Vandaag eten we vis!
Door Pickx
Deel dit nieuws
Toast met gebakken vis en pesto van broccoli
Ingrediënten
2 gebakken visfilets – hummus – broccoli – 4 sneden brood – Parmezaanse kaas – pijnboompitten – oliifolie – zout
Bereiding
Laat de broccoli in een grote hoeveelheid gezouten water koken. Laat uitlekken en meng met een stamper in een mortier met de olijfolie, Parmezaanse kaas, de pijnboompitten en wat zout.
Toast de sneden brood, smeer er de hummus op, leg de gebakken visfilets erop en werk af met de pesto van broccoli. Smakelijk!
Kruidige kabeljauw- en coppabrochettes
Ingrediënten
500 g kabeljauw – 8 sneetjes coppa – komijn – kurkuma – paprika – olijfolie – sesamzaad – peper en zout
Bereiding
Snijd de kabeljauw in stukken, doe hem in een kom en kruid met kurkuma, komijn, paprika, het sesamzaad en wat olijfolie. Meng alles goed.
Maak de brochettes door er afwisselend een stukje kabeljauw en coppa op te prikken.
Zet alles gedurende 15 à 20 minuten in de oven op 180° C.
Dien warm op.
Zalm Belle-vue
Ingrediënten
4 moten zalm - water - 2 sjalotten - 2 gele wortelen - 2 paarse wortelen - 2 zonnewortelen – 2 aardperen – platte peterselie - paprika – peper en zout
Bereiding
Schil de groenten en doe ze samen met de sjalotten, de platte peterselie en de kruiden in een grote kookpot met water. Breng aan de kook.
Doe vervolgens de stukken zalm erbij, matig het vuur en laat gedurende 20 minuten koken.
Doe de zalm en de groenten, na 20 minuten, in een grote schotel en bedek met kookvocht (alles moet bedekt zijn). Laat alles afkoelen en dien de zalm op met de groenten als bijgerecht. Dit gerecht dient koud te worden gegeten.
Papillot van schelvis met mosterdsaus op grootmoeders wijze
Ingrediënten
4 schelvisfilets – mosterd op grootmoeders wijze – lichte room – waterkers – citroentijm – olijfolie – paprika – peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180° C.
Leg de visfilets in bakpapier en vervolgens in een ovenschotel.
Doe wat olie op de vis en voeg de paprika toe. Kruid met peper en zout. Doe er daarna de mosterd, wat lichte room, de waterkers en citroentijm bij.
Zet gedurende 15 minuten in de oven (afhankelijk van de dikte van de visfilets).
Dien onmiddelijk op wanneer het uit de oven komt.
Soep van broccoli & skrei in peterseliekorst
Ingrediënten
400 g broccoli – 100 g knolselder – 1 ui – 4 stukken skrei – 1 boeketje platte peterselie – 4 soeplepels pijnboompitten – klaproos – 2 bouillonblokjes – olijfolie – peper en zout
Bereiding
Was en snijd de broccoli. Schil de knolselder en snijd de ui in twee. Doe alles, samen met een liter water en de bouillonblokjes, in een drukpan. Laat koken tot de stoom ontsnapt, zet het vuur af en laat rusten.
Verpletter ondertussen de pijnboompitten, hak de peterselie en meng beiden. Voeg er wat klaproos en olijfolie aan toe. Kruid de skrei met peper en zout en smeer in met het net gemaakte mengsel.
Bak de skrei vervolgens in de pan (op zacht vuur).
Mix de soep. Leg een stuk skrei in elk bord en voeg de soep eraan toe. Dien goed warm op.
Zeeduivel en sperziebonen met ricotta
Ingrediënten
4 stukken zeeduivel – 4 handenvol sperziebonen – 2 sjalotten – 1/2 oranje paprika – ricotta – groentenbouillon - olijfolie – peper en zout
Bereiding
Was de sperziebonen en snijd ze in 3. Schil de paprika, verwijder de zaadjes en snijd in kleine stukjes. Schil de sjalotten en hak ze fijn.
Doe wat olijfolie in een stoofpot en laat de sjalotten glazig worden. Doe er de paprika en de sperziebonen bij en kruid met peper en zout. Laat koken.
Doe er de groentenbouillon bij en vervolgens de ricotta. Indien nodig, mag er bijgekruid worden.
Eindig met het toevoegen van de zeeduivel. Laat deze even meekoken (niet te lang).
Dien warm op.
Vissoep – Makkelijk en snel
Ingrediënten
1 ui - 1 teentje knoflook - 5 tomaten - 1/2 liter groentenbouillon - 150 g witte vis - 20 gekookte mosselen - safraan - paprika - olijfolie – peper en zout
Bereiding
Schil de ui en snijd hem in stukken. Schil de look en verwijder de kern. Snijd de tomaten en verwijder de pitjes.
