Van realitysterren tot knetterende Vlaamse fictie: het kijkvoer van juni om te streamen

Series |

Netflix, Disney+ en Streamz worden in de komende maand opnieuw aangevuld met vervolgseizoenen van series die je niet wil missen. Van ‘Bridgerton’ en ‘Sweet Tooth’ tot ‘Onder Vuur’: dit zijn onze kijktips.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bridgerton seizoen 3, deel 2

Het met twee Emmy’s bekroonde ‘Bridgerton’ speelt zich af in de hoogste kringen van de Londense bourgeoisie tijdens het Regency-tijdperk (1811-1820), een wereld waarin vooral witte mensen de dienst uitmaakten. ‘Bridgerton’ herschrijft de geschiedenis, want het introduceert gekleurde acteurs in een tot dan toe voor hen ontoegankelijk universum. Acht hechte broers en zussen van de familie Bridgerton zoeken liefde en geluk binnen de Londense high society. De reeks is geïnspireerd op de succesvolle romans van Julia Quinn.

De eerste vier afleveringen van het derde seizoen verschenen deze maand op Netflix, op 13 juni landt het tweede deel. In de eerste helft van seizoen drie draaide alles rond de ontluikende romance tussen Penelope Featherington en Colin Bridgerton na Penelopes ruzie met haar beste vriendin, Colins jongere zus Eloise. Penelope voelt zich vervreemd van de maatschappij en is steeds wanhopiger om aan haar familie te ontsnappen. Ze neemt Colin onder de arm om haar te helpen haar vaardigheden te verbeteren met als doel een echtgenoot te strikken op de huwelijksmarkt.

De rest van het seizoen heeft vooral betrekking op Penelopes gebroken vriendschap met Eloise en haar dubbelleven als de ongrijpbare Lady Whistledown.

Ontdek het tweede deel van ‘Bridgerton’ vanaf 13 juni op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Sweet Tooth seizoen 3

Het is bijna twee jaar geleden dat het eerste seizoen van ‘Sweet Tooth’, de ambitieuze bewerking van het stripboek van Jeff Lemire, het levenslicht zag. ‘Sweet Tooth’ speelt zich af in een postapocalyptische wereld, waarin 90% van de mensheid is uitgeroeid door een virus dat tegelijkertijd verscheen met de geboorte van vreemde ‘dierenkinderen’, waarvan veel overlevenden geloven dat ze verantwoordelijk zijn voor de pandemie.

Gus - zoals we aan het einde van het eerste seizoen te weten kwamen - is de ‘zoon’ van een onderzoeker die in het laboratorium werkt waar het virus lijkt te zijn ontstaan. Hij wordt gevangen genomen door een militie die zichzelf The Last Men noemt en voegt zich bij de dierenkinderen die als proefkonijn dienen voor Dr. Singh, die op zoek is naar een vaccin of geneesmiddel. Terwijl Birdie de mysterieuze oorsprong van de dodelijke ziekte tracht te achterhalen, sluit Dr. Singh zich aan bij Gus, Jepperd en het gezelschap op hun tocht naar Alaska. Maar Dr. Singh heeft zo zijn eigen theorie over Gus en zijn rol in het uitroeien van het virus, en broedt op een gevaarlijk plan…

Ondertussen duikt er een nieuwe bedreiging op in de vorm van Helen Zhang. Zhangs dochter Rosie en de woeste Wolf Boys sluiten zich aan bij haar pogingen om de geboorte van mensen weer op gang te trekken, waarbij ze Gus zien als de oplossing voor hun plannen.

Ontdek ‘Sweet Tooth’ vanaf 6 juni op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

The Kardashians seizoen 5

De tv-reeks over het glamoureuze leven van Amerika’s grootste realitysterren is aan z’n vijfde seizoen toe. In eerdere seizoenen hebben we een exclusieve inkijk gekregen in onder meer het Met Gala en Kylies privéjet. In seizoen vijf komt de babyborrel van Kourtney aan bod en zien we hoe Kris emotioneel nieuws over een cyste aan haar familie vertelt. Ook volgen we hoe Kim haar acteercarrière uitbouwt met een rol in de tv-reeks ‘American Horror Story’.

De ex van Kendall, Bad Bunny, is nog niet ten tonele verschenen, maar wie weet krijgen we de wereldberoemde rapper/acteur uit Puerto Rico in het vijfde seizoen wel te zien. Hetzelfde geldt voor Kylies vriendje Timothée Chalamet. Het gerucht gaat dat Kim en Odell Beckham Jr. op een gegeven moment met elkaar optrokken, dus misschien zien we de American football-speler ook wel verschijnen in het nieuwe seizoen.

‘The Kardashians’ is een vervolg van de succesvolle reeks ‘Keeping Up with the Kardashians’. Deze realityshow liep ruim veertien jaar lang op de Amerikaanse zender E!, telde twintig seizoenen en eindigde in september 2020. Een paar maanden later kwam ‘The Kardashians’ op de buis.

Ontdek seizoen 5 van ‘The Kardashians’ op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.

Onder Vuur seizoen 3

In ‘Onder Vuur’ maakten we kennis met een groep brandweerlieden die vechten voor het voortbestaan van hun kazerne. De reeks speelt zich af in Oostende. Als voorbereiding op hun rol kregen de acteurs een week lang bootcamp bij het brandweerteam van Zone 1. Het nieuwe seizoen start ongeveer een jaar na het vorige. Post Oosteroever is samengesmolten met Post Noordhoek en krijgt hierdoor eindelijk versterking van vier nieuwe, jonge krachten: alleenstaande moeder Cassia (Anushka Melkonian), strikte adjudant Pieter (Vincent Van Sande), topchauffeur Nouri (Ismaïl L’Hamiti) en tattoo-artieste Jade (Ellen Sterckx).

Deze nieuwe lichting brengt heel wat leven in de brouwerij, maar hierdoor durft het wel al eens knetteren met de oude garde. Het wordt Post Oosteroever pas echt heet onder de voeten wanneer een gevaarlijke interventie misloopt en een jongeman dood wordt teruggevonden. Zijn invloedrijke vader Lorenz Lefever (Wim Willaert) stelt alles in het werk om Dominique en de kazerne ten val te brengen. En tot overmaat van ramp wordt het team het doelwit van de wraakplannen van een onbekende…

Naast Louis Talpe en Lien De Graeve zien we ook dit seizoen Lynn Van Royen, Sam Louwyck, Aimé Claeys, Ilse De Koe, Ann Tuts, Wouter Bruneel, Kasper Vandenberghe, Wim Willaert en Joke Devynck terug. Maar ook enkele nieuwe leden melden zich bij het brandweerkorps van Post Oosteroever, namelijk Vincent Van Sande, Ellen Sterckx, Anushka Melkonian en Ismaïl L’Hamiti.

Ontdek ‘Onder Vuur’ vanaf 6 juni op Streamz via Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top