Makkelijke Mexicaanse recepten
Tacos bestaan uit een pannenkoek van maïsbloem, gevuld met vlees of vis, kaas en een pikante saus. Fajita’s of tortilla’s zijn gemaakt van tarwemeel en worden gevuld met gebakken en in stukjes gesneden ingrediënten. Burritos zijn zoals tortillas, meestal gevuld met bonen en vlees en opgerold zodat de
Door Pickx
Deel dit nieuws
Tacos bestaan uit een pannenkoek van maïsbloem, gevuld met vlees of vis, kaas en een pikante saus. Fajita’s of tortilla’s zijn gemaakt van tarwemeel en worden gevuld met gebakken en in stukjes gesneden ingrediënten. Burritos zijn zoals tortillas, meestal gevuld met bonen en vlees en opgerold zodat de vulling binnenin de tortilla zit. En quesadillas, dan? Dat zijn tortilla’s van maïs- of tarwebloem met gesmolten kaas over. Ze zijn populair in combinatie met pittige salsa's, chilisaus of met guacamole.
Een andere typisch Latijns-Amerikaans gerecht zijn tortillas de patatas, een soort van dikke omelet met aardappelen, groenten of uien. De tortilla kan warm of koud gegeten worden. Deze specialiteiten kunnen als gerecht gegeten worden, met een salade, guacamole of als tussendoortje. Smakelijk !
Pikante tacos met rundsvlees, courgette, tomaat en selder
Bereiding: 10 min.
Baktijd: 10 min.
Makkelijk
Ingrediënten:
1 ui
1 soeplepel olijfolie
250 g rundsgehakt
1 snuifje Mexicaanse kruiden (mengeling in supermarkt)
1 tomaat
1 rode peper
1 courgette
3 takken selder
6 tacos
pikante saus
peper en zout
Bereiding:
Schil de ui en snijd hem fijn. Doe hem met wat olijfolie in de pan en bak tot de ui transparant wordt. Voeg het vlees en de kruiden toe en laat 5 à 8 minuten bakken.
Was de tomaat en de courgette, verwijder de pitten en snijd in kleine stukken. Ontpit de rode peper en snijd in fijne schijfjes.
Was de selder en snijd in staafjes. Doe ze enkele minuten in een kookpot met kokend gezouten water tot ze zacht zijn.
Vul de tacos met het gekruide vlees en vervolgens de stukjes tomaat en courgette, de schijfjes peper en selderstaafjes. Kruid met peper en zout. Breng op smaak met de pikante saus en dien onmiddelijk op!
Burritos met lamsvlees, broccoli en verse kaas
Bereiding: 15 minuten
Baktijd: 5-8 minuten
Makkelijk
Ingrediënten:
400 g lamsvlees
2 soeplepels olijfolie
1 snuifje komijnpoeder
1 broccoli
6 tortillas
200 g platte kaas
1 snuifje Espelettepeper in poedervorm
peper en zout
Bereiding:
Snijd het vlees in fijne stukjes. Doe de olijfolie in een pan en bak het vlees met de komijn. Kruid met peper en zout.
Verdeel de broccoli in bloemetjes. Doe ze in kokend gezouten water en kook ze gedurende 8 à 10 minuten tot ze zacht zijn. Doe ze vervolgens onder koud water en laat goed uitlekken.
Leg in het midden van elke tortilla een stuk lamsvlees, enkele bloemetjes broccoli en wat platte kaas. Strooi er wat Espelettepeper over.
Rol de tortillas op en dien op met warme burritos.
Fajitas met Grisonvlees, gekarameliseerde peren, raketsla en verse geitenkaas
Bereiding: 10 minuten
Baktijd: 5-8 minuten
Makkelijk
Ingrediënten:
2 peren
1 nootje halfgezouten boter
1 stuk rammenas
6 tortillas
12 sneetjes Grisonvlees
1 handvol raketsla
200 g verse geitenkaas (type Chavroux)
Bereiding:
Was de peren en snijd ze in brede schijven.
Doe de boter in een pan en laat goudbruin worden. Bak er de peer in gedurende 5 à 8 minuten.
Snijd de rammenas in fijne sneetjes.
