'James de musical': vakkundig en onthullend

Series | Het tweede seizoen van het met een Gouden Roos bekroonde ‘James de musical’ is gisteren van start gegaan en de reacties zijn opnieuw lovend. Erik Van Looy kwam naar het NTGent om een musical te zien over zijn eigen leven. Pickx pikt er enkele hoogtepunten uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

“Elke musicalhater zou toch één keer naar ‘James de musical’ moeten kijken.” Dat kopt het weekblad Humo op hun website boven een lovende recensie van de eerste aflevering. Het programma kan dan ook gelden als een vrij laagdrempelige instap voor wie doorgaans niet van het genre houdt, maar wel het beter zang- dans- en theaterwerk kan waarderen. Dat het programma bulkt van het vakmanschap, kan je namelijk niet ontkennen – daarom ook dat ‘James de musical’ in Montreux een prestigieuze prijs won. Van de decorbouwers tot de liedjestekstschrijvers en de figurant met het kleinste rolletje: iedereen die aan dit programma werkt, weet wat die doet.

Het programma kan ook een binnenkomer zijn voor wie nog nooit een musical zag, maar wel houdt van talkshows en graag bijleert over de levens van BV’s. ‘James de musical’ beeldt namelijk gebeurtenissen uit die de gast in kwestie meemaakte, en vaak zijn dat verhalen die nog niet vaak naar boven kwamen. En vaak komen er ook andere BV’s bij kijken, die in de studio mee komen vertellen. In de aflevering over Erik Van Looy kwam bijvoorbeeld Pascal Braeckman langs om herinneringen op te halen aan die ene keer dat hij en Erik een nachtje in de cel spendeerden (voor iets dat ze niet gedaan hadden, voegen ze er graag aan toe).

Maar hét hoogtepunt van de aflevering, daar is iedereen het er ongetwijfeld over eens, moet toch het verhaal over de cowboy uit The Village People zijn. Erik vertelt naar eigen zeggen al jaren het verhaal over hoe hij op 18-jarige leeftijd die Amerikaanse discozanger Randy Jones interviewde in zijn hotelkamer en hoe dat tot zeer bizarre taferelen leidde. In ‘James de musical’ werd Jones uitgenodigd om zijn versie van de feiten te vertellen. En voor wie dacht dat Erik overdreef: blijkbaar was het in het echt zelfs nog absurder dan in de anekdotes die de regisseur verspreidde.

Bekijk ‘James de musical’ op donderdag om 21u op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top