Een bedmonster en radeloze Cumberbatch: ontdek de nieuwe Netflix-serie ‘Eric’!

Series |

In de gloednieuwe Netflix-reeks ‘Eric’ speelt de Engelse filmster Benedict Cumberbatch de hoofdrol van een radeloze vader die in het groezelige New York van de jaren 80 op zoek is naar zijn vermiste zoon.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De zesdelige thrillerreeks is het werk van BAFTA- en Emmy-winnares Abi Morgan, die naam maakte als het brein achter ‘The Hour’, ‘The Iron Lady’ en ‘The Split’. De makers strikten met Cumberbatch voor de hoofdrol een van de grootste sterren van het witte doek.

De 47-jarige Brit behoeft eigenlijk geen introductie, maar we doen het toch: Cumberbatch werd twee keer genomineerd voor een Oscar (voor zijn hoofdrollen in ‘The Power of the Dog’ en ‘The Imitation Game’) en kan bogen op een indrukwekkend cv, met hoofdrollen in Hollywood-blockbusters als ‘The Hobbit: The Desolation of Smaug’, ‘Star Trek: Into Darkness’, ‘The Grinch’ en prijsbeest ‘12 Years a Slave’. Voorts maakt Cumberbatch furore als Doctor Strange in het Marvel-universum en als Sherlock Holmes in de gesmaakte BBC-reeks ‘Sherlock’, over de legendarische Britse detective. Zijn vertolking werd in 2014 bekroond met een Emmy.

Blauw monster

Cumberbatch kruipt in de huid van Vincent, een van de belangrijkste poppenspelers van New York en het brein achter een zeer populair kindertelevisieprogramma. Wanneer zijn 9-jarig zoontje Edgar vermist raakt op weg naar school, is niets nog hetzelfde.

Vol zelfverachting en schuldgevoel over Edgars verdwijning klampt Vincent zich vast aan de tekeningen van zijn zoontje van Eric, het blauwe monster dat onder Edgars bed leeft. Als hij Eric op tv kan krijgen – zo gelooft hij – zal Edgar naar huis komen. Door Vincents destructieve gedrag vervreemdt hij van zijn familie, zijn collega’s en de rechercheurs die hem proberen te helpen. Eric, een illusie die een strohalmpje hoop vertegenwoordigt, wordt zijn enige bondgenoot in de zoektocht naar zijn zoon.

Duistere duik in New York van jaren 80

“‘Eric’ is een geschifte, duistere duik in het hart van de Big Apple van de jaren 80, toen de metropool kampte met stijgende misdaadcijfers, interne corruptie, endemisch racisme, een vergeten onderklasse en de aidsepidemie”, aldus Morgan. “De reeks legt het spanningsveld bloot tussen ouders die op zoek zijn naar hun kind, een detective die vecht met een kapot systeem en het onzekere lot van een vermiste jongen. De serie legt de vinger op de wonde, want de échte monsters bevinden zich niet onder een bed.”

Naast Cumberbatch bestaat de hoofdcast uit ‘Transparent’-ster Gaby Hoffmann als Cassie, McKinley Belcher III (bekend van ‘Ozark’) als hoofdrechercheur Ledroit, Jeff Hephner (‘Chicago Fire’, ‘Chicago Med’) als de charismatische, rijke politicus Richard Castillo, Amy Louise Pemberton (‘Legends of Tomorrow’, ‘Fortnite’, ‘Scorpion’) als Dana Nokes, Phoebe Nicholls als Anne Anderson, Erika Soto (‘Alina’, ‘Everything's Gonna Be Okay’) als Tina McLoud, Donald Sage Mackay (‘The Regime) als Jerry en kindacteur Ivan Morris Howe als Edgar.

Ontdek ‘Eric’ vanaf 30 mei op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top