Leg in het midden van elke tortilla 2 sneetjes Grisonvlees en enkel schijfjes gekarameliseerde peren. Bedek met blaadjes raketsla, verse geitenkaas en enkele sneetjes rammenas.
Rol de tortillas op en gebruik houten prikkers om ze samen te houden.
Tacos met twee soorten bonen
Bereiding en baktijd: 30 minuten
Makkelijk
Ingrediënten:
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 rode peper
1 soeplepel zonnebloemolie
1 koffielepel zachte peper in poedervorm
400 g rode bonen, in blik
400 g witte bonen, in blik
800 g gepelde tomaten, in blik
12 tacos
1 handvol korianderblaadjes
1 limoen
Bereiding:
Schil de ui en de look en hak samen met de rode peper.
Bak de ui en de rode peper met de olie in een grote pan op matig vuur, tot ze zacht zijn. Voeg de look en de peper in poedervorm toe en laat nog even bakken.
Spoel de bonen, laat ze uitlekken en doe ze vervolgens in de pan, samen met de tomaten. Laat ongeveer 20 minuten pruttelen tot het kookvocht verdampt is en de saus indikt.
Warm de tacos op volgens de instructies op de verpakking. Versnipper de koriander en strooi over de bonen. Roer goed en vul de tacos vervolgens met het mengsel. Dien op met de limoen.
Quesadillas met chorizo, tomaat, feta, maïs en groene peper
Bereiding: 20 minuten
Baktijd: 15 minuten
Makkelijk
Ingrediënten:
1 blik maïs van 140 gram
1 ui
2 tomaten
koriander
1 kleine groene peper
200 g feta
12 sneetjes chorizo
6 tortillas
geraspte kaas
Bereiding:
Laat de maïs uitlekken. Pel de ui en hak hem fijn. Was de tomaten en snijd ze in schijfjes. Was de koriander en hak fijn. Ontpit de peper en snijd hem in kleine schijfjes. Snijd de feta in stukjes.
Grill de chorizo in een pan.
Leg een tortilla in een andere, licht ingevette, pan. Strooi er geraspte kaas over en laat op zacht vuur warmen tot de kaas smelt.
Leg op de tortilla 2 sneetjes chorizo, enkele blokjes feta, enkele schijfjes tomaat, een koffielepel maïs, enkele schijfjes ui en peper en strooi er wat koriander over. Plooi de tortilla dubbel en houdt warm. Maak nu de andere quesadillas. Om sneller te gaan maak je best gebruik van twee pannen.
Tortilla met aardappelen
Bereiding: 10 minuten
Baktijd: 25 minuten
Makkelijk
Ingrediënten:
3 grote aardappelen
3 uien
12 eieren
8 soeplepels olijfolie
zout
peper
Bereiding:
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in schijfjes. Als je nieuwe aardappelen gebruikt, was ze dan en borstel ze af. Het is niet nodig ze te schillen.
Pel en hak de uien fijn. Laat ze in een pan met olijfolie transparant worden. Zet het vuur hoger om ze goudbruin te bakken en voeg de aardappelen toe. Laat ze gedurende 20 minuten bakken op een middelmatig vuur.
Breek de eieren in een kom en klop ze tot een omelet. Haal de aardappelen en de uien uit de pan, laat ze uitlekken en doe ze bij de eieren in de kom. Was de pan niet uit. Kruid met peper en zout en meng goed.
Laat opnieuw olijfolie warm worden in de pan. Doe het mengsel in de pan en verspreid alles goed. Laat bakken tot de randen van de omelet stevig worden en de onderkant goudbruin is.
Draai de omelet om en laat ook de andere kant goudbruin worden. De buitenkant moet stevig zijn, maar de binnenkant zacht. Laat de omelet op een schotel glijden en dien op!
Tacos met garnalen
Bereiding: 20 minuten
Baktijd: 5 minuten
Makkelijk
Ingrediënten:
3 tomaten
1 rode paprika
400 gr roze gepelde garnalen
1 teentje knoflook
5 takjes koriander
1 groene peper (eventueel)
2 soeplepels olijfolie
8 taco
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 210 °C (gasstand 7).
Bereid de vulling: was de tomaten en de paprika en schil ze; open de paprika en haal de pitjes eruit. Snijd de paprika en de tomaten in stukjes, evenals de garnalen.
