Met de serie ‘Fils de’ ga je op schattenjacht in Brussel

Series | Belgische fictie zit in de lift met topseries als ‘Undercover’ en ‘Beau Séjour’ in Vlaanderen en ook de Franstalige reeksen ‘La Trêve’, ‘Ennemi Public’ en ‘Baraki’. ‘Fils de’ is de nieuwste naam in die lijst. De serie dompelt je onder in de underground van de Brusselse hiphopwereld. Proximus is trotse coproducent.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een Brussels verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten? We zijn nu al geïntrigeerd. ‘Fils de’ stuurt ons op schattenjacht doorheen de hoofdstad. Al 17 jaar lang moet gangster Franck Pistone onderduiken nadat hij een partij diamanten buit heeft gemaakt en verstopt in Brussel. Hij voelt zijn levenseinde naderen en wil nog een laatste keer zijn kinderen zien. Enkelen van hen herkennen hem niet eens, zoals zijn zoon Camille, die in de problemen zit bij de Hollandse maffia. Wanneer hij hoort over de diamanten van zijn vader, begint zijn dolle zoektocht naar de buit, die hem wel eens van al zijn problemen af zou kunnen helpen. Maar dan moet hij ook voorbij zijn eigen familie.

De nieuwe serie is geproduceerd met steun van de RTBF, de Fédération Wallonie-Bruxelles en Proximus. Het 100 procent Belgische verhaal is mede geschreven door acteur Camille Pistone, die eerder al te zien was in ‘Losers Revolution’ en ‘Never Grow Old’. Andere scenaristen zijn Salim Talbi, die ontdekt werd met de webserie ‘La Théorie du Y’ en Antoine Négrevergne. Regisseur van dienst is de Brusselse cineast Frank Devos, die onder andere enkele afleveringen van ‘Undercover’ voor zijn rekening nam.

Het verhaal heeft op het eerste gezicht Hollywood-allures, maar is wel degelijk op en top Brussels. Zo dompelt ‘Fils de’ ons onder in de Brusselse muziekwereld, die internationaal steeds vaker hoge ogen gooit. De drie bedenkers van de reeks wilden in elke aflevering hulde brengen aan de Belgische hiphop door telkens een artiest van het label Top Notch naar de voorgrond te brengen. Onder anderen rapper Lord Gasmique en zangeres Mevy zullen aan bod komen.

Marka in zijn acteerdebuut

Bovenaan de affiche prijken Camille Pistone en Salim Talbi, die elk de rol spelen die hun eigen naam draagt. Daarnaast zien we de Brusselse rijzende ster Mara Taquin (‘Hors norme’, ‘Ennemi public’, ‘Carpe Diem’). De rol van de pater familias wordt ook door een opmerkelijke naam ingevuld. Niemand minder dan muzikant Marka, de vader van Angèle en Roméo Elvis, zet zijn eerste stappen als acteur. Andere castleden zijn onder anderen de Franse comédienne Béatrice Dalle, de jonge performer N’landu Lubansu Bwanga Pili Pili, Tibo Vandenborre, Sam Louwyck, Eric Gondo, Bérangère Mc Neese en Aurora Marion.

De opnames begonnen een klein jaar geleden op 26 januari en duurden tot afgelopen zomer en vonden plaats in heel Brussel, van de Marollen tot Neder-over-Heembeek. In 2022 zouden we de eerste van acht 45 minuten durende afleveringen te zien moeten krijgen.

‘Fils de’ is vanaf 27 januari beschikbaar in Pickx Mix. Om deze nieuwe tv-optie te vieren, geven wij Proximus-klanten de kans om Pickx Mix één maand gratis te proberen. Daarna betaal je voor deze tv-optie 10,99 euro/maand. Ontdek hier alles over Pickx Mix!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top