De 10 beste plekken waar je kan zwemmen met dolfijnen

Nieuws | Waar kan je zwemmen met dolfijnen? De 10 beste plekken

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zwemmen met dolfijnen is een ongelooflijke belevenis. Tegenwoordig kan je het in heel wat landen: of je er nu voor kiest om in een waterpark te gaan zwemmen of in de vrije natuur. Wij selecteerden de beste plaatsen om die droom in de werkelijkheid om te zetten. Dubai, Hawaï of toch liever Florida?

Mexico

Als je wil snorkelen is er geen betere bestemming dan de stranden van Mexico. In The Dolphin Center - Dolphin Adventure in Nuevo Vallarta of Dolphin Discovery in Cozumel kan je met dolfijnen zwemmen. Bovendien is het land een droom voor natuurliefhebbers: 170000 km² van de oppervlakte is beschermd als natuurgebied, waaronder 34 biosfeerreservaten, 68 nationale parken en 4 natuurlijke monumenten. Er bestaan diersoorten die je nergens anders kan terugvinden.

Fiji

Op het tropische eiland Fiji worden bezoekers hartelijk verwelkomd: in een dorpje is het er niet ongewoon om een feest te organiseren als er iemand op bezoek komt bij een gastfamilie. Het eiland is vermaard om z'n festivals, zoals het Holy Festival of Colours in februari. Je kan er zeilen, surfen, snorkelen, en uiteraard tussen de dolfijnen zwemmen. Dat kan in een aquarium, voor de kust of je kan een boot nemen om hen op volle zee met een bezoekje te vereren. Elk van die drie opties is onvergetelijk.

Hawaï

Wie Hawaï zegt, denkt in één adem aan wuivende palmbomen, hagelwitte stranden en de aloha-way of life. De uitstekende plek om te ontstressen en het herfstgevoel van je af te schudden dus. De bekendste plekken zijn Waikiki Beach, een wereldberoemd als surfmekka met een prachtig strand, en  Molokai, een paradijselijk eiland dat er nog voor een groot deel uitziet zoals vijftig jaar geleden. Het eiland is zo’n beetje zoals de andere eilanden, maar dan 50 jaar terug. Wat dacht je van authentieke Polynesische tempels in de Halawa Valley en de impressionante kliffen aan de kust, die tot de hoogste ter wereld behoren? En je kan er op verschillende plaatsen met dolfijnen zwemmen. Die mogelijkheid heb je onder andere bij The Waikiki Aquarium en The Dolphin Institute in Honolulu.

Dubai

Palm Jumeirah is een schiereiland dat werd aangelegd in de vorm van een palmboom, voor de kust van Dubai. Het maakt deel uit van de fameuze Palm Islands. Op dat eiland ligt Atlantis The Palm, een reusachtig resort dat in 2008 spectaculair werd geopend met een optreden van Kylie Minogue. Er is een pretpark met waterattracties, een duikcentrum en Atlantis, een complete onderwaterwereld met allerlei soorten tropische vissen. De bekendste inwoner van het park is Sammy, de walvishaai. En je kan er uiteraard zwemmen met dolfijnen.

Florida

De Amerikanen noemen Florida niet voor niets The Sunshine State: in januari is het er nog steeds gemiddeld 24 graden warm. Veel gepensioneerde Amerikanen verhuizen dan ook definitief naar de zonnige staat. Tot de must-sees behoren het moerasgebied The Everglades en Disneyland. Voor wie met dolfijnen wil zwemmen is er keuze te over: ga naar Dolphin Cove in Key Largo of GulfWorld Marine Park in Panama City Beach.

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland kan uitpakken met  indrukwekkend natuur, meer schapen dan mensen, vogels en planten die je nergens anders kan terugvinden. Het land telt heel wat bedreigde diersoorten. Dolfijnen, walvissen en zeehonden leven er in hun natuurlijke omgeving. De kustlijn van Kaikoura is een hotspot als je tussen de dolfijnen wil zwemmen.

Israël

Dolfijnen komen misschien niet meteen bij je op als we Israël vermelden, maar ook daar kan je hen gaan opzoeken, en wel in het uiterste zuiden van het land, aan de Rode Zee, in hun natuurlijke leefomgeving. In Israël kan je natuurlijk ook een bezoekje brengen aan de Dode Zee en er op het water blijven drijven, naar Jeruzalem reizen of de smalle straatjes van Tel Aviv verkennen.

De Bahama's

De Bahama’s staan synoniem voor een azuurblauwe zee, wuivende palmbomen en prachtige natuur. Bij het plaatsje Long Bay liggen hagelwitte stranden en kan je in kristalhelder water zwemmen. Het eiland is een paradijs voor duikers. Dolfijnzwemmen kan er op het eiland Blue Lagoon en op diverse plaatsen langs de kust. Vanuit Florida zijn de Bahama’s makkelijk per boot te bereiken.

Anguilla

Anguilla is een eiland in de Caribische Zee en maakt deel uit van de Antillen. De fijnzandstranden zijn ideaal voor een exotische vakantie en er zijn tal van mogelijkheden om tussen de dolfijnen het water in te duiken. Hotels bieden zelfs speciale arrangementen aan.

Azoren

Maar het kan ook in Europa, jawel. Op de Azoren nemen locals je mee de zee op in een bootje en gaan op zoek naar dolfijnen. Vervolgens mag je het water in duiken. De dieren aanraken of achternazwemmen is niet toegestaan.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top