Waar kan je het best en lekkerst tafelen? Sensum.be, de restaurantspecialist, zocht het voor je uit en kwam met deze restaurants op de proppen. De meeste ervan bevinden zich in Brussel, maar toch ook weer niet allemaal... Ga ze vlug ontdekken!
Le Chalet de la Forêt
Het is intussen alweer 8 jaar geleden dat Pascal Devalkeneer zijn hart verloor aan dit toen omzeggens verlaten chalet aan de rand van het Zoniënwoud, op amper vijf minuten van het stadscentrum van Brussel. Zijn echtgenote, binnenhuisarchitecte, bedacht het met een op en top eigentijds decor, geraffineerd modernistisch, met elegante doseringen…
Le Chalet de la Forêt
Viva M'Boma
De Vlaamsesteenweg raakt stilletjesaan helemaal opgeknapt en in dat plaatje past Viva m' Boma perfect, verscholen achter een oude slagerswinkel, in een kleinzaaltje dat altijd voor grootse indrukken zorgt. In een knap betegeld en trendy beenhouwersinterieur…
Viva M'Boma
Les 2 Frères
Al ruim tien jaar heeft "Les 2 Frères" een welbepaald doel voor ogen : de zielen verweven, de kunstenaars onder de zakenlui mengen, de generaties dichter bij elkaar brengen, aan een bord vol smaak, tegen een zacht prijsje…
Les 2 Frères
Winery
Winery: Wijnbar, wijnhandel. Perfect voor een maaltijd onder vrienden. Winery is helemaal in de ban van het edele druivennat. Diverse verschillende sferen vertoeven hier naast elkaar. Bij de ingang bevindt zich de bar: helder en volop verlicht…
Winery
Lola
Beeldig mooi en een voorbeeld voor velen. Alles lijkt zo natuurlijk, zo vanzelfsprekend, zo licht als de nimf die men ooit in gedachten had bij het creëren van deze plaats. Lola werd op de dag van de opening al een klassieker…
Lola
Toucan Brasserie
Een patron met gevoel voor decoratie en modernisme etaleert zijn werk aan de muren van een typische gastvrije brasserie, waar lachende jonge vrouwen graag vertoeven en die met Jean-Pierre Gascoinals chef een echte vakman in huis heeft gehaald...
Toucan Brasserie
L'Idiot du Village
Zo gek nog niet, deze 'dorpsgek' die nu al 15 jaar pleziert, maar dan telkens anders. Dat is te danken aan het talent en de vindingrijke geest van Alain Gascoin, keuken-meester. Maar de natuurlijk gulle Olivier Le Bret…
L'Idiot du Village
Chou
Nieuws kan soms inslaan als een bom. En zo'n bom kan nog best aangenaam zijn ook. Dat was helemaal het geval toen we hoorden dat Dominique Aubry opnieuw een fornuis heeft gevonden dat hem op het lijf geschreven is: zijn eigen fornuis…
Chou
Le Bistrot du Mail
Zonder veel ophef maar wel met ernst en ijver doet Le Bistrot du Mail boter bij de vis en we kunnen bevestigen dat het één van de beste prijs-genotverhoudingen van de hoofdstad is…
Le Bistrot du Mail
Jaloa
Verandering van lucht voor het Jaloa van Gaëtan Colin. Na enkele opmerkelijke jaren in zijn vestingplaats nabij het St-Jansplein, tussen de Brusselse Grote Markt en de Zavel, neemt hij nu met pannen en al zijn intrek in het culinaire hart van de stad…
Jaloa
Brasserie de la Paix
Als men David Martin heet en dat men achter het fornuis van L'Epicerie heeft gestaan, dat men chef de cuisine is geweest bij Alain Passard en in de Jules Vernes in Parijs of nog bij Bruneau in Brussel, en dat men nu de teugels in handen neemt van de Brasserie de la Paix in Anderlecht, dan legt men de lat vanzelfsprekend zeer hoog…
Brasserie de la Paix
Flâneries Gourmandes
Een fantastisch idee. Eindelijk een restaurant dat het geweer van schouder durft veranderen. Want hier krijgen we niet de zoveelste pseudo-trendy aanpak, geen pogingen om wat dan ook na te apen…
Flâneries Gourmandes
Le Pain et le Vin
Een nieuwe leiding. Een positieve verandering want men is duidelijk van plan de zaken in goede banen te leiden, in dit geval de lekkerste banen. Achter het fornuis vinden we Olivier Morland, een jonge chef die zijn culinair talent bewijst...
