Het tweede seizoen van ‘Carnival Row’ op Prime Video: dit moet je weten!

Series | Het waren vier lange jaren, maar vanaf vrijdag 17 februari kunnen we ons eindelijk verheugen op het tweede en laatste seizoen van de serie ‘Carnival Row’. Acteurs Orlando Bloom en Cara Delevingne zijn gelukkig opnieuw van de partij, maar waar ging de serie nu weer over? Proximus Pickx legt het voor je uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het verhaal van ‘Carnival Row’ gaat als volgt. Heel wat mythische wezens, waaronder elfen, centauren, faunen, trollen en kabouters, hebben hun thuisland moeten verlaten omdat daar een vreselijke oorlog woedt. Ze zijn gevlucht naar de neo-victoriaanse stad Burgue waar ze gewenst zijn door de mensen en aan de rand van de stad moeten samenhokken. Een van de mytische wezens die op de vlucht is, is Vignette Stonemoss: een bijzondere fee. Deze rol wordt gespeeld door actrice Cara Delevingne.

In de serie zien we hoe Vignette op een dag het pad kruist van detective Rycroft Philostrate (Orlando Bloom). Die voert een onderzoek naar een seriemoordenaar die het gemunt heeft op bovennatuurlijke wezens en ook al enkele slachtoffers heeft gemaakt. Rycroft en Vignette zijn geen onbekenden voor elkaar want ze kennen elkaar uit een ver verleden. Toen werd de detective ook verliefd op de fee…

Ondanks hun verleden besluiten de twee personages samen te werken aan het onderzoek en komt vooral Vignette te weten wat Rycroft al die jaren met zijn leven heeft gedaan. Door samen op pad te trekken komen ze ook oog in oog te staan met de vele spanningen die er zijn tussen mensen en de vele mythische inwijkelingen in Burgue.

Twintig jaar oud

Je merkt het al: discriminatie en onverdraagzaamheid zijn twee sleutelthema’s in ‘Carnival Row’, waarvan het script overigens twintig jaar geleden werd geschreven door de Amerikaanse scenarist Travis Beacham. Beacham zag in het verhaal een uitstekende film maar geen enkele regisseur durfde het project aan. De Mexicaanse regisseur Guillermo Del Toro was een uitzondering op de regel. De man toonde jaren geleden al enige interesse voor het verhaal, maar hield de boot uiteindelijk ook af. Hij verleent nu ook zijn medewerking aan de totstandkoming van de serie en is een van de producenten van de show.

Heb je nog geen enkele aflevering van ‘Carnival Row’ gezien? Dat stop je best nu met lezen. Want in de volgende alinea’s kom je immers te weten hoe het eerste seizoen afloopt en enkele van de plotwendingen die de revue zijn gepasseerd.

Dat eerste seizoen stond in het teken van machtsspelletjes en politiek. We maken bijvoorbeeld kennis met Piety Breakspear, de echtgenote van Absalom Breakspear die tevens de kanselier van Burgue is. Zij doet er alles aan om haar zoon Jonah een zo goed mogelijk postje in de politiek te bezorgen. Die politieke wereld staat overigens bol van de leugens, affaires… en zelfs moorden.

Zoonlief Jonah blijkt ook een relatie te hebben met de dochter van een van zijn vaders politieke tegenstander: Sophie Longerbane. Die blijkt later in het verhaal ook zijn halfzus te zijn… Zowel Jonah als Sophie hebben het niet voor de aangespoelde mythische wezens en dat is geen onbelangrijk detail in dit hele verhaal. Piety Breakspear blijkt overigens een uiterst gewiekste vrouw te zijn, die een duister geheim over Rycroft Philostrate zal ontdekken...

Onmogelijke liefdes

Maar gelukkig speelt de liefde ook een grote rol in ‘Carnival Row’, of beter gezegd: de mogelijks onmogelijke liefde. Voordat Vignette en Philo elkaar opnieuw tegen het lijf lopen, zien we hoe de fee zich heeft aangesloten bij ‘Black Raven’, een groepering die de belangen van de wezens moet helpen beschermen. Vignette wordt een steeds actiever lid van deze beweging en wordt zelfs op missie gestuurd om een moord te plegen… Vignette en Philo kruisen elkaar en besluiten om samen te werken zodra de overheid restricties oplegt aan inwoners van Carnaval Row. Philo heeft zijn band met Vignette inmiddels aangehaald en wil niet meer van haar zijde wijken. Hij besluit om zijn ware aard trouw te blijven en dat heeft zo zijn gevolgen.

Philo en Vignette zijn niet de enige twee personages elkaars hart hebben gestolen. We zien in ‘Carnival Row’ immers ook hoe de rijke Imogen Spurnrose (Tamzin Merchant) en de faun Agreus Astrayon een koppel vormen. Het betrof eerst een verstandshuwelijk waar beide partijen beter van moesten worden, maar hun relatie groeide alsnog uit tot ware liefde. Dit ziet de broer van Imogen, Ezra Spurnrose, niet graag gebeuren. Hij doet er dan ook alles aan om de relatie een halt toe te roepen.

Heb je na het lezen van dit alles ook zin om het tweede seizoen van ‘Carnival Row’ te bekijken? Dan heb je geluk! Vanaf vrijdag 17 februari kan je elke week naar twee afleveringen kijken van het tweede en allerlaatste seizoen van ‘Carnival Row’.

'Carnival Row' is beschikbaar via Amazon Prime Video. Het volledige aanbod van Amazon Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top