‘Bridgerton’ seizoen 3 vs. de boeken: waarin schuilen de verschillen?

Series |

‘Bridgerton’ is terug op Netflix en levert spanning, plottwists en stomende romantiek bij de vleet. Maar waarin verschilt de populaire tv-reeks van het originele bronnenmateriaal, namelijk de boeken van de Amerikaanse auteur Julia Quinn? Pickx trekt op onderzoek. Opgepast: spoilers!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Seizoen 3 is gebaseerd op ‘Romancing Mr. Bridgerton’, de vierde roman uit de boekenserie van Quinn, en focust op Colin Bridgerton (Luke Newton) en Penelope Featherington (Nicola Coughlan). De showrunners sloegen Benedicts liefdesverhaal, het derde boek, over.

De serie blijft grotendeels trouw aan de boeken, maar er zijn ook enkele belangrijke verschillen. In de boekenserie is er bijvoorbeeld geen sprake van de publiekslieveling op tv, koningin Charlotte, en van de Mondrichs evenmin. Op papier is Lady Tilley Arnold niet de geliefde van Benedict, noch bestaat er een Lord Marcus Anderson met een oogje op Bridgerton-matriarch Violet.

In de boekenserie is Colin ook niet de persoonlijke assistent van Penelope op haar zoektocht naar een geschikte echtgenoot. Sterker nog: Penelope berust in een leven als oude vrijster vanwege haar leeftijd en haar gestuntel in de liefde.

In de tv-serie is Cressida (Jessica Madsen) een complexer en sympathieker personage dan de Cressida uit het boek, die eigenlijk boosaardig is. In de tv-serie gaat Cressida gebukt onder de tirannie van haar strenge vader en koestert ze Eloise (Claudia Jessie) als vriendin. In de boeken groeit de antipathie tegenover haar als de bevoorrechte vrouw van Lord Twombley. Op papier beleeft ze ook geen momenten van ‘verlossing’ en wordt ze nooit vrienden met Eloise.

Lady Whistledown

In de boeken zijn de roddelnieuwtjes van Lady Whistledown niet half zo sappig als in de tv-reeks. Whistledowns roddelpraatjes die in Quinns romans aan bod komen zijn relatief braaf en onthullen geen grote schandalen over de families Bridgerton of Featherington. Tot het vierde boek ‘Romancing Mr. Bridgerton’ weet de lezer ook niet dat Penelope schuilgaat achter het pseudoniem Lady Whistledown. Op tv komt deze onthulling al op het einde van het eerste seizoen.

Tot slot hebben de Featheringtons geen grote geldproblemen in de boeken. Lord Featherington leeft nog en er is geen neef Jack. Lady Featherington is alleen maar bezig met huwelijksplannen voor haar dochter. Niemand heeft schulden en er is geen drama over de titel.

Over de Featherington-dochters gesproken: in de boeken heeft Penelope een jonger zusje; Felicity. Ze is ongeveer even oud als de jongste Bridgerton-zus Hyacinth, en Lady Featherington wil Felicity en Colin aan elkaar koppelen. De oudere twee dochters, Prudence en Philippa, zijn niet zozeer wreed dan wel... niet bijster slim. Nigel Berbrooke is getrouwd met een van hen, en in tegenstelling tot de serie is hij in de boeken geen slijmbal, maar gewoon irritant.

Ontdek het tweede deel van het derde ‘Bridgerton’-seizoen vanaf 13 juni op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top