Borlées blikken terug op Dylans doorbraak in de derde aflevering van ‘The Final Lap’

Sport | Pickx+ zendt op donderdag 13 juni om 21u30 de derde aflevering uit van The Final Lap’. Deze documentaireserie over de familie Borlée blikt in vier afleveringen terug op de triomfen en het geheim achter het succes van de atletenfamilie die Belgische sportgeschiedenis schreef.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kevin en Jonathan Borlée staan te boek als Belgische sportmonumenten. De beroemde tweeling loopt al meer dan 15 jaar mee met de internationale top van de 400m en de 4x400m. Een vader als coach, een broer als ploegmaat en een oudere zus die olympisch kampioene is... De Borlée-clan is absoluut een klasse apart in de sportwereld.

De broers hebben bijna alles gewonnen wat er te winnen valt in hun carrière. Het enige wat nu nog ontbreekt is een olympische medaille. Ze zullen ongetwijfeld het onderste uit de kan halen om die deze zomer te winnen op de Spelen van Parijs, het laatste grote toernooi in hun lange en wonderbaarlijke carrière.

The Final Lap’ is een coproductie van Watertower en Poolster en volgt de broers, en bij uitbreiding de hele familie, in hun zoektocht naar olympische eer. Wedstrijdenbeelden, nooit eerder vertoonde persoonlijke archiefbeelden van vader en coach Jacques Borlée... De nadruk ligt niet alleen op het sportieve aspect, maar ook op de mens achter de atleet.

Kwalificatie voor de Olympische Spelen van Parijs

De derde aflevering opent met de Europese Indoorkampioenschappen van 2015, waar de Borlées goud wonnen op de 4x400m estafette. Het was ook een mijlpaal voor Dylan Borlée, die zilver won op de 400 meter. De Borlées blikken ook terug op hun band met sprinter Julien Watrin, hun olympisch avontuur in Rio in 2016, de doorbraak van Jonathan Sacoor en de recente World Relays op de Bahama’s, waar de Borlées hun felbegeerde ticket voor de Spelen in Parijs wegkaapten.


Bekijk de derde aflevering van ‘The Final Lap’ op donderdag 20 juni om 21u30 op de zender Pickx+. In aflevering 4, die wordt uitgezonden na de Olympische Spelen, ligt de focus op hun prestaties in Parijs. Ontdek hier het volledige aanbod van Pickx+ !

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top