Oude en nieuwe gezichten in seizoen 4 van ‘The Boys’

Series | Het vierde seizoen van de ultragewelddadige superheldenparodie ‘The Boys’ is nu te vinden op Prime Video. Het verhaal lijkt op een spectaculaire climax af te wegen, en naast de terugkeer van vertrouwde boertige, manipulerende en woedende personages mogen we ook enkele nieuwe castleden verwachten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Boys’ doet het al enkele jaren bijzonder goed op streamingdienst Prime Video. De serie is gebaseerd op de gelijknamige stripboekenreeks van Garth Ennis (schrijver van onder andere reeksen van ‘Preacher’ en ‘Punisher’) en Darick Robertson (illustrator van reeksen van ‘X-Men’ en ‘Spider-Man’). De verhalen plaatsen een wereld waarin superhelden bestaan in een geheel nieuw daglicht. Wat als een Justice League-achtig team van superhelden niet zozeer begaan zou zijn met het redden van de wereld, maar wel met het manipuleren van politiek en het binnenrijven van geld?

In de wereld van ‘The Boys’ werken mensen met superkrachten, zogenaamde Supes, veelal voor Vought International, een bedrijf dat hen vooral goed in de markt probeert te zetten. Hun voornaamste superheldenteam is The Seven, geleid door Homelander (Anthony Starr). Homelander is een Superman-achtig type, zij het eentje die vooral bezig is met zijn eigen imago en macht.

Aan de andere kant van het spectrum vinden we het team The Boys terug, geleid door Billy Butcher (Karl Urban). Dat team probeert een eind te maken aan de heerschappij van Vought International en wil de ware aard van hun Supes aan het licht brengen. Billy Butcher heeft vooral een grondige haat voor Homelander, van wie hij vermoedt dat die verantwoordlijk is voor de verdwijning van zijn vrouw.

De “helden” van ‘The Boys’ zijn niet vies van wat bloederig geweld. Er wordt naar hartenlust gevloekt, gevochten, verwond en gedood, dus de serie is niet gemaakt voor tere zieltjes. Koppel dat aan erg kwalitatief seriewerk, een dosis zwarte humor en wat maatschappijkritiek in de vorm van parallellen met de echte wereld en je hebt een serie die alles in huis heeft om een hit te worden, vooral dan bij het publiek dat de bravere superheldenverhalen intussen beu is.

Nieuwe namen

Personages als Hughie Campbell, Starlight, A-Train, The Deep, Victoria Neuman, M.M., Frenchie, Kimiko en uiteraard Billy Butcher en Homelander keren terug in het vierde seizoen, waarin alles op zijn kop staat. Victoria staat op het punt om, gestuurd door Homelander, het Witte Huis binnen te treden terwijl Billy Butcher zijn positie bij The Boys kwijt is.

Nieuw dit seizoen is Susan Heyward als Sister Sage, een nieuw lid van The Seven. Heyward speelde mee in het HBO-drama ‘Vinyl’ en vertolkte op Broadway de rol van Rose Granger-Weasley in ‘Harry Potter and the Cursed Child’, maar is toch vooral bekend van haar rol als Tamika Ward in ‘Orange is the New Black’.

Ook Valorie Curry wordt aan de cast toegevoegd als Firecracker. Curry kan je vooral kennen van haar rollen in ‘Veronica Mars’, ‘The Following’ en ‘The Tick’. Sister Sage rekruteert Firecracker bij The Seven, ook al loopt haar debuut daar niet van een leien dakje. Sister Sage als Firecracker zijn personages die niet in de stripreeks voorkomen.

'The Boys' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top