Le Pain et le Vin
L'Orchidée Blanche
Dit restaurant is de ambassadeur (of moeten we zeggen ambassadrice?) bij uitstek van de geraffineerde Vietnamese keuken te Brussel. Al 20 jaar lang…
L'Orchidée Blanche
L'Air du Temps
In een statig pand aan de Bredeweg hebben Carine en Sang-Hoon hun eigen culinaire topadres ingericht. Het karaktervolle meubilair, de aparte kleuren en de verlichting zullen sommigen verrassen…
L'Air du Temps
Le Coq aux Champs
Wanneer de passie aan het woord is, zwijgt de rede. Daarom gonst het ook van de superlatieven wanneer we Christophe Pauly en zijn Coq aux Champs beschrijven.
Le Coq aux Champs
Héliport Restaurant
Met zijn restaurant net langshet water, heeft hij gezorgd voor een bijkomende ster in de hemel van Luik. Frédéric Salpetier is één van de jonge prinsen van de Waalse gastronomie…
Héliport Restaurant
Bois Savanes
Bois Savanes, hetThaise restaurant dat deel uitmaakt van onze beste adressen. De plaats heeft een lifting doorgemaakt. Niet één van die oppervlakkige liftings, maar wel een diepgaande transformatie. Het verdict? Prachtig…
Bois Savanes
Hof ter Hulst
Dit huis verdient alle aandacht, ook al omhult de groene omgeving het Hof ter Hulst met enige discretie. Want Chef en eigenaar Johan Schroven heeft zijn sporen glansrijk verdient en mag zich zonder meer een van de grote jonge chefs van vandaag noemen…
Hof ter Hulst
In de Wulf
Tot voor kort wisten de rode en de gele gids niet eens waar Dranouter lag. Daar heeft Kobe Desramaults op zijn eentje verandering in gebracht…
In de Wulf
Pazzo
Een oud pakhuis op de Oude Leeuwenrui in Antwerpen werd smaakvol verbouwd tot een restaurant. De strakke vormgeving in het minder strakke kader geeft een aangenaam, zelfs warm, gevoel. William, de eigenaar van 'Pazzo', komt uit een oud geslacht van horacemensen: de zesde generatie inmiddels…
Pazzo
Hof van Cleve
Een smal landweggetje leidt in Kruishoutem, tussen Gent en Kortrijk, naar deze lage hoeve in de Vlaamse Ardennen. Het restaurant is niet erg groot, er is maximaal plaats voor een twintigtal personen…
Hof van Cleve
Couvert Couvert
Bestaat er voor een mens iets mooiers en boeienders dan toe te geven aan een passie? Neen dus en vermoedelijk is het daarom dat het team achter Couvert Couvert zoveel geluk uitstraalt…
Couvert Couvert
Bistro de la Mer
Jef in Knokke! Wereldwijd beroemd in Brussel als de koning van de stoemp, Jef Degelas heeft het knapste restaurant van de Zoute weer op het goede spoor gezet…
Bistro de la Mer
Noï
Dit restaurant is als een pianoconcerto voor vier handen en de fijn besnaarde thaische keuken vormt de kern van dit meesterwerk. Een cliché, denkt u misschien, want is de thaische keuken niet altijd fijn?...
Noï