Reis tussen droom en werkelijkheid met de Frans-Belgische serie 'Endless Night'

Series |

Reizen in je dromen dankzij een drug? Het is mogelijk in 'Endless Night'. De serie laat België internationaal schitteren en door de vele onderdompelingen in dromen blijft het verhaal onvoorspelbaar. Maar pas op dat je niet verdwaalt... Proximus Pickx vertelt je meer over deze serie met Ayumi Roux in de hoofdrol.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sinds enkele jaren experimenteren Belgische series met succes met sciencefiction. Denk maar aan 'Into the Night' of 'Invisible'. ‘Endless Night' surft mee op die golf en voegt er een kleine dosis tienerdrama à la 'Euphoria' aan toe. Eva is 16, woont in een buitenwijk en verveelt zich een beetje. Ze begint om te gaan met een groep jonge mensen die verslaafd is aan Icelotropin, een drug die ze stelen uit een kliniek die gespecialiseerd is in slaapstoornissen. Het ongelooflijke effect van deze medicatie? Het stelt je in staat je dromen te zien terwijl je wakker bent. Maar hoe kunnen ze voorkomen dat ze verdwalen tussen droom en werkelijkheid? Het is aan Eva om alles te doen wat ze kan om hen terug wat realiteitsbesef bij te brengen.Een verontrustend decor
Een verontrustend decor 

Een verontrustend decor 

De gedurfde pitch mengt special effecten en plotontwikkelingen die een superproductie waardig zijn. De cast bestaat uit jonge acteurs zoals de charismatische Ayumi Roux ('Skam France') en Théo Augier ('L'école de la vie' op France 2), en de Belgische Stéphanie Crayencour in de rol van een psychologe.

De afleveringen, opgenomen in België en de Sommebaai, spelen zich af in meer dan verontrustende decors zoals een bladerloos bos, een groot vervallen gebouw, een treinstation met dreigende grafitti’s, enz. De verschijning van een wezen met een vogelkop is dan weer ijzingwekkend. Omdat de verhaallijn voortdurend schippert tussen fictie en werkelijkheid weet je als kijker nooit welke richting het verhaal gaat inslaan. De vele verhaalwendingen houden je zo tot het einde op het puntje van je stoel, wat meteen de deur openlaat voor een tweede seizoen.

Bekijk 'Endless Night' exclusief in de Pickx Mix catalogus. Ontdek het volledige Picxk Mix-aanbod via de TV-optie 'All Stars' van Proximus Pickx!  Bezoek onze website om meer te weten te komen over deze TV-optie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top