Interessante onthullingen en lekker eten in ‘Het Zomert bij Margriet’

Series | Margriet Hermans zwaait deze week opnieuw de deuren van het Gentse Nordic House open. Ze ontvangt niemand minder dan Wim Ballieu, het brein achter ‘Balls & Glory’, en acteur en muzikant Bart Huysentruyt. Het wordt opnieuw een zwoele zomerdag vol interessante onthullingen en in deze aflevering ook zeer lekker eten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het ontbijt is voor heel wat mensen de belangrijkste maaltijd van de dag. Deze stelling gaat echter niet op voor Margriets eerste gast: Bert Huysentruyt. Deze Vlaamse stemacteur en muzikant speelde eerder al in jeugdseries zoals ‘Zingaburia’, ‘Koning Lou’ en ‘Kosmoo’ en was ook te zien in ‘The Broken Circle Breakdown’ (2015).

Huysentruyt neemt naar eigen zeggen niet vaak de tijd om uitgebreid te ontbijten, maar doet dit wel als het voor een bijzondere gelegenheid is. Als Wim Ballieu binnenstapt, bijvoorbeeld. Deze Vlaamse kok is bekend omwille van zijn 'Balls & Glory’-restaurants, kookboeken en kookprogramma’s op televisie. Hij is ook te gast bij Margriet en zal later op de dag koken voor de gasten. Hiervoor heeft hij zelfs een dure watermeloen gekocht. Het ontbijt wordt echter door Margriet gemaakt, én gesmaakt door de twee heren die tijdens het smikkelen verklappen dat ze al heel hun leven mateloos gepassioneerd zijn door eten.

Margriet en Bert Huysentruyt krijgen kort na het ontbijt een rondleiding in de slagerij van de ouders van Wim, Alfin. Margriet ontmoet de familie van Wim, mag het vlees kiezen voor het gerecht dat de kok later op de dag gaat maken en die kent zelfs de code van de kassa nog. Tijdens deze warme dagen blikken de gasten terug (en vooruit) op hun leeftijd én hun meest favoriete zomers. Bij Wim bestaat zo'n zomer uit drie ingrediënten: zon, zee en strand. Al moet hij wel toegeven dat hij meer in de zon moet lopen omdat hij nog niet lekker bruin is. Op Bart zijn lijstje voor een ideale zomer staat ook de zon, samen met nog enkele andere ingrediënten. Welke dat zijn ontdek je in de zesde aflevering van ‘Het Zomert bij Margriet’.

De zesde aflevering van 'Het zomert bij Margriet’ is vanaf dinsdag beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top