Reboots, hervertellingen en originele verhalen komen in september naar Netflix

Series | De releasekalender van streaminggigant Netflix staat ook in september tjokvol. Van nieuwe seizoenen van geliefde titels tot gloednieuwe films en series: deze releases zet je maar beter op je watchlist.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Cobra Kai – seizoen 5

De succesreeks ‘Cobra Kai’, de verderzetting van de nostalgische ‘Karate Kid’-franchise uit de jaren 80, keert terug met een vijfde seizoen, en het ziet er nog lang niet naar uit dat het daarbij zal blijven. In het nieuwe hoofdstuk keert de cast terug voor een nieuwe, razend spannende rivaliteit, deze keer tussen Terry Silver en Chozen Toguchi, de antagonisten uit de tweede en derde ‘Karate Kid’-films. Miguel is nog steeds op zoek naar zijn vader, terwijl Johnny en Robby hem proberen op te sporen. Daniel en Chozen sluiten dan weer een onverwacht verbond om Terry’s snode plannen tegen te houden.

Het vijfde seizoen van ‘Kobra Kai’ is vanaf 9 september beschikbaar op Netflix.

Fate: The Winx Saga – seizoen 2

Nog zo’n nostalgische titel die een succesreboot kreeg, is ‘Fate: The Winx Saga’, de live action versie van de tekenfilmserie ‘Winx Club’ voor de intussen opgegroeide fans van weleer. Showrunner Brian Young (‘The Vampire Diaries’) keert terug om de magische wereld en de personages van Winx nog meer uit te diepen. “Je weet nooit wie nog kan opduiken in Alfea”, hintte Young, die met de terugkeer van enkele geliefde personages uit de tekenfilms van plan lijkt te zijn om enkele keuzes die de fans als misstappen ervoeren recht te zetten.

Het tweede seizoen van ‘Fate: The Winx Saga’ is vanaf 16 september beschikbaar op Netflix.

Dynasty – seizoen 5

En het regent maar reboots, want ook ‘Dynasty’ is gebaseerd op een oudere titel, de gelijknamige soapserie uit de jaren 80. Deze dramaversie van dat verhaal volgt de capriolen van de steenrijke familie Carrington. In hun wereld zijn imago en status alles, en wanneer alles fout loopt en geheimen naar de oppervlakte komen, is wraak het enige antwoord. De makers kondigden enkele maanden geleden al aan dat het vijfde seizoen van deze serie ook het laatste zal zijn. Het vijfde seizoen wordt gevierd met een galabal, maar naar gewoonte loopt daar niets zoals gepland.

Het vijfde en laatste seizoen van ‘Dynasty’ is vanaf 14 september beschikbaar op Netflix.

Lou

Maggie Cohn, die als producent en scenarist werkte aan titels als ‘The Staircase’, ‘Narcos: México’ en ‘American Crime Story’, pende deze nieuwe film over twee vrouwen die samen op zoek gaan naar de persoon die een jong meisje ontvoerde. De moeder is radeloos en roept de hulp in van haar mysterieuze buurvrouw, die meer geheimen met zich meedraagt dan haar lief is. De regie is in de handen van Anna Foerster, die titels als ‘Underworld: Blood Wars’, ‘Jessica Jones’ en ‘Westworld’ op haar palmares heeft.

‘Lou’ is vanaf 23 september beschikbaar op Netflix.

Athena

Drie broers en zussen verliezen hun jongste broertje in mysterieuze omstandigheden. Luttele uren later wordt hun leven in een ware chaos gestort. Dat is de beknopte samenvatting van ‘Athena’, het nieuwste werk van de Franse filmmaker Romain Gavras. Hij is misschien nog het best bekend voor de stijlvolle en vaak gewelddadige videoclips die hij maakte voor Kanye West, Jay-Z, M.I.A. en Jamie xx. Met ‘Our Day Will Come’ en ‘The World Is Yours’ heeft hij ook twee langspelers op zijn filmografie. In zijn derde regisseert hij onder andere Dali Benssalah (‘No Time to Die’), Anthony Bajon (‘La prière’) en debutant Sami Slimane.

‘Athena’ is vanaf 23 september beschikbaar op Netflix.

Blonde

De documentaires en biografieën die proberen een licht te werpen op het leven van sekssymbool Marilyn Monroe zijn legio. De fictieve biografie ‘Blonde’ van auteur Joyce Carol Oates probeert niet om haar leven zo accuraat mogelijk weer te geven, maar wel om een portret te schetsen van wie Monroe was en alles wat in haar hoofd moet zijn omgegaan tijdens haar turbulente leven. De roman is nu herwerkt tot de gelijknamige film van de Australische filmmaker Andrew Dominik. De ravissante Ana De Armas (‘Blade Runner 2049’, ‘No Time to Die’) kruipt in de huid van Marilyn Monroe.

‘Blonde’ is vanaf 28 september beschikbaar op Netflix.

The Empress – seizoen 1

Elisabeth in Beieren, beter bekend als Sisi, en haar grote liefdesverhaal met keizer Frans Jozef van Oostenrijk zijn voer voor romantici die dromen van weelderige kastelen en keizerlijke banketten. Deze nieuwe serie is een hervertelling van dat liefdesverhaal. In deze versie is Elisabeth een jonge, rebelse en vooruitstrevende jongedame die enkele maanden na haar aankomst in het koningshuis probeert om de regels van het hof om te buigen. In veranderende tijden zou zij een frisse wind kunnen doen waaien in het archaïsche koningshuis, maar ze moet vechten voor haar plaats.

Het eerste seizoen van ‘The Empress’ is vanaf 29 september beschikbaar op Netflix.

Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top