Internationale romantiek en muzikale docu op Netflix in april

Series | Je watchlist op Netflix wordt de komende maand alweer wat langer, want de catalogus van de streamingdienst wordt aangevuld met enkele spannende, romantische en muzikale titels. Pickx licht er enkele hoogtepunten uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Diplomat

The Diplomat’ is een nieuwe dramareeks die zich afspeelt in de Amerikaanse ambassade in Londen. Keri Russell, die we onder andere kennen van ‘The Americans’ en ‘Felicity’, speelt de rol van Kate Wyler, een carrièrepolitica die tegen haar zin in aangesteld wordt als de ambassadeur voor de Verenigde Staten in het Verenigd Koninkrijk. Niet alleen heeft haar nieuwe functie grote gevolgen voor haar carrière, ook haar huwelijk lijdt onder de promotie tegen wil en dank.

Bedenker van de nieuwe serie is Debora Cahn, die haar strepen verdiende als schrijver en producent van politieke dramaseries als ‘Homeland’ en ‘The West Wing’. Naast Russell staan onder anderen David Gyasi (‘Interstellar’), Rufus Sewell (‘The Illusionist’), Rory Kinnear (‘Quantum of Solace’) en Ali Ahn (‘Supernatural’) op de affiche.

Ontdek ‘The Diplomat’ vanaf 20 april op Netflix.

Transatlantic

De serie ‘Transatlantic’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Varian Fry, een Amerikaanse journalist die naar het door de nazi’s bezette Europa reisde om artiesten en schrijvers te helpen ontsnappen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zou hij uiteindelijk zo’n 2.000 tot 4.000 Joden vanuit Marseille helpen vluchten naar het neutrale Spanje, en dus niet alleen de artistieke elite.

De rol van Fry wordt gespeeld door Cary Michael Smith (‘Carol’). Hij wordt geflankeerd door Gillian Jacobs (‘Community’) als Mary Jayne Gold, die de reddingsoperatie mee plande. Corey Stoll (‘House of Cards’) kruipt in de huid van Graham Patterson, een Amerikaan die de redding liever niet ziet gebeuren. Televisiemakers Daniel Hendler en Anna Winger, die samen ook ‘Unorthodox’ maakten, filmden deze gloednieuwe serie op locatie in Marseille.

Ontdek ‘Transatlantic’  vanaf 7 april op Netflix.

Obsession

In de miniserie ‘Obsession’ wordt William (Richard Armitage) hopeloos verliefd op Anna (Charlie Murphy). Eén probleempje: zij is al verloofd met zijn zoon. De twee beginnen een geheime affaire, maar zoals je wel kan voorspellen, blijft dat niet goed gaan. En nu zijn politieke carrière een spotlight op hem zet, worden de gevolgen zo mogelijk nog groter.

‘Obsession’ is gebaseerd op de bestseller ‘Damage’ van Josephine Hart, een romantisch boek dat onderzoekt hoe allesverslindende passie levens kan verwoesten. Het boek werd in 1992 al eens verfilmd met Jeremy Irons en Juliette Binoche in de hoofdrollen.

Ontdek ‘Obsession’ vanaf 13 april op Netflix.

A Tourist’s Guide to Love

Scenariste Eirene Tran Donohue baseerde zich voor het scenario van deze romantische film op haar eigen leven. Aan de vooravond van een vijf weken lange reis naar Vietnam viel haar relatie ineens uit elkaar. Tijdens die reis ontmoette ze een backpacker, een vrije geest met wie ze eerst aan avontuurtje wilde beleven, maar met wie ze 22 jaar later nog steeds samen is. In de film vertrekt Amanda (gespeeld door Rachel Riley Cook, een veteraan van het genre) op zo’n levensveranderende reis door Vietnam.

De ervaring van de schrijfster is niet de enige reden waarom de film zich in dat land afspeelt. “Er zijn bijna geen Amerikaanse films die zich in Vietnam afspelen en niet over oorlogsgruwel gaan”, vertelde Donohue, die het land in een ander daglicht wil stellen. Naast Cook acteert Scott Ly, die geboren is in Texas, maar Vietnamese roots heeft. “Deze film draaien was net als thuiskomen”, zei hij.

Ontdek ‘A Tourist’s Guide to Love’ vanaf 21 april op Netflix.

Lewis Capaldi: How I’m Feeling Now

De Schotse zanger Lewis Capaldi brak enkele jaren geleden ook in ons land helemaal door met de hit ‘Someone You Loved’ en is sindsdien een vaste waarde op de radio en de festivals. De nieuwe documentairefilm ‘Lewis Capaldi: How I’m Feeling Now’ werpt een blik achter de schermen bij de zanger wiens succes een grote impact had op zijn mentale gezondheid. “Ik ben nooit onzekerder geweest dan nu”, zegt hij, “en het wordt erger naarmate ik meer succes boek.”

In de film praat Capaldi over zijn mentale toestand, de druk die hij voelde bij het schrijven van zijn tweede plaat ‘Broken by Desire to Be Heavenly Sent’ (die in mei zou moeten verschijnen) en de jeugd die hem tormenteerde, maar ook inspireerde voor het debuutalbum ‘Divinely Uninspired to a Hellish Extent’.

Ontdek ‘Lewis Capaldi: How I’m Feeling Now’ vanaf 5 april op Netflix.

Meer info over de tv-optie Pickx All Stars (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top