Pel de knoflook en pers hem. Hak de koriander, en eventueel de groene peper.
Verwarm de olijfolie in een pan. Voeg de garnalen, de uien, de look en de fijngesneden peper toe, samen met de paprika, de tomaat en de koriander en bak gedurende 1 à 2 minuten.
Leg de vulling op de tacos, zet ze op een ovenschotel en zet nog gedurende 4 minuten in de oven. Dien meteen op!
Tip
Je kan de groene peper ook vervangen door twee snuifjes Espelettepeper in poedervorm.
Lentetortilla met asperges
Bereiding: 10 minuten
Baktijd: 25 minuten
Makkelijk
Ingrediënten:
Producten uit de diepvries:
8 asperges
250 g wortelen-erwten mengeling
2 soeplepels fijngesneden basilicum (of bieslook)
Andere ingrediënten:
8 eieren
50 g boter (gezouten)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C (gasstand 6-7).
Snijd de nog ingevroren asperges tot ze zo groot zijn als de helft van de diameter van de pan en snijd vervolgens de rest in stukjes.
Laat de wortelen en erwten in een kookpot met kokend gezouten water gedurende 5 minuten koken, zonder ze eerst te laten ontdooien. Voeg er de puntjes en de stukjes asperges bij en laat nog 3 minuten koken. Laat de groenten vervolgens uitlekken.
Klop de eieren in een kom op tot een omelet. Kruid met peper en zout, voeg de groenten toe, zonder de aspergepunten en meng alles.
Laat de boter smelten in een wok die in de oven kan (indien nodig kan je het handvat met aluminiumfolie beschermen). Voeg, wanneer de boter volledig gesmolten is, het eier-groentenmengsel toe met de basilicum en leg de aspergepunten in stervorm boven op de tortilla.
Zet de tortilla in de oven en laat ongeveer 15 bakken tot de eieren in het midden stevig worden.
Tacos met gegrilde kip
Bereiding en baktijd: 15 minuten
Ingrediënten:
2 kippenwit met vel
1 koffielepels gerookte paprika
olijfolie
4 tortillas
10 kerstomaten
1 rode ui
1 limoen
1 kleine avocado
1 handvol korianderblaadjes
4 soeplepels room
peper en zout
Bereiding:
Bestrooi de kip met de paprika. Kruid met peper en zout.
Verwarm wat olijfolie in een antiaanbakpan en bak het kippenwit tot het vel krokant is en het vlees gebakken. Snijd het vlees vervolgens in kleine stukjes.
Snijd de tomaten in twee, de ui in schijfjes en de limoen in kwartjes. Schil en ontpit de avocado en hak de koriander grof. Beleg de tortillas met de kip, de tomaten, de ui, de avocado en de koriander.
Pers een kwartje van de limoen uit over elke gevulde tortilla, voeg wat room toe en rol de tortillas op om er tacos van te maken.
Recept voor guacamole
Voor 4 personen
Bereiding: 15 minuten
Ingrediënten:
¼ rode ui
1 habanero (hete chilipeper)
1 boeket koriander
1 tomaat
3 avocado’s
1 teentje knoflook
½ citroen of limoen
Bereiding:
Hak de ui, de habanero en de koriander en snijd de tomaat en de avocado’s in blokjes. Verpletter de knoflook.
Verpletter in een kom, met een vork of mortier, alle ingrediënten, maar houd enkele stukjes avocado apart.
Voeg een druppel water toe om het mengsel minder kleverig te maken.
Dien onmiddellijk op, indien dit niet mogelijk is, doe er dan citroensap over zodat de avocado niet zwart uitslaat.
Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.
Lees meer over Nieuws
-
Proximus blijft tot 2027 dé referentie in België voor fans van de UEFA Champions League
Uitstekend nieuws voor Proximus-klanten: het bedrijf kondigt vandaag de verlenging van de uitzendrechten aan voor alle wedstrijden van de UEFA Champions League tot minstens 2027. De nieuwe overeenkomst laat Proximus toe het beste van het Europese clubvoetbal te blijven aanbieden via Pickx. Voetbalfans krijgen dankzij een nieuw competitieformat zelfs méér topmatchen voorgeschoteld.
