'Sharp Objects' komt terug met een ijzingwekkend tweede seizoen

Series | De HBO-reeks 'Sharp Objects' kent in de Verenigde Staten een groot succes. Deze maand komt het tweede seizoen van deze reeks uit, het eerste seizoen kan je nu al op Canvas bekijken. Proximus Pickx vertelt je waarom deze mysterieuze thrillerreeks de moeite van het bekijken waard is, en wat je kan verwachten in het tweede seizoen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In deze verfilming van de gelijknamige debuutroman van Gillian Flynn volgen we de getroebleerde journaliste Camille Preaker, een rol van actrice Amy Adams. Camille heeft een tijd in een psychiatrisch ziekenhuis doorgebracht en wil haar carrière uit het slop trekken door in haar geboortestad het onderzoek te volgen van de moord op Ann Nash en Natalie Keene, twee tienermeisjes. Al gauw ontdekt ze dat niet alleen de stad, maar ook zijzelf met oude demonen wordt geconfronteerd wanneer ze haar moeder Adora (Patricia Clarkson) en haar halfzus Amma (Eliza Scanlen) opnieuw ontmoet.

Opgelet: Als je het eerste seizoen nog niet hebt gezien, volgen er nu enkele spoilers over de verhaallijnen!

Het eerste seizoen is geëindigd met een reeks verrassende plotwendingen. Eerst ontdekt Camille dat haar moeder Adora lijdt aan het syndroom van Münchhausen by proxy, waardoor ze haar dochters opzettelijk ziek maakte. Dit blijkt de bron te zijn van Camilles psychische kwalen. Daarna komt ze via politiespeurder Richard Willis (Chris Messina) te weten dat haar moeder verantwoordelijk was voor de dood van haar zus Marian. Haar halfzus Amma heeft op haar beurt de moorden gepleegd op tienermeisjes Ann en Nathalie.

Tweede seizoen

Over het tweede seizoen zijn er weinig details bekend, maar dankzij recente interviews met schrijfster Gillian Flynn zijn er al enkele details gelost.

Opvallend is dat het eerste seizoen weinig details onthult over de voorgeschiedenis van Camilles moeder Adora. We weten dat ze Camilles zus Marian heeft omgebracht maar hoe ze tot deze verschrikkelijke daad is gedreven, is onbekend. Ook over de jeugd van Camille zijn er nog veel onzekerheden, evenals de mysterieuze verdwijning van haar vader. In een tweede seizoen is er ongetwijfeld plaats om deze verhalen uit te diepen.

Bekijk het eerste seizoen van ‘Sharp Objects’ opnieuw vanaf 1 juni om 21u55 op Canvas, VRT NU of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top