10 Snapchat-trucs die je (misschien) nog niet kende

Nieuws | Jongeren die constant met hun neus in hun smartphone zitten? De kans is groot dat ze aan de slag zijn met Snapchat (of Pokémon Go!). Ben jij nog niet helemaal mee? Wij schotelen je in deze diashow tien Snapchat-trucs voor die je misschien nog niet kende!

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Hoeveel kijkers?

Jongeren die constant met hun neus in hun smartphone zitten? De kans is groot dat ze aan de slag zijn met Snapchat (of Pokémon Go!). Ben jij nog niet helemaal mee? Wij schotelen je in deze diashow tien Snapchat-trucs voor die je misschien nog niet kende! Wil je bijvoorbeeld weten wie je Snapchat-verhaal bekeken heeft? Tik op het cijfer naast de knop met het oog om de lijst tevoorschijn te halen.

Emoji-filter

Ben je de gewone Snapchat-filters beu? Gebruik dan eens een emoji als filter. Nadat je een foto gemaakt heb, tik je op het notitieblaadje en vervolgens kies je een emoji. Zoom met twee vingers helemaal in en leg de semi-transparante rand over je foto.

Switch tussen camera's

Wil je tijdens het maken van een video switchen tussen de voorste en achterste camera van je smartphone? Het enige wat je moet doen is twee keer snel achter elkaar op je scherm tikken!

Kleurrijke letters

Zodra je een foto gemaakt hebt, kun je met de T-knop tekst toevoegen. Wil je geen saai bijschrift in een zwart balkje? Tik dan nog een keer op de letter T en kies vervolgens een kleurtje in de kleurenbalk rechtsboven. Achteraf kun je de ingevoerde tekst nog van plaats veranderen. Kleiner of groter maken, kan eveneens.

Gebruik de volumeknop

Het is niet altijd even eenvoudig om met één hand je smartphone vast te houden en de record-knop ingedrukt te houden. Goed nieuws, want het hoeft in feite niet. Het is namelijk veel comfortabeler om de volumeknoppen te gebruiken om een foto te maken.

Zoom in!

Wat heel weinig Snapchatters weten is dat je kunt inzoomen tijdens het filmen. Hoe? Swipe simpelweg naar boven tijdens de opname om in te zoomen en veeg naar beneden om weer uit te zoomen.

Inclusief muziek

In tegenstelling tot heel wat andere apps, neemt Snapchat ook de muziek op die je via Spotify, Deezer, Google Play Music of elke andere muziekapp afspeelt. Je selecteert simpelweg een song, vervolgens open je Snapchat en maak je de opname.

Snapcode

Wil je een Snapchatter toevoegen? Dat kan razendsnel met behulp van de zogenoemde Snapcode. Je spookje doet immers dienst als een unieke QR-achtige code. Scan het spookje van degene die je wil toevoegen simpelweg met je Snapchat-camera. Dat bespaart je heel wat gedoe!

Bewegend profiel

Je hebt ongetwijfeld al gemerkt dat sommige Snapchatters een bewegende profielfoto hebben. Wil je dat zelf ook? Ga naar je profiel en tik op het witte spookje om de camera te lanceren. Maak een leuke, bewegende selfie en klaar!

Bitmoji

Wil je liever een persoonlijke emoji als avatar? Via Instellingen kun je een zogenoemde Bitmoji aanmaken. Dat is een aparte app die je erg snel een stripfiguurachtig mannetje laat maken dat helemaal op jou lijkt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top