GB opslagruimte die je met behulp van een microSD-kaartje kunt uitbreiden met maximaal 128 GB. De batterij van deze Android 6.0-telefoon doet het ook niet slecht en zingt het ruim een dag uit met één laadbeurt. In ruil voor 149,99 euro is deze goedkope budgettopper van jou.

Meer info over de Huawei Y6 II Compact

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top