Deze titels op Netflix scoren het best in het buitenland

Series |

Door Pickx

Deel dit nieuws

Red Notice

Overal ter wereld, en België is daarin geen uitzondering, staat één filmtitel bovenaan als de populairste en dat is de actiekomedie ‘Red Notice’, een gloednieuwe en peperdure Netflix original met een sterrencast om “u” tegen te zeggen. Dwayne ‘The Rock’ Johnson, Ryan Reynolds en Gal Gadot, de drie hoodsrolspelers, moeten enkele van de grootste publiekstrekkers van het moment zijn. De film is geschreven en geregisseerd door Rawson Marshall Thurber, die naam maakte met films als ‘Easy A’, ‘Dodgeball: A True Underdog Story’ en twee Dwayne Johnson-vehikels: ‘Central Intelligence’ en ‘Skyscraper’. Met een budget van ruwweg 200 miljoen dollar is het niet verwonderlijk dat Netflix de film vooraan plaatst op de homepagina’s, en dat levert op, als we de wereldwijde populariteit ervan zien.

Het verhaal gaat over FBI-profiler John Hartley (Johnson) die eindelijk de beruchte kunstdief Nolan Booth (Reynolds) in de boeien kan slaan. Maar een andere gezochte kunstdief, The Bishop, gespeeld door Gadot, heeft het gemunt op de eieren van Cleopatra en lokt Hartley in de val. Daardoor belandt hij bij Booth in de cel. De twee voormalige vijanden moeten samenwerken om The Bishop te verslaan.

Ontdek ‘Red Notice’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Christmas Flow

Weinig verrassend misschien, maar in Frankrijk staat ‘Christmas Flow’ op één als de populairste serie. Met de feestdagen in aantocht vonden de Fransen dat het tijd was voor de allereerste Franse kerstserie op de streamingdienst. In eigen land doet de reeks, die nog maar pas gelanceerd is, het alvast erg goed, maar ook elders staat de titel er goed voor. In de Bahama's, Luxemburg en Jamaica bijvoorbeeld staat ‘Christmas Flow’ ook op één. In België staat de titel op twee en in Zwitserland op drie.

De hoofdrollen in deze onwaarschijnlijke kerstromance worden vertolkt door Shirine Boutella (onlangs nog te zien in ‘Lupin’) en Tayc, de Frans-Kameroense singer-songwriter. In 'Christmas Flow' speelt hij de rol van Marcus, een beroemde rapper die wordt aangeklaagd voor zijn gedrag tegenover vrouwen. Om zijn ingedeukt imago wat op te pimpen begint hij sympathie te tonen voor een feministische journaliste. Eerst moet ze niet veel van de zanger hebben maar beetje bij beetje klikt het toch, al blijft de hamvraag of hun relatie ondanks hun verschillen ook kan werken en laat dan net de feestdagen daar een testcase voor zijn.

Ontdek ‘Christmas Flow’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Tiger King

In de Engelstalige wereld zit ‘Tiger King: Murder, Mayhem and Madness’ weer stevig op de troon. Zowel in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Ierland en Canada, alsook in Denemarken, Noorwegen, Estland, IJsland en Zuid-Afrika doet het nieuwe seizoen van de spraakmakende documentairereeks het beter dan alle concurrenten. Van een wereldwijd fenomeen kunnen we, zoals het geval was met het eerste seizoen, nog niet spreken, maar laten we niet vergeten dat de nieuwe afleveringen nog geen week op het streamingplatform staan. Er kan dus nog veel gebeuren.

Het tweede seizoen van ‘Tiger King’ borduurt verder op het verhaal van Joe Exotic, de excentrieke eigenaar van een clandestiene dierentuin die in de cel belandde nadat hij (spoilers!) de huurmoord beraamde van dierenactiviste Carole Baskin. Die laatste besloot zoals we al even weten om niet deel te nemen aan het nieuwe seizoen omdat ze niet akkoord was met de inhoud van het eerste. Daarin beschuldigt Joe haar ervan verantwoordelijk te zijn voor de verdwijning van haar echtgenoot, die in 2002 dood verklaard werd. De documentairemakers zetten de beschuldigingen en de argumenten van Joe in de verf, maar lieten in het midden of daar iets van aan was. Vrijdag kwam dan ineens het nieuws dat de man, Don Lewis, met een nieuwe identiteit maar veilig en wel gevonden is in Costa Rica. Voer voor een derde seizoen?

Ontdek ‘Tiger King: Murder, Mayhem and Madness’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top