Wat kunnen we verwachten van de ‘Game of Thrones’-spin-off ‘House of the Dragon’?

Series | Vanaf 22 augustus kunnen fans van 'Game of Thrones' weer in hun favoriete universum duiken: 'House of the Dragon', de prequel van de hitserie, komt naar Streamz. Fans van het werk van George R.R. Martin hebben het boek waarop de serie is gebaseerd, ‘Fire and Blood’, misschien al gelezen. Proximus Pickx geeft tekst en uitleg over deze prequel, voor zover de reeks trouw blijft aan het bronmateriaal…

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zin in een nieuwe samenzwering rond de IJzeren Troon? Dat is precies wat ‘House of the Dragon’, de spin-off van ‘Game of Thrones’, in petto heeft. Zoals de titel al doet vermoeden, is deze prequel gebaseerd op de familie Targaryen, die destijds heerste over de zeven kronen.

‘House of the Dragon’ is een bewerking van George R.R. Martins ‘Fire and Blood’-romans, wat al heel wat geheimen prijsgeeft over de plot, nog voordat de nieuwe serie uitkomt. We weten dat de hoofdpersoon niemand minder is dan prinses Rhaenyra. Maar wie is zij, en wat is haar plaats in de Targaryen-dynastie?

Rhaenyra is de oudste dochter van koning Viserys I. Deze gezinssituatie maakt van haar de waardige erfgenaam van de IJzeren Troon. Er gaan echter veel stemmen op die haar legitimiteit betwisten, omdat men weigert een vrouw aan het hoofd van het koninkrijk te zetten. De complotten tieren welig en het hof staat onder hoogspanning, want men wil de broer van de koning, Daemon, of de halfbroer van Rhaenyra, Aegon, in haar plaats op de troon zetten. En wie de familie Targaryen en diens verleden een beetje kent, weet dat verhoudingen tussen familieleden onderling geen uitzondering zijn...

Dance of the Dragons

Het doet ons denken aan een historische gebeurtenis die in ‘Game of Thrones’ aan bod kwam: de "Dance of the Dragons". Dit is een conflict tussen de twee potentiële troonopvolgers, Rhaenyra en Aegon, dat de familie in twee vijandelijke kampen verdeeld heeft. Deze burgeroorlog duurt drie jaar en zal veel van de hoofdrolspelers, waaronder veel draken, fataal worden. Mogelijks krijgen we dus enkele geweldige actiescènes te zien, evenals machtige drakentaferelen.

Zoals alle werken van George R.R. Martin, staat ‘Fire and Blood’ bol van de spanning en vol details over Rhaenyra en de Targaryen-dynastie. Het biedt nieuwsgierigen de kans om meer over haar leven te weten te komen alvorens naar ‘House of the Dragon’ te kijken. Maar om spoilers te vermijden, houden we het erop dat Daenerys zonder twijfel een waardige afstammeling is van Rhaenyra. Beiden zijn machtige vrouwen, en beiden zullen over lijken gaan om de IJzeren Troon in handen te krijgen.

De eerste recensies van de ‘House of the Dragon’-pilootaflevering waren bijzonder lovend: de Amerikaanse pers beschreef de reeks als "een zeer waardige opvolger" van 'Game of Thrones'. “De serie blijft episch”, klonk het onder meer. “Het gaat over een al even liefdevolle als dysfunctionele familie.”

Bekijk ‘House of the Dragon’ vanaf 22 augustus on demand op Streamz. Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top