Nieuw op Pickx+: de Ierse donkere komedie ‘Obituary’

Series | De fine fleur van de Ierse televisie is verzameld in de cast van ‘Obituary’, een donkerkomische zesdelige serie die nu op Pickx+ te zien is. Dit is wat je moet weten over het verhaal en de cast.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Elvira Clancy heeft een wel heel specifiek talent. Ze werkt voor de lokale krant in het piepkleine stadje Killraven als de schrijfster van doodsberichtjes en dat doet ze uitstekend. Maar de krant heeft het financiëel moeilijk en besluit haar vanaf nu per doodsbericht te betalen. Ineens heeft ze niet meer genoeg inkomen om de eindjes aan elkaar te knopen, tenzij er plots veel meer mensen zouden sterven in Killraven. Elvira neemt de lugubere beslissing om dan maar zelf sterfgevallen te gaan veroorzaken. Ze moeten er allemaal uitzien als ongevallen, zelfdodingen of vreemde medische situaties zodat ze iets heeft om over te schrijven, maar er geen politie-aandacht komt. En dat wordt een wel heel dunne grens wanneer ze een diepgewortelde bloedlust blijkt te hebben.

Dat is de ietwat geflipte premisse van ‘Obituary’, de Ierse serie die vanaf nu te zien is op Pickx+. De zesdelige reeks heeft zeker een donker, misdadig kantje, maar is tegelijk erg licht en komisch.

De hoofdrol wordt gespeeld door Siobhán Cullen, die sinds 2007 niet meer weg te denken is van de Ierse televisieschermen. Haar bekendste rollen speelde ze in de Netflix-serie ‘Bodkin’, de Britbox-original ‘The Dry’ en in deze serie.

Naast haar zien we Michael Smiley, de karakteracteur die je onder andere aan het werk gezien kan hebben in ‘The Lobster’, ‘Luther’ of ‘Rogue One: A Star Wars Story’. Een andere nevenspeler is Ronan Raftery, bekend van ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’ of de Britse serie ‘Fresh Meat’. Dan is er nog een heerlijke rol weggelegd voor Danielle Galligan, die voordien schitterde in ‘Shadow and Bone’ en een kleine rol had in ‘Game of Thrones’.

'Obituary’ is vanaf 28 mei beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledige aanbod van Pickx+

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top