Top 10 pretparken in Europa

Nieuws | Europa bezit een ongelooflijke waaier aan themaparken. En ze hebben allen wel iets unieks te bieden, of je nu een achtbaanjunkie bent of eerder een fan van verhaalgebaseerde attracties.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Europa bezit een ongelooflijke waaier aan themaparken. En ze hebben allen wel iets unieks te bieden, of je nu een achtbaanjunkie bent of eerder een fan van verhaalgebaseerde attracties.  

Het is onmogelijk om alle Europese attractieparken in één artikel te beschrijven en daarom laat Holidea je graag (opnieuw) kennismaken met een aantal van de meest populaire.

Meer info op www.myholidea.be

1. Disneyland Parijs, Frankrijk

Het beroemdste themapark van Europa is nog steeds een van de beste ter wereld. Sommige attracties vind je ook in de andere Disneyparken over de hele wereld, maar in vele gevallen delen ze slechts hun naam. De attracties in Parijs zijn merkelijk groter en meer spectaculair dan in, bijvoorbeeld, Californië. Zoals de Big Thunder Mountain bijvoorbeeld, een epische reis door canyons, of Space Mountain, een race door de ruimte inclusief een lancering. Over het algemeen is het park zeer groot en prachtig aangelegd. De dagelijkse parade langs Main Street USA blijft zijn magie behouden.

Meer info op www.myholidea.be

2. Parc Astérix, Frankrijk

Na Disneyland Parijs is Parc Astérix het grootste pretpark van Frankrijk en een van de leukste pretparken in onze reeks. Geen sprookjeshypes of lange files in Parc Astérix, wel een pak spannende attracties met veel water, de meest duizelingwekkende houten achtbaan van Europa, Tonnere de Zeus en een verrassend aangenaam en authentiek hotel.

Hoewel er genoeg attracties zijn voor de allerkleinsten, ligt het accent toch vooral op spanning voor kinderen vanaf acht jaar.

Meer info op www.myholidea.be

3. Europa Park, Duitsland

Europa Park verdient terecht de titel van 'Meest populaire Europese pretpark zonder de naam Disney'. Het park is eigendom van en wordt uitgebaat door Mack, de meest bekende fabrikant van attracties. En Mack heeft geen kosten gespaard om zijn naam eer aan te doen! De exploitanten van het park doen hun uiterste best om de gasten tevreden te stellen met vriendelijk personeel, de thema's en de ervaring in zijn geheel. Met zijn ruime aanbod aan achtbanen klopt het iedereen. Het park gaat ook prat op het feit dat het een volledig gezinspark is: geen enkele van de banen heeft dan ook een minimum lengtebeperking. Dit is ook het enige pretpark met een Michelin sterrenrestaurant.

Meer info op www.myholidea.be

4. De Efteling, Nederland

Dit befaamde Nederlandse themapark staat bekend om zijn sprookjesthema en zijn vriendelijk personeel. Het heeft een Disney-achtige methodiek, met eigen creatieve ingenieurs in dienst die de attracties bedenken en ontwerpen, met als gevolg een hele reeks unieke belevenissen. Het landschap en de architectuur zijn beide prachtig, maar het biedt verassend weinig achtbanen en daardoor blijft het vooral een park voor jongere kinderen. De houten achtbaan Joris en de Draak is de uitzondering.

Meer info op www.myholidea.be

5. Tivoli Gardens, Denenmarken

Net als Liseberg, is Tivoli Gardens gevestigd in een binnenstad, in dit geval in Kopenhagen. Het is het tweede oudste pretpark in de wereld, en de geschiedenis van het park is zeker een aantrekkingsfactor voor de bezoekers. Het is een toeristische attractie voor iedereen die de stad bezoekt, zelfs als je geen zin hebt om de achtbanen te ervaren. De Rutsjebanen is een van de oudste achtbanen in de wereld, en heeft zelfs een remman aan boord van de trein. De enige grote achtbaan is Dæmonen, een echte demon! De tuinen huizen ook een aantal concertzalen en het geheel straalt de sfeer uit van een statig zomerpaleis. Tivoli was een belangrijke inspiratiebron voor de Disney parken; Walt Disney hield van de kalme charme van dit park.

