Nieuw op Pickx+: ‘Nudes’, sensibiliseren zonder preken

Series | ‘Nudes’ is de nieuwe miniserie voor jongvolwassenen die je vanaf 2 juni op Pickx+ kan bekijken. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat de reeks onder andere over sexting en de risico’s die daaraan verbonden zijn. Dit is waarom de serie je aandacht waard is.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Franse young adult-minireeks ‘Nudes’ fileert op briljante wijze een steeds groeiende trend, vooral onder tieners en jongeren: die van het nemen van naaktfoto’s – die onvermijdelijk ook op het web belanden en zo heel wat schade berokkenen. Het onderwerp werd ook al behandeld in het tweede seizoen van ‘De Twaalf’ en in de Australische jongerenreeks ‘The Hunting’, die eerder al te zien was op Pickx+.

Door middel van drie afzonderlijke verhalen werpt de reeks een verhelderende blik op de gevaren van sexting en wat er gebeurt wanneer de grenzen van goede smaak en privacy overschreden worden.

Victor, Ada en Sofia

Vier van de tien afleveringen zijn gewijd aan de 20-jarige Victor. Hij komt uit een goede familie (zijn vader staat op het punt om tot staatssecretaris benoemd te worden) en is een even briljante als populaire student geneeskunde. Na een avondje drinken wordt hij beschuldigd van het opnemen, doorsturen en verspreiden van pornografische beelden van een minderjarige. Hij wordt hard geconfronteerd met de gevolgen van zijn eigen normvervaging.

Drie afleveringen gaan over Ada, een schoolmeisje en boerendochter die ervan droomt om voor het eerst met een jongen te zoenen. Wanneer ze denkt dat ze chat met een jongen van de middelbare school, slaan haar hormonen op hol en stemt ze toe om naaktfoto’s naar hem te sturen. Maar de jongen in kwestie is niet wie hij beweert te zijn...

Drie afleveringen draaien rond Sofia, een schoolmeisje dat zich aangetrokken voelt tot een jonge vrouw met wie ze de liefde bedrijft tijdens een avondje uit. De vrijpartij wordt gefilmd en de video gaat viraal, met alle gevolgen van dien uiteraard.

De serie gebruikt de taal van een tienerpubliek om belangrijke levenslessen mee te geven, zonder prekerig te worden. Series als ‘Nudes’ tonen aan hoe makkelijk het is om je eigen grenzen te overschrijden – zeker op het internet – en hoe groot de gevolgen daarvan kunnen zijn, maar ook dat er wel degelijk oplossingen bestaan.

'Nudes’ is vanaf 2 juni beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledige aanbod van Pickx+

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top