Maak kennis met de nieuwkomers in ‘House of the Dragon’ seizoen 2!

Series |

Het lange wachten is voorbij: vanaf maandag 17 juni verschijnt elke week een nieuwe aflevering van ‘House of the Dragon’ op Streamz. De strijd om de troon barst los in de Seven Kingdoms en de grote huizen zullen een kant moeten kiezen. Het eerste seizoen van de ‘Game of Thrones’-prequel oogstte veel lof, met onder meer een Emmy en Golden Globe als bekroning, en ook het vervolgseizoen belooft alvast veel goeds.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De ‘Game of Thrones’-prequel ‘House of the Dragon’ voert een resem nieuwe gezichten op in het tweede seizoen, die zullen strijden voor koning Aegon II en koningin Rhaenyra Targaryen.

‘House of the Dragon’ draait om de burgeroorlog die plaatsvindt na Viserys I’s overlijden. Die opvolgingsoorlog van de Targaryen-dynastie, die in de overlevering bekendstaat als de ‘Dans der Draken’, verdeelt het rijk tussen twee kampen: de Groenen en de Zwarten. Pickx stelt je voor aan de nieuwe personages die in het tweede seizoen hun intrede maken.

Addam of Hull en Alyn of Hull

De Zwarten trachten om draken zonder berijder op te eisen en ze in te zetten in de burgeroorlog. Daemon Targaryen is van plan om met draken ten strijde te trekken. In het komende seizoen zal Jacaerys Velaryon een beroep doen op de bastaarden van Valyriaanse afkomst, die zogenaamd zijn verwekt door Targaryens. Jace biedt hen rijkdom en titels in ruil voor het inzetten van draken en het vechten aan hun zijde.

Addam of Hull is zo’n ‘dragonseed’-bastaard, net als zijn jongere broer Alyn. Tijdens de Dans der Draken wordt Addam ridder en erfgenaam van het Huis Velaryon van Driftmark. In ‘House of the Dragon’ wordt zijn personage vertolkt door de Ierse acteur Clinton Liberty, bekend van de tv-reeksen ‘Red Election’, ‘Normal People’ en ‘Holding’. Zijn jongere broer Alyn wordt gespeeld door de Britse acteur Abubakar Salim, die faam verwierf met zijn rollen in de Britse dramareeks ‘Jamestown’ en de HBO-serie ‘Raised by Wolves’.

Ser Simon Strong en Alys Rivers

Simon is een ridder van House Strong en is de oudoom van Lord Larys Strong, die zijn vader en oudere broer liet omkomen in een brand in het kasteel van Harrenhal in het eerste seizoen van ‘House of the Dragon’.

Na de val van King’s Landing beschouwt prins Aemond Targaryen Simon als een verrader, dwingt hem tot een duel en laat Vhagar zijn lijk verslinden. Aemond geeft ook opdracht tot het vermoorden van elke Strong in Harrenhal, behalve een vrouw genaamd Alys Rivers, die zijn minnares wordt. Ze diende als kinderverzorgster in het Strong-kasteel tijdens de burgeroorlog. Sommigen beschouwen haar als een ‘bosheks’ en een slons.

De gelauwerde acteur Sir Simon Russell Beale, bekend van films als ‘Hamlet’, ‘My Week with Marilyn’, ‘Mary Queen of Scots’ en ‘The Death of Stalin’, kruipt in de huid van Ser Simon Strong. Van 2014 tot 2016 was de Engelsman vast castlid van de tv-reeks ‘Penny Dreadful’. De Schotse actrice Gayle Rankin, Sheila in de Netflix-serie ‘GLOW’, geeft dan weer gestalte aan het personage Alys Rivers.

Gwayne Hightower

Gwayne Hightower is een ridder van House Hightower uit Oldtown, en de oudste zoon van Ser Otto Hightower, de Hand van de Koning. Gwayne kiest de kant van de Groenen tijdens de Dans. Hij wordt gevraagd om Ser Luthor Largent, van wie Otto vermoedt dat hij loyaal is aan Daemon, in de gaten te houden.

Het personage wordt tot leven gewekt door de Engelse acteur Freddie Fox, bekend van ‘The Three Musketeers’ en de Guy Ritchie-film ‘King Arthur: Legend of the Sword’. Fox was dit jaar als Max Bassington te zien in de tv-serie ‘The Gentlemen’, eveneens geregisseerd door Guy Ritchie.

Ulf The White en Hugh Hammer

Ulf is een andere ‘dragonseed’ die de naam ‘White’ kreeg door zijn bleke haar. Hij begint de Dans der Draken als wapenbroeder en berijdt de draak Silverwing tijdens de oorlog. Tijdens de Eerste Slag om Tumbleton veranderen Ulf en een andere drakenrijder genaamd Hugh Hammer van kamp. In de overlevering van ‘Game of Thrones’ worden ze de Twee Verraders genoemd.

De Britse acteur Tom Bennett, bekend van tv-reeksen als ‘Eastenders’ en ‘Family Tree’ en van de romantische komedie ‘Love & Friendship’, geeft gestalte aan Ulf The White. De beresterke bastaard Hugh Hammer, die een strijdhamer hanteert en in Dragonstone woont, wordt vertolkt door de Engelse acteur Kieran Bew, bekend van de HBO-serie ‘Warrior’ en de gelauwerde BBC-reeks ‘The Street’.

Silver Denys

Silver Denys uit Dragonstone beweert dat hij afstamt van de bastaardzoon van Maegor de Wrede. Hij heeft bleek haar en paarse ogen en ondanks zijn Targaryen-uiterlijk wordt zijn claim in twijfel getrokken omdat Maegor niet in staat was om meerdere vrouwen te bezwangeren.

Er wordt algemeen aangenomen dat Denys misschien afstamt van een Valyriaan. Het personage wordt vertolkt door Robert Rhodes, bekend van de oorlogsserie ‘Masters of the Air’.

Bekijk het tweede seizoen van ‘House of the Dragon’ vanaf 17 juni op Streamz via Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top