-
Martine Tanghe, toonbeeld van professionaliteit, zelfs in haar laatste dagen
Martine Tanghe, het anker dat 42 jaar lang het gezicht was van de VRT-nieuwsdienst, heeft haar gevecht met kanker verloren. Ze had op 30 november 2020 voor het laatst het nieuws gepresenteerd en werd 67. Ze moest vechten voor haar plekje op de buis en groeide uit tot een ware coryfee van ‘Het Journaal’.
-
Weekoverzicht Challenger Pro League (3): Dagelijkse oefenwedstrijden, met nog twee CPL-clubs die eerste partij afwerken
Stilaan raken alle ploegen in de Challenger Pro League op dreef, nu de derde voorbereidingsweek op seizoen 2023-2024 is aangevat. Om helemaal bij te blijven, bundelen we daarom alle oefenwedstrijden van deze week in een handig overzicht.
-
De grootste sterren verschijnen op het podium tijdens Live Aid voor Oekraïne
In 1985 werd in het Wembley Stadion in London Live Aid op poten gezet, een van de grootste en bekendste benefietconcerten ooit. Dit jaar doen de grootste wereldsterren dat nog eens over, om hulp in te roepen voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Pickx vertelt je alles wat er nu al geweten is.
-
Vijf podcasttips voor International Podcast Day
Er zijn nationale en internationale feestdagen voor zowat alles, van pannenkoeken tot bruine kroegen, maar op International Podcast Day wordt ook echt vanalles georganiseerd. Wat begon met een zes uur durende livestream op 30 september 2014 is uitgegroeid tot een jaarlijks event met sprekers van over de hele wereld, streams, een awardshow en tal van kleine events die door fans op poten worden gezet. Ter gelegenheid zet Pickx enkele podcasts in de kijker die genomineerd zijn voor de Podcast Awards.
-
DAZN breidt wereldwijde groei verder uit met overname Eleven Group
DAZN Group, een toonaangevend wereldwijd sportplatform, heeft vandaag een overeenkomst aangekondigd omtrent de overname van de mondiale sportmedia-activiteiten van de ELEVEN Group. De overeenkomst breidt de mogelijkheden van DAZN op het vlak van live sportstreaming uit en vestigt DAZN als wereldleider in deze snel evoluerende markt. De voordelen zijn drieledig.
-
15 jaar na Live Earth: Hoe de roep om actie wereldwijd weerklonk
Exact vijftien jaar geleden speelden op elf locaties over heel de wereld meer dan 150 bands en artiesten een optreden met één doel: de klimaatopwarming op de globale agenda zetten en bestrijden. Dit is het verhaal van Live Earth, een van de grootste wereldwijde evenementen ooit.
-
Minder plastic in onze natuur én in ons lijf, dat is waar ‘Mei Plasticvrij’ voor ijvert
De milieuproblematiek neemt diverse vormen aan, wat ook om diverse campagnes vraagt. Zo is er ‘Mei Plasticvrij’, waar enkele prominente mediafiguren hun medewerking aan verlenen. Proximus Pickx stelt ze aan jou voor.
-
Doof het licht uit respect voor het milieu tijdens ‘Earth Hour 2022’
De aarde warmt op, dat is intussen duidelijk. Heel wat mensen organiseren jaarlijks initiatieven om de bewustwording over het klimaat te stimuleren. Zaterdag dooft de hele wereld een uur lang alle lichten om het probleem én de oplossing van de klimaatverandering op de kaart te zetten. Ook de veggie challenge is een van de jaarlijkse activiteiten. Aan de hand van enkele documentaires kom je hier meer te weten over deze initiatieven!
-
Dit moet je weten over ‘De Jamies’: de online video awards
Sinds twee jaar werkt het Filmfestival van Oostende samen met Hurae, het creative agency van Kortrijkzaan Hannes Coudenys. Samen organiseren ze ‘De Jamies’. Daarbij wordt het werk van online creators bekroond. Dit jaar zijn onder meer Karrewiet, Average Rob, Bockie De Repper en Technopolis genomineerd in verschillende categoriën.
-
#IStandWithUkraine: hoe steun je de burgerslachtoffers van de Russische invasie in Oekraïne?
