Play x Unite 2020: onze eDevils kunnen niet verrassen en zijn uitgeschakeld

Door Proximus

Deel dit nieuws

Ondanks een laatste plaats in de groepsfase kregen onze eDevils een laatste kans om zich te kwalificeren voor de finale van het Europese Play x Unite-toernooi op FIFA 20.

Nu het seizoen ten einde loopt, kregen de voetbalfans in afwachting van de nieuwe FIFA-editie de kans om een laatste competitie te volgen waarbij acht Europese landen betrokken waren. Ook België nam deel met twee vertegenwoordigers, Stefano Pinna en Geoffrey Meghoe. Ons land werd ondergebracht in groep B met Zweden, Italië en Portugal, waarbij alleen de winnaar van de groep het recht had om Polen, de winnaar van groep A (met Engeland, Duitsland, Zwitserland), onder ogen te komen.

Helaas voor onze spelers resulteerden de eerste twee speeldagen in slechts één kleine overwinning in zes wedstrijden. Hoewel ze laatste in hun groep werden, was niet alles verloren voor onze Belgen met een laatste fase die op basis van het klassement werd georganiseerd.

De eindsprint vond maandag plaats, met een eerste wedstrijd tegen de derde uit de groep van de Belgen, Italië. De hoop was groot, want het Zuid-Europese land was de enige natie waartegen onze eDevils een paar dagen geleden punten hadden weten te pakken. En die hoop werd bevestigd met een eerste overwinning van Stefano (2-1) en de door Geoffrey over de streep getrokken winst met een briljante 3-0-score. Met een totaalscore van 5-1 gingen de Belgen door naar de volgende ronde tegen Zweden, dat zijn duel tegen Portugal had verloren.

Die missie was veel gecompliceerder voor onze spelers, die eerder twee keer hadden verloren van Zweden met een vernietigende 1-4-score. In de eerste van de twee wedstrijden hield Stefano de spanning levend met een 1-1-gelijkspel in een evenwichtige wedstrijd. Geoffrey had alles in eigen handen om voor een verrassing te zorgen en om het tegen Portugal op te nemen in de groepsfinale. Ondanks een veel overtuigendere prestatie dan in de vorige wedstrijden, stond ons team opnieuw voor een solide blok. Ibrahimovic was helaas in topvorm en scoorde twee goals. Hij bezegelde het lot van onze eDevils.

Met een gecombineerde score van 3-1 kwam er een eind aan het avontuur van onze eDevils in deze Europese competitie. Terwijl ons land in een haalbare groep beter had kunnen presteren, kan het tevreden zijn over de laatste dag waarop de twee spelers een veel beter spelniveau op de mat legden.

Portugal en Zweden zullen het dus op dinsdag 21 juli tegen elkaar opnemen in een poging om tegenover de Poolse spelers een plaats in de finale te bemachtigen!

Herbeleef de wedstrijden van onze eDevils op het YouTube-kanaal van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top