Nostalgie troef op de streamingdiensten in juli

Series | Nieuwe en vertrouwde reboots en de terugkeer van een prijsbeest, dat is wat je in juni terugvindt op de streamingdiensten Netflix, Disney+ en Streamz. Een overzicht van onze kijktips voor de komende maand.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Cobra Kai – seizoen 6, deel 1

Cobra Kai’, de verderzetting van de ‘The Karate Kid’-films, gaat zijn zesde en laatste seizoen in. De serie, waarin we volwassen versies zien van eeuwige rivalen Daniel (Ralph Macchio) en Johnny (William Zabka), groeide uit van underdog tot publiekslieveling – te vergelijken met het underdogverhaal uit de oorspronkelijke films, zoals de makers van de serie in een brief aan de fans schreven.

De laatste vijftien afleveringen van de spannende serie worden in drie delen gelanceerd. Het vijfde seizoen eindigde op een vreedzame noot, maar nu Kreese, de oorspronkelijke oprichter van Cobra Kai, terug is en zint op wraak, zijn onze hoofdpersonages nergens meer veilig. De cast heeft heel wat verrassingen in petto dit laatste seizoen.

Ontdek het eerste deel van het zesde seizoen van ‘Cobra Kai’ vanaf 18 juli op Netflix.

Beverly Hills Cop – Axel F

Dit is een van de meest besproken aankomende filmreleases van het moment. Hoe kan het ook anders, want net als ‘Cobra Kai’ is dit een terugkeer van een geliefde filmfranchise uit de jaren ’80. De ‘Beverly Hills Cop’-films, met Eddie Murphy als de gevatte politieman Axel Foley, waren spannend, hilarisch en gigantische hits. Deze nieuwe film is naar verluidt al in productie sinds halfweg de jaren ’90 en was ook even in handen van Adil El Arbi en Bilall Fallah, maar uiteindelijk krijgen we de versie te zien van regisseur Mark Molloy en scenaristen Will Beall, Tom Gormican en Kevin Etten.

Eddie Murphy is uiteraard terug als Axel Foley. Hij keert terug naar Beverly Hills wanneer zijn dochter Jane bedreigd wordt. Axel, Jane, haar ex-vriendje en zijn oude vrienden slaan de handen in elkaar om een grote samenzwering bloot te leggen.

Ontdek ‘Beverly Hills Cop - Axel Foley’ vanaf 5 juli op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

The Bear – seizoen 3

The Bear’, een prijsbeest op de Golden Globes en Emmy Awards en een kijkcijferkanon voor Disney+, is terug met een derde seizoen. En voor wie dat seizoen in één ruk uitkijkt (wat we eigenlijk niet aanraden) hebben we nu al goed nieuws: er komt ook een vierde aan.

Nadat we in het eerste seizoen zagen hoe Carmy (Jeremy Allen White) de slecht draaiende broodjeszaak van zijn overleden broer overnam en in het tweede hoe hij uit de as van die zaak een nieuw restaurant liet rijzen, probeert hij in het derde seizoen zijn keuken in het gareel te krijgen. Hij runt het restaurant samen et Sydney (Ayo Edibiri), zijn rechterhand, en Richie (Ebon Moss-Bachrach), die misschien eindelijk eens door één deur kan met Carmy.

Ontdek het derde seizoen van 'The Bear' op Disney+ vanaf 17 juli, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.

20 Jaar Het Eiland

Wie denkt aan onsterfelijke Vlaamse komische series, denkt al gauw aan ‘Het Eiland’, de werkplaatskomedie van Jan Eelen die talloze citeerbare scènes voortbracht. Voor meerdere generaties zijn “Zever! Gezever!”, of “Ik ben blij dat gij in mijn team zit” vaste toevoegingen geworden aan het vocabularium. De reeks is intussen iets meer dan twee decennia oud, dus het is tijd om terug te blikken. In deze reüniespecial komen de dertien originele castleden nog eens samen om herinneringen op te halen en de originele scenario’s nog eens door te nemen.

Tom Van Dyck, Dirk Van Dijck, Frank Focketyn, Wim Opbrouck, Bruno Vanden Broecke, Sien Eggers, Lucas Van den Eynde, Tania Van der Sanden, An Miller, Jeroen Van Dyck, Peter Ceustermans en Rita Beckx zitten allemaal samen rond de tafel in deze bijzondere special. Stuk voor stuk grootheden van de Vlaamse televisie die, zoals we leren, zelf ook heel wat invloed hadden op het succes van de reeks.

Ontdek '20 Jaar Het Eiland' vanaf 11 juli op Streamz via Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top