Hoe 'The Rings of Power' gelinkt is met de rest van het Tolkien-universum

Series | ‘The Rings of Power’, de spin-offserie van het Tolkien-universum die vanaf 2 september op Prime Video verschijnt, is ontegensprekelijk een van de meest geanticipeerde series van dit jaar. Maar op welke manieren legt de nieuwe serie linken met de twee filmtrilogieën van Peter Jackson, ‘The Lord of the Rings’ en ‘The Hobbit’?

Door Pickx

Deel dit nieuws

De ambitieuze prestigereeks speelt zich vele jaren voor de gebeurtenissen in de twee filmtrilogieën af. Het eerste seizoen verschijnt op 2 september op Prime Video. De serie speelt zich af tijdens het zogenaamde Tweede Tijdperk, zo’n 4000 jaar voor de gebeurtenissen van ‘The Lord of the Rings’.

Nu de releasedatum steeds dichterbij komt en de verwachtingen hoog gespannen zijn, rijzen ook steeds meer vragen over hoe het nieuwe verhaal in het universum van ‘The Lord of the Rings’ en de mythologie rond Midden-Aarde zal passen. Het brede publiek is nog het best bekend met die wereld via de twee enorme kassuccessen van filmtrilogieën van Peter Jackson, ‘The Lord of the Rings’ en ‘The Hobbit’, maar de wereld van ‘The Rings of Power’ zal toch op belangrijke vlakken verschillen van die van de trilogieën.

Oude bekenden

Verschillende personages die present tekenden in ‘The Lord of the Rings’ zijn er ook bij in ‘The Rings of Power’. In de trailers konden we al zien dat de (onsterfelijke) elven Galadriel en Elrond rollen zullen spelen in het verhaal. Begin de jaren 2000 werden die rollen nog vertolkt door Cate Blanchett en Hugo Weaving, in ‘The Rings of Power’ zal Elrond gespeeld worden door Engelsman Robert Aramayo en Galadriel door de Welsche Morfydd Clark.

Antagonist van dienst is andermaal Sauron, die we in deze serie niet als alziend oog bovenop een toren zien zoals in ‘The Lord of the Rings’, maar wel in zijn menselijke vorm. Acteur Anson Boon zou de rol spelen van Annatar, die later zijn koninkrijk zal verraden en Sauron zal worden. Hij verschijnt in de trailers als een mysterieuze man met witte haren.

Daarnaast zien we ook Isildur en diens vader Elendil, de eerste koningen van Gondor die ook al even te zien waren in ‘The Fellowship of the Ring’. In de nieuwe serie zien we hen voor ze machtige koningen worden, toen ze nog in het koninkrijk Numenor leefden.

Geen tovenaars

Het verhaal van de serie speelt zich meerdere duizenden jaren af voor de films, dus verwacht je niet aan personages als Gandalf en andere tovenaars van Midden-Aarde. Die personages hebben een erg gevorderde leeftijd, maar kwamen pas aan in Midden-Aarde in het Derde Tijdperk.

In de eerste minuten van de eerste film in de trilogieën van Jackson zien we de laatste alliantie tussen mensen en elven en hun mars tegen Sauron en de kwaadaardige krachten van Mordor. De proloog van die trilogie toonde al een belangrijk deel van de strijd die een eind maakte aan het Tweede Tijdperk en focuste vooral op Elrond en Isildur, maar aangezien de serie de tijd zal nemen om verschillende personages uitgebreid uit te werken, verwachten we dat de finale strijd in de serie sterk zal verschillen van die in de film. We zullen de strijd vanuit veel meer verschillende oogpunten te zien krijgen. Wij verwachten nu al een episch orgelpunt.

Het eerste seizoen van ‘The Rings of Power' is vanaf 2 september beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top