De wereld komt samen om Oekraïne te helpen. Ook België heeft zijn krachten gebundeld met deze golf van solidariteit voor het Oekraïense volk. Talrijke initiatieven zien het levenslicht, zoals de inzameling van voedsel en primaire levensbehoeften, gezondheidszorg, vervoer en opvang, enz. Het aantal initiatieven neemt hand over hand toe.
-
Meat Loaf (74) overleden: de ups en downs van zijn carrière
De ooit alomtegenwoordige en legendarische rockzanger Meat Loaf is afgelopen donderdag overleden op 74-jarige leeftijd. Dat bevestigt zijn management op sociale media. Tijd om terug te blikken op zijn carrière... met zijn hoogtepunten maar ook zijn kleine kantjes.
-
‘Dealer’ is meest genomineerde film op Ensors
De genomineerden voor de Ensors, de prijzen van de Vlaamse audiovisuele sector, zijn vandaag bekend gemaakt. Met 14 nominaties – een ongezien cijfer – is ‘Dealer’, het langspeeldebuut van Jeroen Perceval als regisseur, de grootste kanshebber op de uitreiking in maart.
-
Nu op Canvas: nieuwe docureeks 'Op slot'
Vorig jaar ging bijna heel de wereld op slot als gevolg van de Covid-19-pandemie. Ook België evolueerde tussen maart en eind september 2020 van wanhoop naar hoop en weer terug. In de driedelige Canvasreeks 'Op slot', te zien vanaf 7 december, onderzoekt VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck de maatschappelijke gevolgen van de coronacrisis in ons land aan de hand van getuigenissen van ondernemers en politici. Maar wie komt er allemaal aan bod in deze reeks en aan wat mag je je verwachten? Proximus Pickx blikt vooruit.
-
Conner Rousseau in ‘Het Huis’: "Ik ga niet over mij laten lopen"
Eric Goens kidnapte deze week een partijvoorzitter en sloot hem dan op … Excuseer, dat klopt niet. Eric Goens stal van een partijvoorzitter een gsm, gooide het onding in een kluisje en sloot dat af. 24 uur digitale quarantaine voor Conner Rousseau.
-
‘Margriet aan Zee’ wordt verlengd met een tweede seizoen
Ook volgende zomer zal de bulderlach van Margriet Hermans aan de kust te horen zijn, want na het succes van ‘Margriet aan Zee’ afgelopen zomer, kondigt Pickx aan dat er een vervolg komt.
-
Ade Adepitan meet de staat van onze planeet op, slingerend tussen hoop en vrees
In de driedelige documentairereeks ‘Climate Change – Ade on the frontline’ trekt de Britse journalist en rolstoelatleet Ade Adepitan op onderzoek uit om zo de gevolgen van de klimaatverandering overal ter wereld in kaart te brengen. Tegelijkertijd toont hij ook welke oplossingen er mogelijk zijn.
-
International Left Handers Day: ken je deze bekende linkshandigen al?
Jaren geleden werd er nog zwaar op neergekeken, maar ondertussen is linkshandig zijn al lang geen taboe meer. Meer zelfs: 13 augustus is uitgeroepen tot International Left Handers Day. De dag is in het leven geroepen om lefties in de kijker te zetten, maar ook om mensen bewust te maken van de alledaagse problemen waar linkshandigen mee te maken hebben omdat we leven in een wereld die ontworpen is voor rechtshandigen.
-
Antwerp Pride benadrukt de verwoestende kracht van woorden
Van 11 tot 15 augustus is Antwerpen gehuld in regenbogen! Vijf dagen lang wordt Pride gevierd in de Scheldestad, met verschillende evenementen ter ere van de LGBTQ-gemeenschap. En dit jaar ligt de nadruk op het thema #NotJustWords. “We vinden dat het welletjes is geweest met de groeiende onverdraagzaamheid op sociale media, zowel buiten als binnen de LGBTQIA+ gemeenschap”, klinkt het.
-
Proximus innoveert met doktr, een gebruiksvriendelijke en veilige teleconsultatie-app
Vanwege de Covid-19-crisis zijn de medische teleconsultaties enorm toegenomen. Om de beste patientervaring aan te bieden, heeft Proximus 'doktr' gelanceerd, een app waarmee gebruikers via een videogesprek snel contact kunnen opnemen met een erkende arts voor persoonlijk medisch advies.