Verwarm wat olijfolie in een stoofpot. Voeg de ui en de look toe en laat glazig worden.
Doe er vervolgens de tomaten, de safraan en de paprika bij en zet volledig onder met de groentenbouillon.
Laat gedurende 20 minuten op gematigd vuur koken. Mix de soep.
Voeg de vis eraan toe en laat 15 minuten koken. Voeg, op 5 minuten van het einde, de mosselen toe.
Dien warm op.
Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.
Lees meer over Nieuws
-
Proximus blijft tot 2027 dé referentie in België voor fans van de UEFA Champions League
Uitstekend nieuws voor Proximus-klanten: het bedrijf kondigt vandaag de verlenging van de uitzendrechten aan voor alle wedstrijden van de UEFA Champions League tot minstens 2027. De nieuwe overeenkomst laat Proximus toe het beste van het Europese clubvoetbal te blijven aanbieden via Pickx. Voetbalfans krijgen dankzij een nieuw competitieformat zelfs méér topmatchen voorgeschoteld.
-
Martine Tanghe, toonbeeld van professionaliteit, zelfs in haar laatste dagen
Martine Tanghe, het anker dat 42 jaar lang het gezicht was van de VRT-nieuwsdienst, heeft haar gevecht met kanker verloren. Ze had op 30 november 2020 voor het laatst het nieuws gepresenteerd en werd 67. Ze moest vechten voor haar plekje op de buis en groeide uit tot een ware coryfee van ‘Het Journaal’.
-
Weekoverzicht Challenger Pro League (3): Dagelijkse oefenwedstrijden, met nog twee CPL-clubs die eerste partij afwerken
Stilaan raken alle ploegen in de Challenger Pro League op dreef, nu de derde voorbereidingsweek op seizoen 2023-2024 is aangevat. Om helemaal bij te blijven, bundelen we daarom alle oefenwedstrijden van deze week in een handig overzicht.
-
De grootste sterren verschijnen op het podium tijdens Live Aid voor Oekraïne
In 1985 werd in het Wembley Stadion in London Live Aid op poten gezet, een van de grootste en bekendste benefietconcerten ooit. Dit jaar doen de grootste wereldsterren dat nog eens over, om hulp in te roepen voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Pickx vertelt je alles wat er nu al geweten is.
-
Vijf podcasttips voor International Podcast Day
Er zijn nationale en internationale feestdagen voor zowat alles, van pannenkoeken tot bruine kroegen, maar op International Podcast Day wordt ook echt vanalles georganiseerd. Wat begon met een zes uur durende livestream op 30 september 2014 is uitgegroeid tot een jaarlijks event met sprekers van over de hele wereld, streams, een awardshow en tal van kleine events die door fans op poten worden gezet. Ter gelegenheid zet Pickx enkele podcasts in de kijker die genomineerd zijn voor de Podcast Awards.
-
DAZN breidt wereldwijde groei verder uit met overname Eleven Group
DAZN Group, een toonaangevend wereldwijd sportplatform, heeft vandaag een overeenkomst aangekondigd omtrent de overname van de mondiale sportmedia-activiteiten van de ELEVEN Group. De overeenkomst breidt de mogelijkheden van DAZN op het vlak van live sportstreaming uit en vestigt DAZN als wereldleider in deze snel evoluerende markt. De voordelen zijn drieledig.
-
15 jaar na Live Earth: Hoe de roep om actie wereldwijd weerklonk
Exact vijftien jaar geleden speelden op elf locaties over heel de wereld meer dan 150 bands en artiesten een optreden met één doel: de klimaatopwarming op de globale agenda zetten en bestrijden. Dit is het verhaal van Live Earth, een van de grootste wereldwijde evenementen ooit.
-
Minder plastic in onze natuur én in ons lijf, dat is waar ‘Mei Plasticvrij’ voor ijvert
De milieuproblematiek neemt diverse vormen aan, wat ook om diverse campagnes vraagt. Zo is er ‘Mei Plasticvrij’, waar enkele prominente mediafiguren hun medewerking aan verlenen. Proximus Pickx stelt ze aan jou voor.
-
Doof het licht uit respect voor het milieu tijdens ‘Earth Hour 2022’
De aarde warmt op, dat is intussen duidelijk. Heel wat mensen organiseren jaarlijks initiatieven om de bewustwording over het klimaat te stimuleren. Zaterdag dooft de hele wereld een uur lang alle lichten om het probleem én de oplossing van de klimaatverandering op de kaart te zetten. Ook de veggie challenge is een van de jaarlijkse activiteiten. Aan de hand van enkele documentaires kom je hier meer te weten over deze initiatieven!
