11 drones om er meteen in te vliegen!

Nieuws | 2015 was al het jaar van de drone en ook 2016 is meer dan veelbelovend op dat vlak. Je kunt fortuinen uitgeven aan drones, terwijl er net zo goed betaalbaardere alternatieven op de markt zijn. De volgende elf drones zweven alvast netjes onder de 200 euro...De knalgele Jamara Compo Quadrocopter is de absolute prijsklopper van de dag. Voor net geen 42 euro bestuur je een absoluut lichtgewicht. Hij weegt amper 13,2 gram en meet 30x18 mm. De topsnelheid blijft met 30 kilometer per uur netjes binnen de perken. Voor die prijs hoef je ook niet meer te verwachten.

Door MediaForta

Deel dit nieuws

2015 was al het jaar van de drone en ook 2016 is meer dan veelbelovend op dat vlak. Je kunt fortuinen uitgeven aan drones, terwijl er net zo goed betaalbaardere alternatieven op de markt zijn. De volgende elf drones zweven alvast netjes onder de 200 euro...De knalgele Jamara Compo Quadrocopter is de absolute prijsklopper van de dag. Voor net geen 42 euro bestuur je een absoluut lichtgewicht. Hij weegt amper 13,2 gram en meet 30x18 mm. De topsnelheid blijft met 30 kilometer per uur netjes binnen de perken. Voor die prijs hoef je ook niet meer te verwachten.

Walkera Ladybird V2

De Walkera Ladybird wint met stip (heb je hem?) de verkiezing van schattigste drone op de markt. Dit kindvriendelijke insect weegt 33 gram en kan stevig weer aan, waardoor deze Walkera geschikt is voor alle leeftijden. Je hebt al een Ladybird voor 67,50 euro.

E-Flite Blade Inductrix

E-Flite koos voor extra beschermde propellers die tegelijk erg geluidsarm zijn. Wie 69,99 euro op overschot heeft en graag 's nachts vliegt, zal graag horen dat de Blade Inductrix voorzien is van ledverlichting voor extra zichtbaarheid. En niet vergeten: deze drone corrigeert zijn hoogte meteen na elke stuurbeweging.

Yellow RC Stealth

Stiekem de buren filmen? Investeer dan 99,95 euro in een Yellow RC Stealth. Hij komt met een 2.0 megapixel HD camera en een micro SD-kaart van 1GB. Hou de tijd goed in het oog want al na 8 tot 10 minuten is de accu hopeloos leeg.

Hubsan H107+ mini quadcopter

De Hubsan H107C+ (119 euro) vliegt zo'n 7 minuten voordat de accu leeg is (dus minder lang dan de goedkopere Yellow RC Stealth), maar heeft daarentegen 50 minuten minder nodig om volledig op te laden (40 minuten in plaats van 90). Filmen gebeurt met een 720P HD-camera. Lees de kleine lettertjes: een micro SD-kaart moet je apart aanschaffen.

Jamara Flyscout

De Jamara Flyscout kost 155 euro en behoort al tot de zwaardere drones. In de drie kilo zit onder andere een kompas inbegrepen, zodat hij sneller de weg naar de eigenaar terugvindt. Kwestie van je investering minder snel te verliezen na een hele reeks ingewikkelde stunts.

Revell Hexatron

Moeten er nog propellers zijn? De Hexatron (163,95 euro) is uiterst stabiel en tegelijk ideaal voor een paar loopings. Hoe intensiever je vliegt, hoe sneller hij aan de stekkerdoos hangt: de pret kan al na 5 minuten gedaan zijn.

Parrot Hydrofoil

Je hoeft heus niet altijd te vliegen met een drone. Varen kan toch ook? De Parrot Hydrofoil (167,50) bijvoorbeeld voelt zich even goed in de lucht als op het water. In het eerste geval haalt hij een topsnelheid van 18 kilometer per uur, op het water is 10 kilometer per uur het maximum. Extra tof: je bestuurt hem met je smartphone! Let wel op de afstand want hij heeft een bereik van slechts 20 meter.

T2M Spyrit Max

De T2M Spyrit Max (179 euro) heeft het begrepen: tijdens de vlucht verstuurt hij de opgenomen beelden rechtstreeks naar je smartphone. Geen gedoe met geheugenkaarten dus, op voorwaarde dat je voldoende geheugenruimte op je smartphone hebt.

Wltoys Q222G

Een ingebouwde barometer, een terugkeerfunctie en een bereik van 100 meter maken van de Q222G (179,90 euro) een dikke topper. Dat de fabrikant voor een sportief rode behuizing gekozen heeft, zal zeker ook meespelen.

Dromida Ominus

Met de Dromida Ominus (189 euro) zoeken we onze prijslimiet op. Wat we trouwens niet erg vinden want zijn opties rechtvaardigen die prijs. De opgenomen beelden verschijnen rechtstreeks op je smartphone, hetzelfde toestel waarmee je de Ominums bestuurt. Hij vliegt 60 meter hoog en tot 300 meter ver, serieus de moeite dus. Verlies je hem uit het oog of valt het signaal uit? De Ominus blijft dan automatisch op zijn laatste positie hangen en zachtjes landen om geen schade op te lopen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top