Van bloeddorstige zombies tot gezonken onderzeeërs: nieuw in de tv-optie Pickx Mix

Series |

Kijkers met de tv-optie Pickx Mix krijgen in de maand juni opnieuw heel wat nieuws te zien, van een ‘The Walking Dead’-spin-offserie over een Britse politiereeks tot een boeiende speurtocht naar gezonken nazi-onderzeeërs. Een overzicht van het verse kijkvoer in juni.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tales of the Walking Dead

‘Tales of the Walking Dead’ bestaat uit zes originele, op zichzelf staande afleveringen die zich richten op zowel nieuwe als gevestigde personages binnen het ‘The Walking Dead’-universum. Dit is de tweede spin-off van de populaire zombieserie. Elke aflevering heeft zijn eigen toon en invalshoek. In elk verhaal worden nieuwe personages geconfronteerd met meedogenloze, levensbedreigende keuzes en situaties. Door elke aflevering andere personages op te voeren, schetst de serie een compleet beeld van de apocalyps vanuit verschillende perspectieven.

In de cast treffen we onder meer Olivia Munn (‘The Newsroom’, ‘X-Men: Apocalypse’), Samantha Morton (‘The Walking Dead’, ‘Harlots’), Terry Crews (‘Brooklyn Nine-Nine’), Parker Posey (‘Lost In Space’) en Danny Ramirez (‘Top Gun: Maverick’).

Ontdek ‘Tales of the Walking Dead’ vanaf 3 juni op STAR Channel, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix. Elke maandag is er een dubbele aflevering vanaf 20u35.

Blue Lights: seizoen 2

Deze aangrijpende politieserie, overgoten met een sausje van zwarte humor, heeft iets weg van ‘The Responder’ en van de Zweedse productie ‘The Thin Blue Line’. Maar wat ‘Blue Lights’ onderscheidt en het een veel complexere politieke en sociale context geeft, is het decor waar het verhaal zich afspeelt: Belfast. In de hoofdstad van Noord-Ierland etteren nog steeds open wonden, ondanks het feit dat er 25 jaar is verstreken sinds het Goede Vrijdagakkoord dat officieel een einde maakte aan de periode van geweld die bekend staat als ‘The Troubles’.

Deze herinnering aan het bloedige verleden creëert een sfeer van spanning die het hele seizoen voelbaar is en die de Noord-Ierse makers Declan Lawn en Adam Patterson, voormalige onderzoeksjournalisten, met bijzondere kracht hebben weten over te brengen. Centraal staan drie aspirant-politieagenten in de laatste twee maanden van hun opleiding bij de PSNI (Police Service of Northern Ireland), een proefperiode waarin ze voor het eerst op patrouille gaan. Er zijn enkele hints van corruptie bij de politie en we leren de betekenis van OOB (Out of Bounds), een term die de “verboden” zones van Noord-Ierland aanduidt waar de politie niet mag optreden omdat ze te gevaarlijk worden geacht. De agenten leven op gespannen voet met de MI5, de veiligheidsdienst van het Verenigd Koninkrijk die constant aanwezig is in Belfast, als een soort incognito controle zodat het geweld niet opnieuw oplaait, maar wiens aanwezigheid zelfs argwaan wekt bij de politie.

Voor zij die de situatie in Noord-Ierland beschouwen als een ver-van-mijn-bed-show, zal ‘Blue Lights’ ongetwijfeld een openbaring betekenen.

Ontdek ‘Blue Lights S2’ vanaf 14 juni op BBC First, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix.

Lost U-Boats of WWII

Tijdens WOII roofden de nazi’s voor miljarden dollars aan goud, juwelen en kunst. Toen duidelijk werd dat ze de oorlog gingen verliezen, probeerden de nazi’s zoveel mogelijk schatten in veiligheid te brengen door de kostbare goederen met behulp van onderzeeërs over de wereld te verspreiden.

Bijna 80 jaar lang lagen de onderzeeërs met hun kostbare lading in hun zeegraf. Tot nu. De bekende schatzoeker Darrell Miklos gaat op pad om zijn levensmissie, namelijk het lokaliseren van de vermiste onderzeeërs en hun kostbare lading, te vervullen. Als tiener zag Darrell tijdens een duik voor het eerst een van de onderzeeërs en nu heeft hij voldoende overtuigend bewijs gevonden om zijn oorspronkelijke waarneming van al die jaren geleden te onderbouwen.

In de afleveringen, die elk een uur duren, worden Miklos en zijn team van experts gevolgd op hun zoektocht naar vermiste nazi-onderzeeërs op de bodem van de Caribische Zee, om de wrakken vervolgens boven te halen. Ze ontmoeten een oude man die nog meemaakte hoe de commandant van een U-boot in de stad Monte Cristi in de Dominicaanse Republiek woonde.

“We ontdekten nieuw bewijs over hoeveel U-boten er eigenlijk in het Caribisch gebied waren”, aldus Miklos in een interview met History Channel. “Ze hielden zich schuil in de Dominicaanse Republiek. We weten dat Zuid-Amerika hun eindbestemming was. (…) Destijds hield de Amerikaanse regering veel info over de nazi-onderzeeërs geheim, omdat de VS zo dicht bij het verliezen van de oorlog waren. Nu komt er veel boven water.”

Ontdek ‘Lost U-Boats of WWII’ vanaf 13 juni op History Channel, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top