-
Dit moet je weten over ‘De Jamies’: de online video awards
Sinds twee jaar werkt het Filmfestival van Oostende samen met Hurae, het creative agency van Kortrijkzaan Hannes Coudenys. Samen organiseren ze ‘De Jamies’. Daarbij wordt het werk van online creators bekroond. Dit jaar zijn onder meer Karrewiet, Average Rob, Bockie De Repper en Technopolis genomineerd in verschillende categoriën.
-
#IStandWithUkraine: hoe steun je de burgerslachtoffers van de Russische invasie in Oekraïne?
De wereld komt samen om Oekraïne te helpen. Ook België heeft zijn krachten gebundeld met deze golf van solidariteit voor het Oekraïense volk. Talrijke initiatieven zien het levenslicht, zoals de inzameling van voedsel en primaire levensbehoeften, gezondheidszorg, vervoer en opvang, enz. Het aantal initiatieven neemt hand over hand toe.
-
Meat Loaf (74) overleden: de ups en downs van zijn carrière
De ooit alomtegenwoordige en legendarische rockzanger Meat Loaf is afgelopen donderdag overleden op 74-jarige leeftijd. Dat bevestigt zijn management op sociale media. Tijd om terug te blikken op zijn carrière... met zijn hoogtepunten maar ook zijn kleine kantjes.
-
‘Dealer’ is meest genomineerde film op Ensors
De genomineerden voor de Ensors, de prijzen van de Vlaamse audiovisuele sector, zijn vandaag bekend gemaakt. Met 14 nominaties – een ongezien cijfer – is ‘Dealer’, het langspeeldebuut van Jeroen Perceval als regisseur, de grootste kanshebber op de uitreiking in maart.
-
Nu op Canvas: nieuwe docureeks 'Op slot'
Vorig jaar ging bijna heel de wereld op slot als gevolg van de Covid-19-pandemie. Ook België evolueerde tussen maart en eind september 2020 van wanhoop naar hoop en weer terug. In de driedelige Canvasreeks 'Op slot', te zien vanaf 7 december, onderzoekt VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck de maatschappelijke gevolgen van de coronacrisis in ons land aan de hand van getuigenissen van ondernemers en politici. Maar wie komt er allemaal aan bod in deze reeks en aan wat mag je je verwachten? Proximus Pickx blikt vooruit.
-
Conner Rousseau in ‘Het Huis’: "Ik ga niet over mij laten lopen"
Eric Goens kidnapte deze week een partijvoorzitter en sloot hem dan op … Excuseer, dat klopt niet. Eric Goens stal van een partijvoorzitter een gsm, gooide het onding in een kluisje en sloot dat af. 24 uur digitale quarantaine voor Conner Rousseau.
-
‘Margriet aan Zee’ wordt verlengd met een tweede seizoen
Ook volgende zomer zal de bulderlach van Margriet Hermans aan de kust te horen zijn, want na het succes van ‘Margriet aan Zee’ afgelopen zomer, kondigt Pickx aan dat er een vervolg komt.
-
Ade Adepitan meet de staat van onze planeet op, slingerend tussen hoop en vrees
In de driedelige documentairereeks ‘Climate Change – Ade on the frontline’ trekt de Britse journalist en rolstoelatleet Ade Adepitan op onderzoek uit om zo de gevolgen van de klimaatverandering overal ter wereld in kaart te brengen. Tegelijkertijd toont hij ook welke oplossingen er mogelijk zijn.
-
International Left Handers Day: ken je deze bekende linkshandigen al?
Jaren geleden werd er nog zwaar op neergekeken, maar ondertussen is linkshandig zijn al lang geen taboe meer. Meer zelfs: 13 augustus is uitgeroepen tot International Left Handers Day. De dag is in het leven geroepen om lefties in de kijker te zetten, maar ook om mensen bewust te maken van de alledaagse problemen waar linkshandigen mee te maken hebben omdat we leven in een wereld die ontworpen is voor rechtshandigen.
-
Antwerp Pride benadrukt de verwoestende kracht van woorden
Van 11 tot 15 augustus is Antwerpen gehuld in regenbogen! Vijf dagen lang wordt Pride gevierd in de Scheldestad, met verschillende evenementen ter ere van de LGBTQ-gemeenschap. En dit jaar ligt de nadruk op het thema #NotJustWords. “We vinden dat het welletjes is geweest met de groeiende onverdraagzaamheid op sociale media, zowel buiten als binnen de LGBTQIA+ gemeenschap”, klinkt het.
-
Proximus innoveert met doktr, een gebruiksvriendelijke en veilige teleconsultatie-app
Vanwege de Covid-19-crisis zijn de medische teleconsultaties enorm toegenomen. Om de beste patientervaring aan te bieden, heeft Proximus 'doktr' gelanceerd, een app waarmee gebruikers via een videogesprek snel contact kunnen opnemen met een erkende arts voor persoonlijk medisch advies.