Spelen met tijd en macht met de nieuwe releases op Netflix in april

Series | Van het einde van een spannende thrillerreeks tot het begin van een Frans mysterie en de reboot van een Deens politiek drama: Netflix laat je in april niet op je honger zitten. Houd je watchlist klaar om er enkele namen aan toe te voegen, want de streamingreus laat de komende weken weer heel wat op je los.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Elite (seizoen 5)

Fans van deze Spaanse serie over scholieren in een elitaire middelbare school krijgen heel wat om op te kauwen. Het vierde seizoen was nog niet koud toen Netflix al aankondigde dat er een vijfde én een zesde seizoen van ‘Elite’ zat aan te komen. Het vijfde kan je op Netflix streamen vanaf 8 april.

Wie de reeks kent, weet dat er in elk seizoen één mysterie centraal staat. Een moord, een verdwijning… de scholieren moeten er maar mee om zien te gaan, en met de soms moeilijke sociale dynamiek in de school, waar in het eerste seizoen ineens ook leerlingen van een minder hooggeplaatste school aansluiten. In het vierde seizoen maakten we kennis met een bijna helemaal vernieuwde cast en ook in het vijfde zullen we enkele nieuwe personages te zien krijgen. Nieuwe leerlingen Sofia, Gonzalo en Eric zullen gespeeld worden door Valentina Zenere, André Lamoglia en Adam Nourou.

Ontdek het vijfde seizoen van ‘Elite’ vanaf 29 april op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Borgen – Power and Glory (seizoen 1)

De Deense politieke dramaserie ‘Borgen’ wordt wereldwijd beschouwd als een van de beste ooit gemaakt en nu komt er een vervolg. De oorspronkelijke drie seizoenen verschenen in 2010, 2011 en 2013, waarin we Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen) volgen, een politica die op weg is om eerste minister te worden. De serie gaat over de manier waarop macht mensen verandert en hoe vuil het politieke spelletje gespeeld kan worden.

De nieuwe ‘Borgen’ kreeg de ondertitel ‘Power and Glory’. Daarin is Birgitte Nyborg minister van buitenlandse zaken. Ze krijgt af te rekenen met een machtsstrijd in Groenland, waar men naar olie wil boren. We knopen ook weer aan met Katrine die intussen weer als journaliste werkt voor een groot Deens tv-station. Daarnaast zien we zowel nieuwe als oude namen terugkeren.

Ontdek ‘Borgen - Power and Glory’ vanaf 14 april op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Anatomy of a Scandal

De zesdelige anthologiereeks ‘Anatomy of a Scandal’ zoomt in op enkele van de grootste schandalen die zich hebben afgespeeld in de elite van het Verenigd Koninkrijk. De verhalen van de rijke Britten zijn eerst neergepend door journaliste Sarah Vaughan in het gelijknamige boek, dat nu herwerkt is tot deze gelimiteerde serie door David E. Kelley, die eerder ‘Big Little Lies’ aanpakte.

In ’Anatomy of a Scandal’ zien we de Britse politicus James Whitehouse (Rupert Friend) en zijn vrouw Sophie (Sienna Miller) die hun relatie uit elkaar zien vallen wanneer blijkt dat James ontrouw is en misbruik maakte van zijn machtspositie. De roman werd niet voor niets onthaald als een “#MeToo-relatiethriller”. Een prangend actueel onderwerp, verteld door meesters van het genre.

Ontdek ‘Anatomy of a Scandal’ vanaf 15 april op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Les 7 vies de Léa (seizoen 1)

De nieuwe Franse serie ‘Les 7 vies de Léa’, internationaal ‘The 7 Lives of Léa’, volgt het hoofdpersonage op een bizar avontuur. Léa, gespeeld door Raïka Hazanavicius, ontdekt op een dag het levenloze lichaam van Ismael, die dertig jaar eerder als tiener verdween. Ineens wordt ze terug getransporteerd naar 1991. Elke morgen wordt ze wakker in het lichaam van iemand anders. Alleen zo kan ze achterhalen wat er met Ismael is gebeurd.

De serie is bedacht door scenariste Charlotte Sanson, die eerder ook al meewerkte aan het scenario voor ‘Comment je suis devenu super-héros’. Naast Raïka Hazanavicius spelen onder anderen Khalil Ben Gharbia, Margueritte Thiam, Maïra Schmitt, Samuel Benchetrit en Rebecca Williams.

Ontdek ‘Les 7 vies de Léa’ vanaf 15 april op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Russian Doll (seizoen 2)

Toen het eerste seizoen van deze komische dramareeks in 2019 uitkwam, waren de reacties laaiend enthousiast. ‘Russian Doll’ werd genomineerd voor meerdere Emmy Awards, Saturn Awards, een Golden Globe… Die lof was grotendeels weggelegd voor medeschrijfster, medebedenkster en hoofdrolspeelster Natasha Lyonne. Logisch dus dat de fans op het puntje van hun stoel zitten om te zien hoe het tweede seizoen het verhaal verderzet.

In het eerste deel zagen we hoe Nadia (Lyonne) steeds opnieuw hetzelfde feestje beleeft. Net zoals de vorige serie in deze lijst speelt ‘Russian Doll’ dus met de tijd. Aan het einde van het feestje sterft ze steeds. Om uit de tijdslus te geraken moet ze achterhalen wat er aan de hand is. Of ze ook in het tweede seizoen in een tijdslus vast zal zitten, zullen we pas te weten komen wanneer de serie uitkomt, maar wat we wel al zeker weten, is dat de makers nog meer dan genoeg ideeën hebben. Zoals medebedenkster Leslye Headland zei, pitchten ze oorspronkelijk namelijk drie geflipte seizoenen aan Netflix.

Ontdek het tweede seizoen van ‘Russian Doll’ vanaf 20 april op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Bubble

De animatiefilm ‘Bubble’ is op en top Japans. Het verhaal speelt zich af in een wereld waarin belletjes neerdaalden en de wetten van de zwaartekracht aantastten. Tokyo is een zwevende stad geworden en is dus helemaal afgesloten van de buitenwereld. Jongeren die hun hele families zijn verloren, maakten van de stad een speeltuin, waar ze van de veranderde zwaartekracht gebruik maken om spectaculaire parkourstunts uit te halen. Uta, een meisje met bijzondere krachten, voelt zich aangetrokken tot een jongen, Hibiki.

De film pakt uit met prachtige vloeiende animatie. Geen verrassing, want de animatiestudio achter ‘Bubble’ is WIT studio, die naam maakte met de populaire serie ‘Attack on Titan’.

Ontdek ‘Bubble’ vanaf 28 april op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Ozark (seizoen 4 deel 2)

Het verhaal van de familie Byrde eindigt. Marty (Jason Bateman) is een getalenteerd financieel adviseur die betrokken raakt bij een Mexicaans drugskartel en voor hen geld begint wit te wassen. Hij verhuis met vrouw Wendy (Laura Linney) en kinderen Charlotte en Jonah naar de Ozarks, meren diep in ruraal Amerika, waar hij denkt in vrede te kunnen werken, maar niets is minder waar.

Het in twee delen gesplitste vierde seizoen, waarin het kartel uit elkaar begint te vallen, de FBI deals probeert te sluiten en niemand veilig is voor het drugsgeweld, werd aangekondigd als het laatste van de razend spannende thrillerserie. Lange samenwerkingen en vriendschappen vallen uit elkaar. Wie haalt het einde, en in welke toestand?

Ontdek het laatste deel van ‘Ozark’ vanaf 29 april op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top