'Abbott Elementary', seizoen 2 vanaf vandaag op Disney+

Series | Nadat het eerste seizoen van de mockymentaryreeks ‘Abbott Elementary’ onder andere drie Emmy Awards, drie Golden Globes en een SAG Award in de wacht wist te slepen, komt vanaf vandaag het tweede seizoen op Disney+. Dit is wat je moet weten over de gelauwerde komische serie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Abbott Elementary’ volgt een groep gepassioneerde en toegewijde leerkrachten (en hun lichtjes toondove directeur) in een publieke school in Philadelphia. Ze boksen op tegen vooroordelen, een gebrek aan financiering en een lerarentekort, maar zijn wel vastberaden om er het beste van te maken en hun leerlingen alles te geven wat ze nodig hebben om te slagen in het leven. Zelfs wanneer hun schooldistrict hen niet lijkt te steunen.

De serie komt uit de koker van Quinta Brunson, een schrijfster, producer, actrice en comedian die in de serie de rol van Janine Teagues vertolkt. Zij heeft sindskort op haar schouw een Emmy Award staan voor haar schrijfwerk aan ‘Abott Elementary’ en een Golden Globe voor haar acteerprestatie in de serie.

‘Abbott Elementary’ wist daarnaast ook een Screen Actors’ Guild Award voor beste performance van een ensemblecast, een Critics’ Choice Award voor beste comedyserie, en een Golden Globe voor beste komische televisieserie of musical in de wacht te slepen, om maar enkele van de vele awards op te noemen die het eerste seizoen mocht ontvangen. Stellen dat de serie uitstekend onthaald werd en dat er reikhalzend uitgekeken werd naar het tweede seizoen, is een understatement.

Inspiratie

Brunson ziet de serie als een ode aan leerkrachten die het beste willen voor hun leerlingen. Ze wilde de reeks eigenlijk vernoemen naar de school waar ze zelf had gezeten: Mastery Charter Harrity Elementary in het zuidwesten van Philadelphia. Maar dat mocht wettelijk gezien niet, en dus koos ze voor de naam ‘Abbott Elementary’, een ode aan Joyce Abbott, de favoriete lerares van Brunson. “Het is fantastisch dat ik haar op die manier eer kon betonen”, zei Brunson.

De bedenkster haalde ook inspiratie uit het verhaal van haar moeder, die kleuterjuf is en op wie het personage Barbara gebaseerd is. Heel wat verhalen in de serie zijn uit het leven van haar moeder gegrepen. “Dankzij haar kon ik een blik achter de schermen werpen”, aldus Brunson. “Ik was elke ochtend en avond bij haar, en spendeerde dus veel tijd in haar klas.”

De eerste tien afleveringen van het tweede seizoen verschijnen op 1 maart op Disney+. De andere afleveringen van het 22 episodes tellende seizoen komen later op de streamingdienst.

Ontdek het tweede seizoen van 'Abbott Elementary' op Disney+ vanaf vandaag, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top