Het competitieve circuit met Gen 8 Pokémon loopt op zijn einde

Nieuws | De negende generatie Pokémon nadert, en The Pokémon Company geeft steeds meer nieuws over de games vrij. Met een nieuwe generatie komt de afsluiting van de oude. Laten we de laatste nieuwtjes en wedstrijden van Gen 8 doornemen!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Op 15 november 2019 werden Pokémon Sword and Shield uitgebracht voor het grote publiek, het eerste nieuwe Pokémon-avontuur op Nintendo Switch! Sindsdien is er veel gebeurd. In november wordt dat grote avontuur langzaam afgesloten en verschijnt er een nieuwe versie.

Het begin van een nieuw tijdperk

Play! Pokémon is weer begonnen met het organiseren van evenementen in bepaalde landen, en België is daar één van. Het Pokémon kaart- en videospel zullen opduiken tijdens lokale evenementen.

© The Pokémon Company

Op bepaalde plaatsen vinden er nu Pokémon Leagues plaats, waar je andere fans van het videospel of de Trading Card Game (TCG) kunt ontmoeten en uitdagen. Momenteel zijn er 22 competities in heel België, waaronder één in Brussel.

De kaart van met alle Belgische evenementen vind je met de event locator. Daarvoor verwijzen we je naar de officiële website van Pokémon.

Let op: dit zijn onafhankelijke initiatieven die voorlopig geen kampioenschapspunten opleveren, en dus geen kwalificatie voor de regionale of wereldkampioenschappen!

© The Pokémon Company

Het nieuwe seizoen van officiële toernooien wordt pas weer opgestart na de release van de nieuwe spellen, Pokémon Scarlet en Pokémon Violet.

De online actualiteit

Het 36e seizoen van Ranked Battles begon op 1 november en eindig samen met de Ranked System-dienst op Pokémon Sword and Shield.

Er werd nog geen informatie bekendgemaakt over de einddatum van de competitieve modus. The Pokémon Company zal hierover ongetwijfeld binnenkort communiceren.

© The Pokémon Company

Wat de regionale kampioenschappen betreft: het nieuwe seizoen begint in januari 2023 en wordt gespeeld op de nieuwe Pokémon-games.

In dit nieuwe seizoen kun je kampioenschapspunten verzamelen om toegang te krijgen tot de eerste officiële fase van de competitie; de regionale kampioenschappen.

Tot slot verschijnen de nieuwe spellen Pokémon Violet en Pokémon Scarlet op 18 november!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top