Meer info op www.myholidea.be

6. PortAventura, Spanje

PortAventura is een kolossaal resort en ondanks het feit dat het park zich in een vrij industrieel deel van het noorden van Spanje bevindt, is het erin geslaagd om de bezoeker te verwelkomen in een wereld van schoonheid en magie.
Het park is enorm groot en moeilijk volledig te bezoeken in één dag. De nadruk ligt sterk op natuur en landschap in plaats van spectaculaire attracties. In feite beschikt het enorme park slechts over vier grote zogenaamde 'thrillrides' en nog een aantal andere familieritten. Maar dat is absoluut geen probleem: je zal genieten van elke seconde op en rond de attracties. Ondanks de legendarische snelheid van sommige rollercoasters (Stampida is niet zo spectaculair, Baco wel) zal je deze attracties steeds weer opnieuw willen beleven, ondanks de soms lange wachttijd.

Meer info op http://reizen.myholidea.be/trips/detail/10952  en http://reizen.myholidea.be/trips/detail/10951

7. Liseberg, Zweden

Liseberg is een pretpark gelegen in Göteborg, Zweden. Het is gelegen op de top van een heuvel in het midden van de stad en straalt een echte Scandinavische sfeer uit. Op het terrein vind je een aantal geweldige achtbanen zoals de oudste van de achtbanen, de Lisebergbanan, een Zierer-Schwarzkopf trein die slingert over heuvels en onder andere attracties door. In de afgelopen tien jaar heeft het park enorm geïnvesteerd om zijn traditioneel en beetje verouderd gamma aan te vullen met een indrukwekkende lijst van nieuwe attracties. De bekendste rit is nu de Balder, een prefab houten achtbaan, die onder kenners vaak wordt beschouwd als de beste van de wereld.

Meer info op www.myholidea.be

8. Gardaland, Italië

Net als Alton Towers, is Gardaland gelegen in een idyllisch decor, met name het buitengewone mooie Gardameer. Hier vind je ook een hotel en een SeaLife aquarium. Het park is zeer sterk gericht op families, maar heeft ook enkele grotere attracties, waaronder de befaamde Raptor achtbaan.

Meer info op www.myholidea.be

9. Alton Towers, Verenigd Koninkrijk

Alton Towers is zonder twijfel het meest volledige themapark in het Verenigd Koninkrijk. Het beschikt over een grote verscheidenheid aan achtbanen en waterattracties, en dit alles met als achtergrond de prachtige Staffordshire omgeving. Het park huist ook twee hotels en een state-of-the-art indoor waterpark.

Meer info op www.myholidea.be

10. Legoland, Billund, Denemarken

Iedereen kent en houdt van LEGO. Tot de dag van vandaag, in een wereld gedomineerd door videogames en tablet computers, houdt LEGO stand en blijft het nog steeds een naam die de massa aantrekt. Voor een kind is er niets leuker dan omringd te zijn door torenhoge gebouwen en landschappen, uitsluitend gemaakt van LEGO-blokjes. Legoland biedt niet alleen deze ervaring: met een ruim aanbod van activiteiten en shows is er zelfs geen behoefte om alle achtbanen te proberen om een geweldig dagje uit te hebben.

Buiten het originele Legoland in Billund, Denenmarken zijn er nu ook Legolandparken in Duitsland, Groot Brittannië, Dubai, California, Florida en Maleisië.

Meer info op http://reizen.myholidea.be/trips/detail/10929 en http://reizen.myholidea.be/trips/detail/3116

Buiten categorie

We konden het toch niet laten om ook nog de volgende parken te vermelden. Als eerste, Le Puy du Fou (Vendée, Frankrijk), een historische ontdekkingstocht door middel van een aantal verbazingwekkende shows. Het Harry Potter themapark (VK), ons eigen Walibi (Waver) en natuurlijk ons favoriete dierenpark Pairi Daiza (nabij Bergen), een juweel.

We wensen jullie veel plezier!

Meer info op www.myholidea.be

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top