Razende spanning in de Netflix-releases van maart

Series | Streamingplatform Netflix laat in maart opnieuw heel wat nieuwe releases op je los, van een nieuwe thriller en spanning op het scherpst van de snee tot de allereerste Afrikaanse Netflix-original realityreeks. Een overzicht van het nieuws dat je deze maand op Netflix kan ontdekken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Pieces of Her – seizoen 1

Karin Slaughter (nomen est omen) is een van de meest succesvolle misdaadauteurs van de afgelopen twintig jaar. Haar debuutroman ‘Blindsighted’ ging de wereld rond en viel meermaals in de prijzen. Vandaag heeft ze 21 romans geschreven die in 120 landen in de rekken liggen en waarvan meer dan 40 miljoen exemplaren verkocht zijn. Toch duurde het tot nu vooraleer een van haar werken naar het scherm gebracht werd.

Netflix kondigde drie jaar geleden aan dat er aan een adaptatie gewerkt werd van de thriller ‘Pieces of Her’, dat op nummer twee belandde op de New York Times Bestseller-lijst. Het boek volgt een jonge vrouw die na een traumatische gebeurtenis steeds meer leert over het gewelddadige verleden van haar eigen moeder. In de hoofdrollen spelen de altijd uitstekende Toni Collette (‘Little Miss Sunshine’, ‘Hereditary’) en de Australische Bella Heathcote (‘The Neon Demon’, ‘The Man in the High Castle’).

Ontdek ‘Pieces of Her’ vanaf 3 maart op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Formula 1: Drive to Survive – seizoen 4

De documentairereeks ‘Formula 1: Drive to Survive’ heeft al talloze nieuwe fans naar de autosport gelokt. De blikken achter de schermen van het wereldkampioenschap Formule 1, de unieke inkijk in de gemoedstoestand van de racers en de wedstrijden op het scherpst van de snee, waarbij de kleinste fout fataal kan zijn, zorgen voor uitstekend waargebeurd drama. Na het derde seizoen, over het door corona geplaagde WK van 2020, moest er wel een vierde volgen dat het WK van 2021 kroniekt.

En wat een WK was dat. De bittere strijd tussen Nederlander Max Verstappen en Brit Lewis Hamilton resulteerde in een einde aan de alleenheerschappij van Mercedes en zevenvoudig F1-wereldkampioen Hamilton. Het was een jaar vol rivaliteit, controversiële beslissingen en incidenten, dus het nieuwe seizoen van ‘Formula 1: Drive to Survive’ is er eentje waar F1-fans ongeduldig op zitten te wachten.

Ontdek het vierde seizoen van ‘Formula 1: Drive to Survive’ vanaf 11 maart op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

The Adam Project

In deze nieuwe sciencefictionfilm van ‘Stranger Things’-producer Shawn Levy speelt Ryan Reynolds (‘Deadpool’, ‘Red Notice’) een tijdreizende piloot. Hij bezoekt zijn jongere zelf, het jonge debuterende talent Walker Scobell, om samen met hem en zijn dan nog levende vader - een rol voor Mark Ruffalo (‘Spotlight’, ‘The Avengers’) - de wereld te redden. Andere rollen zijn voor Catherine Keener (‘Get Out’, ‘Being John Malkovich’), Zoe Saldana (‘Avatar’, ‘Guardians of the Galaxy’) en Jennifer Garner (‘Yes Day’, ‘Juno’). Het feit dat Garner nog eens de set deelt met Mark Ruffalo, betekent dat we een ware ’13 Going on 30’-reünie krijgen.

Het scenario voor 'The Adam Project' doet al sinds 2012 de ronde onder producenten. Aanvankelijk was het de bedoeling dat Tom Cruise de hoofdrol zou spelen, maar toen het project in 2020 werd overgenomen door Netflix, werd Ryan Reynolds als de nieuwe ster aangekondigd.

Ontdek ‘The Adam Project’ vanaf 11 maart op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Top Boy – seizoen 2

Rapper en muzikant Ashley Walters is niet alleen bekend onder zijn muzikale pseudoniem Asher D, maar ook als acteur. Zijn hoofdrol in de Britse misdaadreeks ‘Top Boy’ zit daar zeker voor iets tussen. Daarin belichaamt hij Dushane, een drugsdealer die hogerop probeert te klimmen in de criminele wereld. De meeslepende dramaserie neemt je mee doorheen de criminele onderwereld van Londen.

Als je deze reeks nog niet hebt gezien en vanaf het begin wil inhalen, dan zal je wel moeten weten waar te beginnen. Van de serie ‘Top Boy’ kwamen in 2011 en 2013 al de eerste twee seizoenen uit. In 2019 werd de reeks opgepikt door Netflix voor een revival. De eerste twee seizoenen staan op de streamingdienst onder de naam ‘Top Boy: Summerhouse’. Het tweede seizoen van de revivalserie, die gewoon de naam ‘Top Boy’ kreeg, komt er binnenkort aan.

Ontdek het tweede seizoen van ‘Top Boy’ vanaf 18 maart op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Young, Famous & African – seizoen 1

De Brits-Ghanese activiste, ondernemer en oprichtster van non-profitorganisatie Aim Higher Africa Peace Hyde wist de allereerste Afrikaanse Netflix-original realityserie te creëren. In ‘Young, Famous & African’, dat voorgesteld werd op het allereerste globale fanevenement van Netflix, volgen we de levens en carrières van een groep bekende Afrikaanse influencers en mediapersoonlijkheden. Samen werken ze in Johannesburg, op zoek naar liefde en een plekje in de spotlights.

Het doel van de realityreeks is om “aan de wereld een Afrika te tonen dat ze nog nooit eerder hebben gezien, een Afrika dat eigen, originele verhalen te vertellen heeft”, aldus programmamaakster Hyde. “Ik kan niet wachten om de Afrikaanse toppers in actie te zien. We komen eraan!”

Ontdek ‘Young, Famous & African’ vanaf 18 maart op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Bridgerton – seizoen 2

Het kostuumdrama ‘Bridgerton’ veroorzaakte een storm op Netflix en werd met 82 miljoen streams toen de meest bekeken serie op het platform. De serie van Chris Van Dusen en producer Shonda Rhimes is gebaseerd op de romans van Julia Quinn, die zich afspelen in de Britse high society van de 17de en 18de eeuw. Met een aangepast detail kreeg de serie meteen heel wat bekijks: in tegenstelling tot de romans, is de maatschappij in de reeks volledig raciaal geïntegreerd. ‘Bridgerton’ is dus geen serie waarin racisme niet bestaat, maar wel eentje waarin mensen met alle huidskleuren tot de hoogste sociale klasses kunnen behoren, iets dat in de echte tijd van toen zeker niet evident was.

Gelukkig voor de fans valt er nog heel wat meer te putten uit het werk van Julia Quinn. Het eerste seizoen was losjes gebaseerd op het eerste boek in de achtdelige reeks, dus het houdt steek dat het tweede seizoen verdergaat met het tweede boek. Daarin volgen we vooral de romantische exploten van de oudste zoon in de Bridgerton-familie Anthony (Jonathan Bailey).

Ontdek het tweede seizoen van ‘Bridgerton’ vanaf 25 maart op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top