Dit heeft Pickx+ voor jou in petto in april

Series |

Zoals elke maand heeft Pickx+ weer heel wat nieuw kijkvoer klaarliggen. Met beklijvende documentaires en vertrouwde, huisgemaakte reeksen valt er komende maand weer heel wat te beleven op deze zender.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Circle of Live Legends

Vanaf 31 maart is het weer tijd voor ‘Circle of Live Legends’. Dan ontvangt gastvrouw Charlotte Leysen elke aflevering een legendarische Belgische artiest, die een aantal van diens lievelingsnummers brengt én ook het verhaal achter die muziek vertelt. De hits die je van voor naar achter kan meezingen, met af en toe een streepje nostalgie.

Naar goede gewoonte heeft Charlotte weer een stoet uitmuntende artiesten klaarstaan om de studio onveilig te komen maken. Mama’s Jasje mocht op 31 maart de spits afbijten. Daarna is het de beurt aan Guy Swinnen, de frontzanger en gitarist van The Scabs die ook wel de peetvader van de Vlaamse rock wordt genoemd. De derde artiest van dit seizoen is Erik Goossens, die naar ‘Circle of Live’ komt met zijn band Leopold 3. Aflevering vier brengt Gene Thomas tot bij Charlotte. Hij is er om te praten over X-Session, de band die hij in 1995 oprichtte met Gina Brondeel. Last but not least ontvangt de presentatrice Paul Michiels. Iedereen kent hem natuurlijk van Soulsister, maar deze keer staat hij alleen op het podium. Michiels scoorde ook als soloartiest een paar hits, waaronder 'Let me be turned to stone' en 'Forever Young', een cover van de hit van Alphaville.

‘Circle of Live Legends’ is vanaf 31 maart elke vrijdag beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledig aanbod van Pickx+ via de tv-optie ‘Pickx All Stars’ van Pickx!

De laatste 100 uur

Wat zou jij doen als je wist dat je nog maar 100 uur te leven hebt? Tijd om een inventaris op te maken van je leven. Welke fouten heb je gemaakt? Wat is er goed gelopen? Heb je echte liefde gekend? Wie waren je echte vrienden en wat wil je hen nog zeggen? Waarvoor wil je zeker wel en zeker niet herinnerd worden? Dat zijn de dilemma’s waar Luk Alloo zijn gasten – die voor de duidelijkheid nog lang niet stervende zijn – voor stelt.

In dit tweede seizoen blijft het uitgangspunt hetzelfde: wekelijks komt een BV langs in de studio van Luk Alloo om op de grote vragen des levens te antwoorden. Dat intieme en eerlijke gesprek gaat ongetwijfeld in de diepte en op de mens af, maar verwacht niet dat er een begrafenissfeer over elke aflevering hangt. Alloo is zijn snelle en gevatte zelve, en laat dus ook wat zuurstof en humor in de gesprekken sluipen.

De gasten zijn dit seizoen Ingeborg, Sergio Quisquater, Pascale Naessens, GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch, actrice Barbara Sarafian, voormalig basketbalspeler Willy Steveniers, Chris Lomme, reportagemaker Paul Jambers, oncoloog Wim Distelmans, rapper Slongs Dievanongs en topadvocaat Omar Souidi.

‘De Laatste 100 Uur’ is van 29 april tot 8 juli elke zaterdag beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledig aanbod van Pickx+ via de tv-optie ‘Pickx All Stars’ van Pickx!

.DOC

Wil je je kennis wat bijschaven en meer te weten komen over desinformatie, eenzaamheid in het digitale tijdperk of de ter ziele gegane luchtvaartmaatschappij Sabena, ooit de parel aan de Belgische kroon? Dan is '.DOC' geknipt voor jou. Het beklijvende programma op Pickx+ krijgt een tweede seizoen, opnieuw met Evy Gruyaert als presentatrice.

‘.DOC’ serveert een mix van spraakmakende documentaires en boeiende verhalen. Het nieuwe seizoen telt negen aangrijpende docu’s die een breed scala aan topics bestrijken, gaande van ‘From Iran to La Liga’, over Iraanse voetballertjes die dromen om in La Liga te voetballen, tot ‘My name is Voileta’, over een transgenderkind.

‘.DOC’ is van 11 april tot en met 6 juni elke dinsdag beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13).

Milow: Great to know you

In deze docu van een uur gunt de Leuvense zanger Milow ons een blik in zijn ziel. Met zijn monsterhit ‘Ayo Technology’, maar ook met de recentste toppers ‘Howling At The Moon’ en ‘ASAP’ onder de arm, toert onze Belgische muzikale trots maandenlang doorheen gans Europa. Jonathan Vandenbroeck, de man achter de artiest, is naast gelauwerd popzanger ook partner en vader van twee.

Fans, en bij uitbreiding heel België, hebben echter nooit echt het gevoel gehad veel te weten over het privéleven van Milow. Hij doorbreekt de jaren van stilte en vult het vraagteken in met een verhelderende en openhartige documentaire. Ook vriendin Laura krijgt een gezicht én stem in deze boeiende documentaire.

‘Milow: Great to know you’ is op 4 april te zien voor alle Pickx+-abonnees.

Princess Diana: Who Do You Think She Was?

Iedereen weet hoe het verhaal van Diana geëindigd is. Maar hoe is het allemaal begonnen? Wie was Diana voordat ze royal werd en voor de paparazzi haar continu op de hielen zaten?

Achter de moderne legende die ‘Diana, Prinses van Wales’ is, schuilen vele andere verhalen. Over haar jeugd en het verleden van haar
familie. Deze documentaire biedt een verhelderende inkijk in het familie- en privéleven van één van de beroemdste royals van de 20ste eeuw.

‘Princess Diana: Who Do You Think She Was?’ is op 21 april te zien voor alle Pickx+-abonnees.

Hitler’s Putsch - 1923 Days that changed the world

Dit is het beklijvende verhaal van hoe één woelig nacht de loop van de geschiedenis veranderde. Deze docu kijkt als een thriller, over de historische gebeurtenissen die plaatsvonden in de nacht van 8 november 1923. Een plaatselijke opstand in de Beierse hoofdstad München, geleid door een kleine man met een tandenborstelsnor en een giftige maar meeslepende grootspraak, zou repercussies hebben die alle verwachtingen overstijgen. De nacht die eindigde dan wel in mislukking en wanorde, maar zou de basis leggen voor een revolutie die een radicale schlemiel de opperste macht zou bezorgen.

In deze documentaire van 60 minuten wordt deze cruciale episode in de wereldgeschiedenis verteld in vier hoofdstukken.

‘Hitler’s Putsch - 1923 Days that changed the world’ is op 28 april te zien voor alle Pickx+-abonnees.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top