De perfect tv-tips om dit weekend voor de buis achterover te leunen

Series |

Heel Vlaanderen ligt dit weekend voor de televisie om Vlaanderens Mooiste live te volgen. Maar naast de koers valt er dit weekend nog veel moois te rapen op de buis. Proximus Pickx doet enkele voorstellen voor wat zoal de moeite loont om te bekijken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Reizen Waes: wereldsteden’

Nu de maatregelen rond het coronavirus zijn opgeheven, trekt ook globetrotter Tom Waes opnieuw de wijde wereld in. In de nieuwe reeks ‘Reizen Waes: wereldsteden’ focust Vlaanderens bekendste avonturier op enkele van de boeiendste metropolen ter wereld, zoals Londen, Los Angeles, Mexico City en het Mongoolse Ulaanbaatar. Afgetrapt wordt er zondag in Caïro. Met zijn meer dan 20 miljoen inwoners geldt de Egyptische hoofdstad als een plek met veel drukte, lawaai en overlast. “Toch is het een stad die me enorm heeft verbaasd”, zegt Waes, die zoals altijd op zoek is naar inspirerende verhalen en unieke avonturen. Omdat een van de grootste steden van Afrika compleet uit zijn voegen dreigt te barsten, is er ook een nieuw Caïro in de maak, op 45 km van de huidige stad. Spek voor de bek van Waes.

Bekijk ‘Reizen Waes: wereldsteden’ op zondag om 20u00 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

‘De Mol’

De zondagavond staat sinds 20 maart al lang dik in het rood omringd in de agenda van heel wat Vlamingen. Dat komt natuurlijk omwille van het tiende seizoen van ‘De mol’, met stip het populairste spelprogramma van Play4 (al moet 'De slimste mens ter wereld' in populariteit niet onderdoen). In de derde aflevering moeten de nog acht overgebleven onbekende Vlamingen in Lanzarote op zoek gaan naar wie hen saboteert. Jens Zutterman, de sympathieke schrijnwerker met het sappige West-Vlaamse accent, ligt er inmiddels uit. Ook Toon Tijsmans mocht zijn koffers al pakken. 'De Mol' en presentator Gilles De Coster pakten tot nog toe in elk geval erg creatief uit. En zou Flippie of Yens nu de mol zijn? Of toch die dekselse Uma? Maar voor hetzelfde geld wordt er zondag afscheid genomen van de mysterieuze Bert.

Bekijk ‘De Mol’ op zondag om 19u55 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

‘Oesje!’

Kamiel Spiessens, het populaire typetje van komiek Chris Van den Durpel, maakt exact 25 jaar na zijn speelfilm ‘Oesje!’ zijn comeback met een liveshow in theaterzalen, ‘Spiessens spijbelt’. Ter gelegenheid van die theatershow zendt de VRT ook Van den Durpels film ‘Oesje’ opnieuw uit. De lispelende tuinman Kamiel Spiessens was in de jaren 90 een populair typetje dat voor het eerst werd opgevoerd in het populaire spelprogramma ‘De drie wijzen’ op de openbare omroep. Nadien kwam er ook de film, in een regie van Ludo Cox. Daarin bindt de tuinman met de grijze krullen de strijd aan tegen een Nederlandse zakenman. Die wil op zijn grond een pretpark neerzetten. Met 670 000 toeschouwers geldt Oesje! nog altijd als een van de meest bekeken Belgische films aller tijden en staat het op de 9de plek in de top tien, net na 'F.C. De Kampioenen 2: Jubilee General'.

Bekijk ‘Oesje’ op zaterdag om 21u30 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

‘Some Kind of Heaven’

Tijdens de recente coronapandemie kwamen er heel wat onheilsberichten uit de woonzorgcentra. Dat oud worden evenwel niet altijd een synoniem hoeft te zijn voor onheilsberichten en gezondheidsproblemen mag blijken uit ‘Some Kind of Heaven’, een documentaire over een rustoord in Florida. Al moeten we er onmiddellijk bijzeggen dat The Villages geen gewoon rustoord is: met zijn meer dan 130.000 bewoners is het een van de grootste pensioenreservaten van de Verenigde Staten. Bovendien kan je er elke dag tussen de palmbomen golven, aan aquagymnastiek doen of gaan dansen in een van de vele duizenden clubs die de plek rijk is. De plek, met alle denkbare vrijetijdsactiviteiten en voorzieningen, wordt dan ook niet voor niets het ‘Disneyland voor gepensioneerden' genoemd. De documentaire van Lance Oppenheim onderzoekt op een soms ironische manier de dromen en de desillusies van een lang leven op deze fascinerende plek.

Bekijk ‘Some Kind of Heaven’ op zondag om 22u05 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

'Johnny Hallyday: Beyond Rock'

Legende Johnny Hallyday mag dan in Frankrijk een mythische status hebben omdat hij de rock-’n-roll naar Frankrijk bracht, de Franse Elvis Presley blijft ook een halve Belg (hij was de zoon van de Belg Léon Smet en de Française Huguette Clerc). Wie meer te weten wil komen over het leven en werk van Hallyday moet zeker afstemmen op Netflix. Het streamingsplatform pakt uit met ‘Johnny Hallyday: Beyond Rock’, een documentaireserie waarin wordt teruggekeken op het leven van de in 2017 overleden zanger en muzikant. Ver van de gebruikelijke hagiografieën, schets de serie in vijf afleveringen een boeiend en openhartig portret van het idool die nog altijd de favoriete rocker is van heel wat (oudere) Fransen en Belgen.‘

Ontdek  'Johnny Hallyday: Beyond Rock' nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

‘Dealer’

De Vlaamse acteur en rapper Jeroen Perceval, bekend van rollen in ‘Rundskop’, ‘D’Ardennen’ en de tv-reeks ‘Red Light’, maakte eind vorig jaar zijn debuut als langspeelfilmregisseur met ‘Dealer’. Het verhaal over de veertienjarige drugdealer Johnny in het Antwerpse nachtleven was onlangs in Oostende de absolute slokop in de categorie Film op de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen. ‘Dealer’ wist maar liefst negen van zijn veertien nominaties te verzilveren, waaronder die voor Beste Film, Beste Regie en Beste Scenario. Perceval (44) was in zijn jeugdjaren zelf drugverslaagd en haalde daar zijn inspiratie uit. Naast nieuwkomer Sverre Rous spelen ook Ben Segers, Veerle Baetens en Bart Hollanders mee. Een rauwe, grimmige trip die ook visueel indruk maakt.

‘Dealer’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top