Proximus ePro League: Standard de Liège en Genk gaan naar grote finale

Nieuws |

Het is nu officieel. Gilles Bernard's KRC Genk en ShadooW’s Standard de Liège spelen in de grote finale van de Proximus ePro League 2021-2022. Ze versloegen hun respectievelijke tegenstanders, Rudi Ekmen (Club Brugge) en EminoMercy (KAA Gent), in de halve finales van woensdagmiddag en ontmoeten elkaar op 18 mei in een speciale LAN-wedstrijd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Deze woensdag vond de voorlaatste ontmoeting van het seizoen van ons nationaal FIFA-kampioenschap, de Proximus ePro League, plaats. Nadat vorige week de kwartfinales werden gespeeld, was het nu de beurt aan de final four. Aan de ene kant stond het duel tussen Gilles Bernard (KRC Genk) en Rudi Ekmen (Club Brugge) op het programma, terwijl Quentin "ShadooW" Vande Wattyne het opnam tegen mede-eDevil Keanu "EminoMercy" Newa.

De eerste match begon om 15u en was zeker niet de spannendste van deze halve finales. Gilles Bernard toonde al snel zijn dominantie in de eerste wedstrijd. De Genkenaar scoorde niet minder dan vijf doelpunten, met af en toe een beetje geluk, tegen Rudi Ekmen die een totale off-day had. De Bruggeling slaagde er nog net in te scoren met een prachtig schot. Helaas was dat niet genoeg om terug in de wedstrijd te komen.

En als de fans verwachtten dat Club Brugge terug zou komen, werden ze teleurgesteld. Rudi, waarschijnlijk nog aan het bekomen van de zware nederlaag, kon zijn dag niet redden, ondanks een beter optreden dan in de eerste leg. Hij verloor met 2-0 van een niet te stoppen Gilles Bernard en plaatste zich voor de grote finale.

Het enige wat nog moest worden beslist was wie in de laatste wedstrijd van het seizoen tegenover de leider van de competitie zou staan, EminoMercy of ShadooW. Ondanks een openingsdoelpunt van KAA Gent was het Standard dat de leiding nam. ShadooW slaagde er twee keer in de verdediging te doorbreken, dankzij Jonathan Bamba en een zeer goed offside management.

EminoMercy begon dus met een kleine achterstand aan de tweede wedstrijd. Deze keer was het Standard die de score opende. Pas in de 77e minuut kwam Gent weer op gelijke hoogte na een technische actie van de jonge EminoMercy. Met de stand nog steeds op 3-2, sloeg Standard in de 88e minuut de laatste nagel in de doodskist van de tegenstander, door de verdediging te verslaan en zijn vierde en laatste doelpunt van de halve finale te scoren.

De definitieve opstelling voor de grote finale is nu bekend. Drie jaar na het winnen van het Belgisch kampioenschap zal ShadooW opnieuw een poging wagen om de Proximus ePro League-trofee in de wacht te slepen. Maar hij mag zijn tegenstander niet onderschatten. Als leider van het klassement heeft Gilles Bernard een uitstekend seizoen achter de rug. Gezien het technische niveau van beide spelers, zal de grote finale van dit seizoen een spektakel zal worden. De match wordt gespeeld op LAN op 18 mei, je vindt er alle informatie over op Proximus Esports!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top